29.10.2014

Katajainen sydän

Muutamissa blogeissa on näkynyt havusta tehtyjä tähtiä. Ajattelin tehdä jotain erilaista ja niinpä syntyi sydän, mikä on päällystetty katajanoksilla.


kuva2 

Tee pahvista, verkosta tai vaikkapa vanerista aihio, mikä on sydämen pohjana. Mallin voi piirtää vapaalla kädellä tai niinkuin minä olen vain puristellut verkon sydämen malliseksi. Päällystä aihio sammalella, niin verkko jää piiloon. Lado katajan oksia ylhäältä alaspäin. Jätä edellisen rivin päät piiloon. Sido oksat kiinni rautalangalla. Käytin tässä työssä vihreää lankaa. 


kuva1 

Leikkaa ylimääräiset oksanhapsukat pois, että muoto pysyy siistinä. Koristele haluamallasi tavalla. Tähän laitoin vain ruusunmarjoja koristeeksi. Lähempänä joulua aion laittaa tähän jotain muuta:) Niistä koristeista lisää myöhemmin. Laitoin myös rautalangasta kiinnityslangan. Keväällä nämä rautalankapohjaiset kannattaa purkaa. Voit käyttää rautalangat uudelleen seuraavana syksynä!

Tervetuloa blogiini uudet lukijat!

Aloitin eilen joulukorttien askartelun. Teen joka vuosi kortit itse . Yleensä aloitan pyhäinpäivän viikonloppuna, mutta koska tänä viikonloppuna on muuta ohjelmaa, niin aloitin jo eilen. Marttamyyjäisiin pitäisi myös hieman askarrella jotain. Leipomuksia ei kannata tehdä vielä, mutta sitten lähempänä aion kantaa korteni kekoon! Joulunaika on ihanaa tunnelmointia. Vietämme joulua tänä vuonna äitini kanssa. Isänin kuoli keväällä, niin on luontevaa pyytää äiti mukaan joulunviettoon, ettei hänen tarvitse olla yksin pyhinä.

Inspiroivaa viikonjatkoa kaikille lukijoille!

Maarit

11 kommenttia:

 1. Kiva sydän. Tuohan voisi onnistua kokemattomaltakin havuaskartelijalta.

  VastaaPoista
 2. Yksinkertaisuudessaan todella kaunis, eikä kaipaa mitään muuta koristeita, kuin nuo kauniit marjat. Pitää itsekkin joskus kokeilla vastaavaa.

  Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 3. On todella kaunis Täytyykin kokeilla iospa onnistuisi kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Tuo katajasydän on todella kaunis ja tyylikäs.
  Täytyykin tutkia josko tuota verkkoa vielä meiltäkin löytyisi.
  Katajaa ja sammalta saa metsästä.

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana! Kataja on ihanaa materiaalia tällaisiin töihin! Mukavia joulukorttitalkoita, itsekin taas haaveilen sellaisia tekeväni, mutta saa nähdä kuinka käy. ;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis sydän! Minäkin aion askarrella kortteja tänä viikonloppuna.
  Tunnelmallista pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
 7. Kaunis katajasydän!
  Kortteja olen parina vuonna tehnyt, kivaa puuhastelua se kyllä on.
  Hiljakseen tässä kuljetaan joulua kohti.

  VastaaPoista
 8. Hieno! Tuoksukin on varmasti ihana :)

  VastaaPoista
 9. Tosi nätti, toivottavasti kestää kauan :)

  VastaaPoista