25.10.2014

Kuukauden kasvi

Lokakuun kuukauden kasviksi valitsin Corocia eli kummituskukka. Tämä erikoisuus esiteltiin syksyllä myös Huiskulan sivuilla;


kuva1
 

Korokia (Corocia Cotoneaster)

Corokia eli kummituskukka (myös tuhkapensas nimitystä käytetään) on kotoisin Uudesta Seelannista ja Australiasta. Luonnossa pensaat viihtyvät metsissä ja vuoristoisilla alueilla, auringossa tai puolivarjossa, kuivassa maaperässä, kohtuullisella kastelulla.

Korokiat ovat pensaita tai pieniä puita siksakmaisine oksineen. Nuoret korokiat ovat vaaleita, untuvan peittämiä, kun taas vanhemmat korokiat ovat hyvin tummia. Keväällä ne tuottavat pieniä tähdenmallisia keltaisia kukkia ja terttuja, joissa marjat ovat punaisia tai keltaisia.

• Sijoita valoon, ei suoraa paahdetta
• Viileä huoneilma on paras korokialle, joka on alkujaankin ulkokasvi.
• Kastele maltillisesti
• Vältä ilmalämpöpumpun läheisyyttä

Lähde; Huiskula.fi

Kasvi on ollut minulla nyt muutaman päivän. Paikka ei vielä ole ollenkaan sille suotuisa. Toivottavasti saan siirettyä sen viileämpään paikkaan lähiaikoina ja ehkä...Huom! Ehkä saan ihastella sen keltaisia kukkia keväällä. Tässä kasvissa on jotain mystistä ja salaperäistä!


kuva2

Meillä on ollut näin talvinen maisema tämän viikon ajan. Muutamana aamuna on ollut -15 astetta pakkasta. Koko viikon on ollut pakkasta. Kaikki kasvit ovat jäätyneet.

Rita sai haudalleen kynttilän. Ajattelin, että minun pitää rakentaa varmaan jonkinlainen muistolehto. Onhan meillä vielä kaksi kissaa, mitkä on sitten joskus haudattava myös. Viime aikoina olen jo voinut muistella niitä ihania hetkiä mistä saimme nauttia Ritan kanssa. Ensimmäisinä päivinä ajatukseni olivat kokonaan kuolinpäivän ja edeltävän yön tapahtumissa.

kuva3 

Ensimmäiset punatulkut ilmestyivät ruokailemaan lintulaudalle. Melkoista kuhinaa on puissa riittänyt. Matkalinnut tuovat oman lisänsä lajimäärään. Pihlajanmarjat alkavat pikkuhiljaa katoamaan puista lintujen suihin. 

Nautitaan näistä syksyisistä, rauhallisista viikonlopuista. Kohta alkavat joulukiireet painamaan päälle. Aloitan joulukorttien askartelun perinteisesti pyhäinpäivä viikonloppuna. Mitä, sehän on viikon päästä!!!

Levollista viikonloppua kaikille lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Onhan se hienoa poltella muistoksi kynttilää. Meillä ei ole vielä punatulkkuja näkynyt.

  VastaaPoista
 2. Muistot ovat kultaa <3. Täälläkin satoi eilen lunta ja tänään sitten vettä. Ihania nuo punatulkut. Niitä ei meillä juurikaan näy ehkä kerran vuoteen tai pariin. Ne on niin kauniita. Mukavaa viikonloppua :) Liisa

  VastaaPoista
 3. Hyvänen aika siellähän on jo ihan talvi! Täälläkin vähän yritti tulla, mutta sitten lauhtui!

  VastaaPoista
 4. Ihanat punatulkut :) Juu joulukiireet pukkaa päälle, ekku joululahjaa täällä meillä jo väsäillään :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat.
  Punatulkut tuovat joulutunnelmaa ☺

  VastaaPoista
 6. Kivat kuvat punatulkusta!

  Minulla on tuollainen korokia, oli niin erikoisen näköinen, että päätyi kotiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Jännittävää nähdä selviytyykö tämä erikoisuus kevääseen saakka:)

   Poista
 7. Oi kuinsöpöt punatulkut. Nyt on tänä vuonna marjoja pihlajissa, mitä syödä. Vähäksi aikaa ne riittää. Saa nähä milloin tulevat tilhet ja vetäsivät ne suihin.

  VastaaPoista