15.10.2014

Syyslomalla

Olen viettänyt tällä viikolla lomaa tyttäreni kanssa. Kiireettömät aamut ja viivästyneet aamuaskareet ovat joskus niin sallittuja. Ensimmäiset päivät ovat menneet lepäillessä ja viivästyneitä sisäaskareita tehden. Tänään kärräsin muutaman kottikärryllisen katetta ruusuille. Haen havuja loppuviikolla talvisuojauksen vaativien kasvien päälle.

kuva1 

Aloitin lintujen ruokkimisen. Kantaessani lintulautaa tiaisia lehahti läheiseen pihlajaan kymmenittäin. Lienevätkö jo odotelleet ruoaa...Lintujen touhuilua on niin kiva seurata läpi talven.


kuva2 

Syysvärit ovat nyt valloillaan läheisissä metsissä sekä puutarhassa. Talventörröttäjiksi jätän joka syksy nauhusten pitkät, kuihtuneet kukinnot. Linnuille on niissä paljon syötävää talven ajaksi.


kuva3 

Tänä aamuna oli kuuraa maassa ihan kunnolla. Kuura on kaunista, varsinkin havupuiden oksilla.

Rita-koiramme on ollut sairaana viikon verran. Tänää otimme oikein äkkilähdön lääkäriin, kun selitin jälleen lääkärille oireet, niin hän sanoikin; "koiran kyytiin ja tänne"!

Ritalle tuli iho-oireita vatsan alueelle viikonloppuna. Ensin epäiltiin niiden aiheutuneen antibiootista. Lääke vaihdettiin ja muutamaan päivään ei mitään muutosta tilassa tapahtunut. Tänään huomasin korvien ja pään nahkankin olevat kirkkaan punaiset. Tajusin, että hänellä on paha allerginen reaktio. No, minähän sitten soittamaan lääkärille ja vaadin tarkempia tutkimuksia. Nyt Rita sai kortisoni-piikin ja tehokkaamman maitohapon vatsaoireisiin sekä uuden ruokavalion. Hänellä on ollut ripulointia nyt viikon ajan. Alun pitäen sairastaminen alkoi oksenteluna. Oksentelu on onneksi jäänyt, mutta ripulointia on jatkunut. Nyt mennään päivä kerrallaan ja toivotaan oireiden laantuvan nykyisillä lääkkeillä.

Takapihan projekti tyssäsi vähäksi aikaa. Miehellä on työkiireitä, niin hän ei ehdi ajamaan traktorilla multaa, saatikka soraa. Traktorityöt jätän suosiolla miesväen tehtäväksi. Helpommalla pääsen, kun maita ajaa traktorilla. Jouduimme kuorimaan maata aika runsaasti. Projektipaikassa nimittäin kasvoi kirjokiertoa valtoimenaan. Pitää miettiä, että laitanko kankaan mullan alle. Ammattilaisille kysymys; kasvattaako kirjokierto juurensa kuinka syvälle? Tiedän sen leviävän pienestäkin juurenpalasta.

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille lukijoille!

11 kommenttia:

 1. Todella kauniit kuvakollaasit. Meilläkin jo aloitettiin lintujen talviruokinta. Piha kuhisee nyt kiitollisia ystäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvassa voi olla lajirunsautta;) Äitini lintulaudalla käy vaikka minkälaisia lintuja.

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet laittanut Teillä on jo ollut huurteista, meillä ei viellä ole ollut noin hurteista
  Toivon Ritalle parantumista:)

  VastaaPoista
 3. Kuura on kyllä kaunista, meilläkin sitä oli tänään;)
  Ja toivottavasti Rita paranee pian!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti Rita paranee pian!

  VastaaPoista
 5. Ihan tekee mieli lähteä heti ulos, kun katsoo noita kuviasi! Hyviä kuvia kaikki :). Toivottavasti Ritan vointi alkaa kohentua !

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania kuvia sinulla taas! Voisi vaan tuijottaa ja tuijottaa! Toivottavasti Ritan vointi alkaa parantua! Tsemppiä sekä koiralle että hoitajille! Tiedän omasta kokemuksesta, millainen huoli tuo on, ja kun koiraparat eivät voi edes kertoa, miltä tuntuu ja mikä on hätänä. Itse keittelin juuri kevyttä riisisörsseliä omalle koiralleni, kun kanssa joku mikä lienee vatsavaiva taas vaivaa, onneksi aika lievän tuntuinen.

  VastaaPoista