23.11.2014

Kuukauden puutarhakuva

Marraskuun kuukauden kuvaksi valitsin;

kuva2 

Tummakeijuangervo


kuva1 

Tämä kuva on otettu aiemmin syksyllä. Kuvassa on koivuangervoa. 

Pensasangervot ovat pitkään kukkivia pensaita. Lajeja on lukuisia. Pensasangervoissa löytyy myös tummalehtisä sekä vaalealehtisiä lajikkeita. Pensasangervot kasvavat 30-200cm korkuisiksi. Ne ovat helppoja kasvattaa joko yksittäisinä pensaina tai aidanteina. Pensasangervoja löytyy myös FinE-taimina.

Pensasangervoista lisää esim. TÄÄLTÄ.


kuva5 

Pihassani kasvaa esim. Ruusuangervo yksittäisenä pensaana. 
kuva4 

Roope on nyt 9-viikon ikäinen. Kisut ovat tulleet tutuksi. Roope on oppinut, että kissat eivät ole leikkikaluja, vaan niiden seurasta voi nauttia muutoinkin, kun jahtaamalla pitkin taloa:)

Sisäsiisteys harjoittelu on sujunut hyvin. Muutamia pissejä on lirahtanut sisälle, mutta loppujen lopuksihan ulos vienti ajoissa on omistajan vastuulla. Tyttäreni ahkeran harjoituksen tuloksena Roope osaa istua, mennä maahan makaamaan, tulee luo kutsuttaessa sekä kulkee hihnassa vetämättä. Vierellä kävelyä harjoittelemme hieman myöhemmin. 

Roope on sellainen ilopilleri, että hänen hankkiminen oli oikea ratkaisu. Äitinikin saa uutta tekemistä, kun hän käy päivisin Roopen luona sukkaa kutomassa. 

kuva3 

Olen ehtinyt hieman aloittamaan jouluisia askarteluja. Näistä viikon päästä lisää. Herranen aika joko se on ensimmäinen adventti ensi sunnuntaina????

Leppoisaa sunnuntain jatkoa ja inspiroivaa viikon alkua teille ihanat ystäväiseni!

Maarit

13 kommenttia:

 1. Roope näyttää mukavalle kaverille :)
  Angervot ovat hyviä pensaita, niitä ei kannata väheksyä. Lajeja on lukuisia ja kukkivat nätisti. Ruusuangervo on myös itselle mieluinen pensas, samoin tummaruusuangervo. Ovat loppukesän ehdottomia kukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Pensasangervot ovat helppoja peruspesaita aloittelijoille.

   Poista
 2. Meilläkin kasvaa erilaisia angervoja ja nehän ovat kauniita. Pikkuhiljaa se Roopekin alkaa aikuistua, mutta eihän se tapahdu hetkessä :) Terv Liisa

  VastaaPoista
 3. Ihana Roope ja on oppinut jo hienosti uusia asioita.

  VastaaPoista
 4. Angervot ovat sitkeitä ja kauniita! Nopeasti Roope on oppinut uusia juttuja, hienoa.

  VastaaPoista
 5. Roope on niin kaunis söpönen Minullakin on ruusu ja koivu angervo tykkään niistä kovasti ! ♥

  VastaaPoista
 6. Roope on niin kaunis söpönen Minullakin on ruusu ja koivu angervo tykkään niistä kovasti ! ♥

  VastaaPoista
 7. Ihana teidän Roope, rapsutuksia ☺☺

  VastaaPoista
 8. Ihana hurmurinuppunen :-) Roope siis ;-)

  VastaaPoista
 9. Voi miten suloiselta näyttää tuo Roope! Onnea vielä uudesta perheenjäsenestä! Aivan ihana uutinen! Ja tuskin maltan odottaa jouluaskartelujesi näkemistä, tuosta kuvasta voi jo päätellä että jotain tuttuun tapaan jotain tosi hienoa on taas tulossa!

  VastaaPoista
 10. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Aivan ihana!!! Rapsutuksia. Koiranpentu tuo iloa elämään ja helpottaa entisen rakkaan kaverin ikävään ja suruun.

  VastaaPoista