13.12.2014

Olipa kerran...

Olipa kerran tonttuperhe.

kuva8

 Tonttujen kotikonnuilla virisi tuulenvire jäkäläisissä puiden oksissa. Tähtitaivas kimmelsi kuulaassa pakkassäässä, jossa tämä perhe teki matkaansa.

kuva1


Isätonttu katseli välkehtivää tähtitaivasta ja odotti hopeisen kuun näyttäytyvän pilven takaa. Äititonttu ihmetteli samanaikaisesti revontulien kirjoa tummalla taivaalla. Pikkuinen tonttupoika hieroi enkeleiden heittämää säihkyvää pölyä silmistään.

kuva1  


Tonttuperhe oli matkalla kohti mökkiään. He olivat hakeneet sopivan suuren joulukuusen lumisesta metsästä, jonka pikkutonttu oli välttämättä tahtonut valita. Äititonttu halusi nopeasti kotiin koristelemaan kuusen. Poikatonttukin halusi päästä ripustamaan askartelemiaan koristeita kuusen oksille, joten hän hoputti äiti- ja isätonttua jatkamaan matkaa minkä kerkesi.


kuva1 

"Siellähän koti jo näkyykin", pikkutonttu huudahti. Taisipa pikkutontun vatsassa jo tyhjyyskin nipistellä. Äititontun herkullinen patapaisti odotti uunissa. Isätonttu oli kuorinut porkkanat ja niistä oli äititonttu valmistanut mehevän porkkanalaatikon.


kuva2 

Tonttuperheen matka katkesi heidän huomatessaan lumoavan metsänhaltijattaren....

Tarina jatkuu seuraavalla viikolla...

Oikein hyvää adventtia kaikille lukijoille!

Maarit

20 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmallisia kuvia :) kiitos osallistumisesta.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja ihania töitä :) terv Liisa

  VastaaPoista
 3. Nappaa kyllä sinulta idean tehdä noita suloisia mökkejä! Tuo katto lienee tehty tuohen suikaleista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Koko talon tein ilma kuivuvasta massasta piparitalon muotilla. Kattoon kiinnitin tuohisuikaleita pattex- vaahdolla, mikä kestää kosteutta. Talon olen maalannut paverpol+paverplast seoksella. Lakkaamalla Josefin-lakalla saat talostakin sään kestävän. Suoranaista vesisadetta massasta tehty tuskin kestää.

   Poista
 4. Ihana tarina kera kauniiden kuvien ☺

  VastaaPoista
 5. Ooh, mikä ihana jouluinen tarina!! Jään odottamaan mielenkiinnolla, miten se jatkuu :)

  VastaaPoista
 6. pitkästä aikaa ehdin vierailemaan blogiisi. olen niin iloinen puolestasi, Roope vaikuttaa mukavalta hauvelilta. hihkaisin isännänkin katsomaan ja luin hänelle, et muillakin kelpuutetaan kissat ja koira sänkyyn, ei pelkästään meillä. hän nimittäin välillä kapinoi, kun Helmi nukkuu omalla alustallaan jalkopäässäni ja Jöntte tuppaa nukkumaan tyynylle, josta sen kuitenkin aina häädän myös jalkopäähän.
  tulenpa lukemaan jatkonkin tonttuperheen tarinasta. tonttujen koti on kerrassaan ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en osaisi enää nukkua ollenkaan ilman Roopea:) Kiitos, olemme niin onnellisia Roopesta. Hän on pikku söpöläinen:D

   Poista
 7. Kuin pieni satumaa, jouluinen sellainen... :)

  VastaaPoista
 8. Tunnelmallisia ja ihania kuvia. Löysin blogiisi mutkien kautta, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 9. Suloinen tarina tonttuperheestä. Jään kuuntelemaan jatkoa.

  VastaaPoista