27.3.2015

Taimipäivitystä vol.2

Tervetuloa blogiini Ariel ja Laura! Tämän viikkoa olen hipsutellut kotona hyvin rauhallisesti maanantaisen leikkauksen jälkeen. Aika on välillä tuntunut hieman pitkälle, mutta puutarhakuvia netistä surffailemalla päivät ovat kuluneet mallikkaasti:)

Käväisin tänään katsomassa taimien kasvua;


1. Rohtoimikkä
2. Akileija "Chocolate Soldier"
3. Hopeasalvia
4. Samettikukka "Tiger Eyes", Kesäleimu "Cosimo purple red-white ja Salvia "Lighthouse purple"
5. Lumityräkki
6. Kesäasteri "Princess White"

Taimia on tulossa niin paljon, että joudun jättämään suurimman osan perennojen kylvöistä siihen asti kunnes saan kesäkukat ulos. Olen tehnyt kahtena vuonna harsosta taimille ulkokodin. Harso suojaa hallata, kevättuulelta sekä auringolta. Tässä linkki viime vuoden kuvaan, miltä harson alla näytti. Joitain perennoja kuitenkin olen laittanut kasvamaan jo nyt.


kuva2 

Toivotamme Roopen kanssa hyvää viikonloppua teille kaikille!

29 kommenttia:

 1. Tanakoita taimia. Pakko tosiaan jättää jotain kylvöjä kesäksi, kun ei valoisat paikat sisällä riitä. Muistelen katselleeni harsotunneliasi jo aiemmin, mutta käynpä vilaisemassa uudemman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! MInulla lähti noiden siementen hankkiminen hieman lapasesta viime syksynä. Ostin alesta vaikka mitä:) Nuppula on täynnä ja puolet on vielä kylvämättä saatikka koulimatta:)

   Poista
 2. Lumikuono :-)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihana Roope.♥♥ Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Hyvät taimen alut Oi miten kaunis suloinen Roope :)

  VastaaPoista
 5. Mukavaa viikonloppua myös Roopelle :)

  VastaaPoista
 6. Hyvän näköiset taimet☺
  Hyvää viikonloppua Sinulle ♪☺

  VastaaPoista
 7. Reippaita pikkutaimia! Kiinnostaa tuo lumityräkki. Oli tänä vuonna jo tosi lähellä, etten tilannut sen siemeniä, mutta ikävä kyllä jotkin kasvit on vaan pakko jättää pois, kun ei ihan kaikkea pysty kasvattamaan. Ei riitä tila, rahat eikä aika ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minun oli pakko tehdä radikaali ratkaisu tilan käytön suhteen! Eli laitan perennat kasvamaan valojen alle, kun olen saanut kesäkukat harson alle toukokuun alussa, toivon mukaan:)

   Poista
 8. Voi hyvänen aika tuota Roopea, voiko mitään noin suloista olla olemassakaan!? Nuo kylvämäsi kasvit oli oikeita herkkuja jälleen. Nyt himoan noita kaikkia. Voisit pian perustaa taimiston :) Nyt on pikku paketti matkalla sinnepäin. Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
 9. Oi oi tässähän tulee kiire omien taimijuttujen kanssa =) Aika on mennyt vain ihmettelyyn, onneksi on sentään näitä blogeja joissa voi ihailla muiden taimia =) Pikaista toipumista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä varmaan saat omat taimesi kasvariin, joten ei vielä mitään hätää, hyvin ehdit!

   Poista
 10. Sinulla jo vihertää mukavasti. Itse laitoin vasta eilen siemenet multaan.
  Roope on suloinen!

  VastaaPoista
 11. Sulla on kylvöt hyvällä mallilla. Suloinen Roope <3

  VastaaPoista
 12. Ihania taimia ja ihana Roope. =) Itse ostin perjantaina siemeniä, siis sellaisia, jotka kaipaavat ehkä vain lyhyen esikasvatuksen tai jotka voi vaikka istuttaa suoraan ulos. Toivottavasti saan huomenna tehtyä kylvöhommat, että pääsen minäkin seurailemaan, mitä ruukuista alkaa pilkistää. =) Mukavaa viikonloppua! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reija! Kasvun ihmettä on aina mahtavaa seurata!

   Poista
 13. Hienossa kasvussa on jo sun taimet :)

  VastaaPoista
 14. Hienossa kasvussa on jo sun taimet :)

  VastaaPoista