19.3.2015

Viikon puuhastelua

Olemme olleet kiireisiä tällä viikolla;


Projektina oli uuden puuvaraston rakentaminen. Onneksi saimme apua viime viikonloppuna anopin ja apen puolelta. Miehet rakensivat ja naiset kokkasivat:) Kylläisenä työ luistaa hyvin.

Meille jäi kattaminen. Kisut ovat apulaisina, tietenkin. Mutikainen näyttää mallia. Toissa iltana laitoimme alusmuovin ja tänään jo muutaman pellin. Siitä se varasto valmistuu, pikku hiljaa.Kiitos Reijalle Villaa ja Lankaa -blogiin  Ilahduta blogiystävääsi -haasteesta. 
Sain Reijalta pienen lahjan; upea hänen itsensä tekemä huovutettu sydän ym. Tämähän on kuin olisi joulu;) Toivon todellakin, että tämä kiva haaste kiertää muidenkin ilona!Haastoin Liisan Liisan kotona-blogista. Tässä hänen lahja. Kiitos Liisa näistä! Hänellä olikin kortissa haaste, missä hän haastoin minut tekemään jonkin esim. kranssin, mihin tuo ihana kristallisydän tulisi. Kiitos Liisa haasteesta! Toteutan sen tässä kevään aikana, mutaa ensin odotan että saamme hieman lehtiä puihin. Eli, mielessä jo on, mitä voisin tehdä;)Tässä kuvassa on syksyllä kellariin viemäni iirikset. Ihana yllätys oli, kun ne alkoivat kukkia. Sinisiäkin iiriksiä näkyy olevan seassa. Kellarissa nämä iirikset talvehtivat muoviruukussa. Istutin ne kuitenkin terassille rottinkikoriin tete-narsissien sekaan.

Lämpimästi tervetuloa blogiini uudet lukijat!

Keväistä viikonloppua, tulevasta lumisateesta huolimatta, teille kaikille! 

27 kommenttia:

 1. Ihana huopasydän ja kristalli! Hauska tuo jatko-haaste!
  kivoja siemeniä, iloa koko kesäksi!

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tuli paketti perille! Kun näin tuon kristallisydämen, tiesin heti, että lähetän sen sinulle ja tietysti haasteen kera. Odotan mielenkiinnolla, mitä ihanaa saat aikaan. Ja kiitos Maarit, pakettisi tuli myös postista tänään. Pupujussi pääsee varmaan kranssin koristeeksi :) Ihanan huovutetun sydämen sait. Miksiköhän sait molemmilta sydämiä :) Upea puuliiteri tulossa. Tuollaisen kun saisi itsellekin. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista

 3. Puuvarastonne näyttää ihan kuin olisi tulossa kaunis mökki ☺
  Oi mikä kukkaloisto jo tähän aikaan keväästä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin syksyllä kellariin viedyt mukulat kasvoivat. Narsissit eivät vielä ole auenneet;)

   Poista
 4. Aivan ihana Mutikainen tarkkana viiksenpäitä myöten! Tuliko katto suoraan, katsoo hän.
  Ihanat jutut olet saanut, ja hurmaavat iirikset!

  VastaaPoista
 5. Ihant nuo krookukset aivan täydessä kukassa :)

  VastaaPoista
 6. Herkullisesti Mutkainen toimii päällysmiehenä. Ihania Iiriksiä.

  VastaaPoista
 7. Ihanat iirikset ja suloinen Mutikainen. Teille tulee hieno varasto.

  VastaaPoista
 8. Ai jai ja mun paineet kasvaa :) Olen hidas kuin etana, mutta idea on jo onneksi muotoutumassa :) Hienot yllätykset olet saanut jo. Ihana varasto teille tulossa. Mutikainen on niin söpö ja mikä nimi vielä. Irikset on nykyisin ihan mun lemppareita, oo mikä kukkapaljous kellarissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia. Näkisitpä taimitarhan Nuppulassa:D Laitan kuvia lähiaikoina taimikasvatuksesta.

   Poista
 9. Hienon näköinen varasto teille on tulossa. Ja nuo iirikset ovat ihanan värisiä. Toivottavasti kukkivat yhtä komeasti tänä vuonna.

  VastaaPoista
 10. Kiitokset itsellesi! =) Totta puhut, ihan kuin joulu olisi ollut, kun postilaatikosta löytyi useampana päivänä ihania yllätyksiä! Upeat nuo iirikset! Taas tuli keväinen olo kun kävi täällä, huolimatta siitä, että maa on juuri muuttunut valkoiseksi taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, meilläkin sataa lunta. Siinäpä olikin kevättä kerrakseen, mutta mieluummin lumet nyt kuin juhannuksena:D

   Poista
 11. :) Katsoin ensin, että teettekö kissalle ulkoilutaloa :) Täällä on nimittäin sellainen suunnitteilla tyttären perheen kissalle (rotukissa, rivitaloasunto, iso terassi, ikkunasta kulkureitti...)
  Mulla talvehtii nuo samanmoiset iirikset paikallaan kukkapenkissä... Ei mitään käryä, että kellaritalvehtiminen olisi paikallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukkia voi laittaa syksyllä hyötyyn, että saa kukkailoa jo aiemmin kuin kukkapenkistä nousevat. Eli syksyllä sipulit ruukussa pimeään, viileään paikkaan esim. kellariin. Kastellaan vain istutusvaiheessa. Otin nämä valoisaan viikolla 10. Aloin pitämään ulkona päivisin ja kylminä öinä toin sisälle. Kukinnan jälkeen kuivatan sipulit ja istutan kukkapenkkiin kasvamaan. Meillä täällä P-Savossa on huono valikoima sipulikukkia näin keväisin, joten laitan erilaisia sipuleita syksyllä hyötyyn, että saan nauttia kukkaloistosta jo aikaisin keväällä. Iirikset eivät siis tarvitse kellaritalvehtimista!

   Poista
  2. Aivan, näinhän se menee. Ahkerana saa olla, mutta kukkakausi on tosiaan pidempi!

   Poista
 12. Tuleekin tosi tilava puuvarasto teille, tuleeko aukkoihin ovet? Päällysmie...eiku kissana on hyvä olla, tuumii Mutikainen ihan selvästi :D Ymmärsinkö oikein että iirikset kukkii sinulla jo nyt?
  Tuo Ilahduta bloggaajakaveria oli tosi kiva haaste, oli melkein kivempaa lähettää ilahdutus paketteja kuin saada, vaikka toki oli postia ihanaa saadakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain Iirikset kukkivat. Nämä iirikset ovat talvehtineet kellarissa talven yli. Eli yllä on jo ohjetta miten saat kukkaloistoa itsellesi aikaisin keväällä. Yksi harmi tässä ruukkukasvattamisessa vain on; meillä täällä pohjoisemmassa on niin kovia yöpakkasia, että ruukkuja joutuu nostamaan sisätiloihin yöki pitkän aikaa:(

   Poista