28.4.2015

Ensimmäinen kukkija

Tänä keväänä ensimmäiseksi kukkijaksi ehti palsami "Scarlet Favourite"Samettikukissakin näkyy olevan kukkanuppuja. Ensimmäiset nuput kannattaa nyppäistä pois, että kasville jää voimaa kehittää vartta ja lehtiä. 

 

Elefanttiheinä on kasvanut hieman pituutta. Ylhäällä oikealla on Päivänhattu "White Snow". Alhaalla  vasemmalla on paprikat hyvässä kasvussa.  Väriminttu on vielä kovin pientä:)
Suurin osa perennan siemenistä menee multiin vasta, kun saan kesäkukat ulos harson alle karaistumaan. Kylvettäviä perennan siemeniä on lähemmäs 40 pussia:)


Pelargoniat ovat kasvaneet hienosti! Kukkanuppuja odottelen:)


Tässäpä onkin urakkaa tälle keväälle. Viime syksynä uuden puuvaraston alta otettuja multia levitimme "inhokki" alueen päälle. Tämä inhokki alue on ollut sellainen, mistä ei ole päässyt ajamaan nurmikkoa ja eikä siinä ole mikään kasvanutkaan. Tasoitimme mullat, laitoin soran alle kankaan ja tähän olisi vielä tarkoitus valaa itse laattoja. Reuna-alue on hieman ongelmallinen. Ajattelin kuitenkin kaivaa hieman ojaa soralle tuohon alas. Vedän kankaan reunan ojaan asti ja istutan tuohon luiskaan jotain peittävää perennaa. Minulla on kivikkokurjenpolvea, mikä kasvaa nopeasti ja on oikein peittävä. 

Tervetuloa blogiini uudet lukijat! Teitä onkin jo todella mukavasti. Lupaan järjestää kesäkuussa synttäriarvontaa!

Lämpimiä kevätpäiviä odotellessa...mukavaa viikon jatkoa teille kaikille!

Maarit

 

32 kommenttia:

 1. Kaikkea kivaa sull siell kasvamas. Elefanttiheinä on aivan upeaja syysvärityskin kohdallaan..mutta mulla ei ole vielä ikuna ehtiny tehdä niitä röyhyjä. Taitaa olla huonossa kasvupaikkassa.
  Soron reunamill mä tietyst ehdotan kiviä..heh

  VastaaPoista
 2. 40 pussia perennoja, kaikki eri lajejako? Mielenkiintoista. Ehkäpä postailet siitä joskus :) Pelargoniasi on tosi terhakanoloinen!

  VastaaPoista
 3. Hienoja taimia! Minäkin äsken ilostuin kun huomasin syysesikon siementen itäneen! Myös palloesikot itivät runsaina! Ilo pienestä siemenestä<3

  VastaaPoista
 4. Taimet ovat niin hyvän näköisiä Iloista Vappua Maarit :)

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköisiä taimia. Ei minulla vielä ole samettikukissa nuppuja, vaan enpä ole niin tarkkaan muutamaan päivään katsonutkaan.

  VastaaPoista
 6. Kuinka oot saanut pelargonian kasvamaan noin hyvin? mulla on kovin pieni taimi vaikka ihan helmikuun alussa laitoin. http://www.puutarhanpauloissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jessi! Käytän kasvivaloa joka päivä taimille. Aloitan lannoittamisen muutamalla kanankakka rakeella ja lisään lannoitetta pikku hiljaa.

   Poista
 7. Ooh, ensimmäinen jo kukassa! Miten raaskit kurmuuttaa samettikukkia? Hyvältä näyttää tuo projekti, onko se tamppaustelineen paikka minne sora tulee? 40 pussia vielä, hih, olet ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko niitä taimia on vähän kurittaa;) Tamppaustelineen paikka on siinä kuvan paikassa. Reunassa on noin 20 cm:n nousu, minkä reunaan ajattelin laittaa kasveja. Perennat todellakin ovat suurimmaksi osaksi vielä pussissa:) Jospa tällä viikolla pääsisin ne kylvämään!

   Poista
 8. Niin ihanan näköinen tuo pelargonia! Myös minä täällä mietin, miten ihmeessä ne ekat nuput raaskii nypätä pois vaikka olisi miten järkisyitä! =D

  VastaaPoista
 9. Hyvää vappuviikonloppua, Parasta puutarhasta-blogistani löytyy sinulle pieni haaste vastattavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttuli! Vastaan haasteeseen lähiaikoina.

   Poista
 10. Puutarhakevät näyttää jo hyvältä. Vankat taimet puskee vauhdilla. Tulisi vaan lämpöä meille niin tuntuisi enempi keväältä.

  VastaaPoista
 11. Kiva blogi sinulla, etenkin nuo taimikasvatukset kiinnostaa :) Liitynpä siis lukijakaartiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Taimikasvatus on lähellä sydäntäni;)

   Poista
 12. Hyvällä mallilla kasvatukset :)
  Kylvitkö pelakuut siemenistä vai otitko pistokkaita?
  Minun siemenistä kasvatetut ovat aivan mahottoman pieniä vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargoniat olen kasvattanut siemenestä. Kylvin tammikuussa ja olen lannoittanut kanankakalla. Lisävaloakin ovat saaneet joka päivä;)

   Poista