21.4.2015

Hurraaa!!!

Meilläkin täällä Pohjois-Savossa oli jopa +12 astetta tänään parin tunnin ajan. 


Ai, että minä tykkään näistä viikkovapaista! Tokihan viikonloppuvapaa on ihana, mutta viikko-vapaalla saan tehtyä paljon enemmän puutarhatöitä, kotitöitä ym...

Tänään haravoin tunnin sykleissä; tunti haravointia ja kahvit, tunti haravointia ja ruoka. Sainkin haravoitua marjapensaita vaille koko pihan! Ihanaa, nyt voin keskittyä istutuksiin ja puutarhan muutostöihin.


Toissa keväänä tein istutusalueiden reunuksia kivestä, mutta kaistale oli liian kapea päältä ajettavalle ruohonleikkurille. Aloitin hieman siis laajentamaan nurmikon ja kukkapenkin välistä "ojaa". Joskus näin sellaisen idean, että tähän oli tehty betonivalu. Mielestäni betoni on aika raju yhdistelmä, eikä niin luonnollinen. Laitoin ojan pohjalle sanomalehteä ja päälle 5-10 cm soraa. Kaivoin ojan lapiolla, mutta yritin tehdä reunasta mahdollisimman suoran. Kanttausrauta olisi varmaan tässä hyvä. Soran päälle voisi joskus hifistellä koristesoraa.Viime keväänä tekemässäni heinäpenkissä on vihreää. Hakoneheinä oli vihreä lumen alta paljastuessaan. Japaninvaahterassa näkyi silmuja, käärmeenparrat vihersivät (saapa nähdä nousevatko) ja muissakin heinissä näkyi elon merkkejä.

Oikean puoleisen kuvat tuija kärsi viime talven märästä lumikuormasta. Tämänhän saa vielä kauniiksi, kun sitoo nuo taittuneet oksat yhteen löysällä solmulla. Narua täytynee löysyttää vuosien mittaan, kun runko paksunee.Taimien tilanne on kriittinen. Toivottavasti ilmat lämpenevät, että saan siirrettyä nämä ulos harson alle mahdollisimman pian. Nyt on vuorossa lobelioita, kanelibasilikaa, tuoksuherneitä sekä revonhäntää. Voi ei, en ole muistanut kylvää avomaankurkkua laisinkaan=( Asia täytyy korjata pikaisesti! 

Viikon mittainen loma tietokoneelta on tehnyt ihmeitä! Välillä tekee hyvää selailla lehtiä, lukea kirjaa, kulkea luonnossa...muutoinkin puutarhatyöt tästä eteenpäin vain lisääntyvät. Taidanpa lähteä keräilemään mustikanvarpuja seuraavaa askarteluprojektia varten:)

Oikein lämpöistä viikon jatkoa teille kaikille!

T.Maarit

26 kommenttia:

 1. Kevät tulee. Minulla alkaa pian kotona ahtausviikot tomaatintaimien kanssa. Kuten monena muunakin vuotena.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin oli ihana päivä.
  sinulla on tuota taiteellista simää.
  Pidän noist kivistä.
  Ihanat ovat kyös kukkakuvat.
  Kiitos käynnitä blogissani. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini Sylvi! Kiitos kauniista sanoistasi!

   Poista
 3. Täällä oli kylmä päivä. Taimet eivät mahdu enää oikein minnekään ja vielä pitäisi kylvää.

  VastaaPoista
 4. Onpas hienot penkin reunat! Ja taimet, eipä täällä voi vielä mitään ulos viedä pitkiin aikoihin, harsonkaan alle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Kylmää lupasi vielä tällekkin viikolle=( virittelin jo lavat ulos, mutta yöpakkasia on luvassa useita asteita vielä....pöh!

   Poista
 5. Onpa taimet isoja! Toivottavasti keli lämpenee pian

  VastaaPoista
 6. Ihailen noita penkinreunuksiasi. Meillä on samantapainen projekti juurikin nyt meneillään. Pohditaan laitetaanko kiviä vai ikivanhat sementtilatat tuohon reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa miettiä mikä sopii kokonaiskuvaan:)

   Poista
 7. Kivan näköisiä kevätnäkymiä ☺

  VastaaPoista
 8. No on siistit penkin reunukset. Ei ole vielä luvannut lämpimää, joten joudut varmaan vielä pitämään taimet lämpimässä. Minä ostin mukuloita ja vein ne kasvariin harson alle. Toivottavasti eivät palellu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kasvatuksiin! Kannattaa suojata mukulat harsolla enimmäisinä viikkoina!

   Poista
 9. Ihanaa, kevät on tullut Savoon! Luonnonkivipenkkisi on aivan ihana, täydellinen. Tuo onkin hyvä metodi, raataa ensiksi ja sitten palkita itsensä ruoalla. Nuo taimesi ovat kyllä vertaansa vailla, minusta voisit perustaa ihan hyvin jo oman taimiston!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pitäisiköhän palkintoa korottaa, että jaksaisi tehdä enemmän hommia:D Taimisto...no, höh...hyvä jos riittävät omiin istutuksiin...joka vuosi kesäkukat ovat lopahtaneet kesken=)

   Poista
 10. Oletpa ollut ahkera! Ja ihanan näköisiä nuo taimet!

  VastaaPoista
 11. Really, your garden is beautiful !!
  Greetings

  VastaaPoista
 12. Onpas pulkia taimia. :) Mulla ei tänä keväänä ole kuin muutama taimi.

  VastaaPoista
 13. Nyt on lähtölaskenta kevääseen todella lähellä. Vappu on tuotapikaa ja sitten onkin jo kesä, ja kukkaset summuut :)

  VastaaPoista