11.4.2015

Vihdoinkin kevät!


Meillekin tänne Pohjois-Savoon on vihdoinkin tullut kevät! Peipon laulun kuulin eilen ensimmäisen kerran, töyhtöhyyppiä on ollut noin viikon ja joutsenia jo hieman kauemmin.Ojissa oleva vesi virtaa valtoimenaan. Viikolla meinasi vallata meidän pihatienkin. Mieheni oli  rumpun aukaisu hommissa eräs ilta puoli yhdeksän aikoihin. Kukkaistutukset alkavat paljastua lumen alta. Nousevia piippoja on näkyvissä!Innostuimme eilen illalla askartelemaan tyttäreni kanssa. Löysin idean Pinterestistä. Eli lasipullo, minkä päällystin decoupage-paperilla servettitekniikalla.

 Nämä saavat olla nyt sisätiloissa koristeena, mutta keväällä hiekalla täytettynä (pysyvät pystyssä kesän tuulissa) ovat varmaankin ilonamme terassin pöydällä:)

Laitanpa tähän vielä tarkemman ohjeen;
pese lasipulloista etiketit pois. Levitä decoupage-lakkaa pullon pintaan. Kiinnitä pulloon decoupage-paperisuikaleita lakalla. Voit käyttää myös lautasliinoja; ota vain päälimmäinen kerros, lautasliinoissa on usein jopa kolme kerrosta. Periaatteessa mikä tahansa ohut paperi/kangas käy. Lakkaa voit ostaa askartelukaupoista. Kankaalle on oma lakka.

Jos teet ensimmäistä kertaa, niin käytä pieniä, n. 2x2cm, paperisuikaleita. Suuremmilla paperinpaloilla tulee helposti ruttuja. Itse käytin näissä koko pullon peittäviä suikaleita. Paperi saa mennä päällekkäin. Vaaleassa paperissa saumat näkyvät helpommin. Valitse paperi huolella sisustukseesi tai käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Lautasliinatekniikalla voit päällystää vaikkapa puisia huonekaluja. Lakkakerroksia kannattaa laittaa useita kestävyyden takaamiseksi. Hio lakkapinta sileäksi, ennen uusinta lakkausta.

Tästä pääset katsomaan parvekelaatikoiden tuunaukseni samaisella lautasliinatekniikalla.Päällystin muoviruukut sanomalehtisuikaleilla!
KLIK

 

Tällä kertaa kasvuvauhtiin ovat päässeet;

Laventeli, Salvia "lighthouse purple", Tähkäesikko "orchid primrose", Ahkeraliisa, Värinokkonen, Kirsikkatomaatti, Leimurakkaus "vesuvius", Palavarakkaus "carnea" sekä daalia, mikä jatkaa kasvuaan:) Nimet ovat sekalaisessa järjestyksessä.

Tällä hetkellä tilanne Nuppulassa on se, että en oikeastaan voi koulia mitään taimia ykkösruukkuihin. Värinokkosetkin näkyisivät olevan koulimisen tarpeessa, mutta tilan ahtauden vuoksi joudun laittamaan nuo yhteen suurempaan ruukkuun. Koulin sitten uudemman kerran, kun siirrän nämä kasvit ulos harson alle, toivottavasti toukokuun alussa. Kymmenet perennojen siemenpussi odottavat vielä aukaisua:) Mopo on lähtenyt käsistä tänä vuonna! 

Kylmäkäsittelyn vaatineet siemenet ovat itäneet tosi huonosti. Muutamia taimia on kuitenkin noussut ilokseni.


Tämän viikon lenkkikaverit. Maanantaina alkaa vihdoinkin kauan kaivattu arki! Työelämään paluu on edessä, muutaman sairaslomaviikon jälkeen. Kotiarki on alkanut tuntua tylsälle, varsinkaan kun ei ole voinut tehdä mitään puutarhatöitä. Onneksi lumet alkavat sulamaan ja vihdoinkin pääsen minäkin tositoimiin pihalle. Toukokuun aikana on ainakin kahden istutusalueen muokkaus, toinen on upo uusi ja toinen on vanha. Vanha istutusalueen mullat joudun vaihtamaan, kun siinä pääsi muutama perenna (kellopeippi ja kirjovuohenputki) leviämään liikaa. Tämä opetus antaa muillekkin sellaisen vinkin, että jos perennan kuvauksessa lukee; leviävä tai leviää melko voimakkaasti, niin kasvi voi vallata koko kukkapenkin. Kasvi kannattaa siis istuttaa omaksi ryhmäkseen, missä sen voi pitää kurissa!

Vanhan istutusalueen uudistamiseen käytän noita kasvattamiani perennoja. Tilasi myös Taimimoisiolta kasveja, joita en voi kasvattaa itse.

Tervetuloa blogiini Kurjenkello!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Maarit

30 kommenttia:

 1. Ihania kuvia.
  Kevät on ♥
  Tuo koiruus on valloittava kans.

  VastaaPoista
 2. Ihana pulloidea! Meilläkin on lumet sulaneet,mutta sairastelun vuoksi en ole kuin pari kertaa kiertänyt kukkapenkit läpi. Onneksi krookukset jo kukkii ja muut sipulit nostavat päätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kevätkukkia. Itselläni voisi olla enemänkin:)

   Poista
 3. Kauniit pullot, jotka ovat oikein edukseen harmaata puuseinää vasten.

  VastaaPoista
 4. Oletpa rakentanut ihastuttavia pulloja!!! Tahtoisin samaa ja juuri harmaita!

  VastaaPoista
 5. Hauskasti teillä on sekä koira että kissa vähän niin kuin jingjang -värisiä.

  VastaaPoista
 6. Oletpa rakentanut ihastuttavia pulloja!!! Tahtoisin samaa ja juuri harmaita!

  VastaaPoista
 7. Kivoja kevättunnelmia kuvin ja sanoin, pullot ovat hauskat!

  VastaaPoista
 8. Ihania pulloja :) Upea päivä ollut tänään ja itsekin kävin putsaamassa kukkapenkkejäni. Hitsi, olisiko myyrät kaivaneet kolojaan tulpaanipenkkiini ja osa pinnalle päässeistä varsistakin oli mennyt parempiin suihin :( terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kylläpä myyrät ovat ikävällä asialla penkissäsi =[

   Poista
 9. Onpa hassu kuplinta. Pullot ovat tosi kauniit!

  VastaaPoista
 10. Löydät aina niin kivoja ideoita ja vieläpä toteutat niitä! Itse kuulun kerhoon "paljon suunnitelmia ja aikomuksia, vähän lopputuloksia". Mukavaa kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Minäkin kuuluin ennen tuohon samaiseen kerhoon, mutta elämä on opettanut pitkäjänteisyyttä:)

   Poista
 11. Tulipa kauniita pulloja ☺
  Mukavaa pyhäpäivää ☺☺

  VastaaPoista
 12. Niin ihania kasveja sinulle tulossa, tuskin maltan odottaa, että näen ne "kukkimassa". Nuppula on söpö nimi. Mitä tilasit taimimoisiolta, utelen? Pulloista tuli kauniit! Olette aika taitureita tyttösi kanssa. Kisu ja koira pistivät oikein painiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimimoisiolta tilasin; Hentohöyhenheinä 'Pony Tails', Kaukasiantörmäkukka 'Child's Blac`, Idänunikko 'Perry's White', Tähkähietalilja, Komeamaksaruoho 'Picolette', Loistosalvia 'Schneehugel',Sulkavaleangervo 'Chocolate Wings', Isotähtiputki 'Lars', Kiehkurasalvia 'Purple Rain', Rusokurjenpolvi 'Southcombe Double', Kiinanpioni 'Jadwiga' siinäpä on alkua yhdelle istutusalueelle:)

   Poista
 13. Kauniit pullot :)
  Meikäläinen on yrittänyt tänä keväänä pitää siemenvillityksen jonkunsortin kuosissa ja olen melko kohtuullisesti siinä onnistunutkin . Ihme kyllä!

  VastaaPoista
 14. Hurmaavat pullot tuunasitte!!
  Ja kasvun ihmettä kevät täynnä!
  Nauti elämän keväästä!
  Lähetän akaasioiden tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuoksuista! Täytyy kyllä myöntää, että ei ole minkään laista hajua mille akaasiat tuoksuvat:D

   Poista