23.5.2015

Kotka on laskeutunut....

pihaamme:)Kaadoimme tontiltamme suuren lehtikuusen. Kuusesta alkoi putoilemaan suuria oksia ulkosaunamme katolle, niin ajattelimme että kuusen on aika poistua tontiltamme. Kuusen suuret oksat osoittautuivat sisältä lahoksi. Oli onni, ettei kukaan saanut oksaa päähänsä. Sahuutimme kuusesta puukoristeen ja kuusi pääsi takaisin pihaamme kotkana. Onneksi tontillamme kasvaa myös toinen lehtikuusi, niin pääsen ihailemaan sen kevät- ja syysväritystä.


Seuraava verkkoprojekti on meneillään. Uuden puuvajan ja ulkosaunan välinen alue muodostuu istutusalueeksi. Osan mullasta mieheni ajoi sinne viime syksynä. Osan joudun kärräämään kottikärryillä. Kova homma tiedossa lomalle. Toissa iltana ajoin jo kymmenen kärryllistä. Tuumailin itsekseni, että on fyysisesti raskaasta työstä jotain muutakin hyötyä kuin rahan tulo. Jaksan tehdä puutarhatöitä, enkä ole rättiväsynyt niiden jälkeen:)

Ensimmäinen kasvi, riipparaita  "Kilmarnock", pääsi muuttamaan kivien väliin. Aitaa vasten lähtee kiipeilemään Kiinanlaikkkuköynnökseni. Luin jostain, että laikkuköynnöstä voi lisätä kesäpistokkaasta. Pitääkin kokeilla ja levittää sitä koko verkon alueelle.Oikein rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

Tervetuloa mukaan uudet lukijat!

ps. Sivupalkkiin lisäsin listan, missä on kasveja mistä voi ottaa kesä- ja talvipistokkaita. Jospa siitä olisi apua muillekkin.

Maarit

28 kommenttia:

 1. Tosi hieno Kotka.
  Heleää helluntaita sinne teille.

  VastaaPoista
 2. Sain viime kesänä ystävältäni laikkuköynnöksen alun ja se oli tosiaankin isosta köynnöksestä otettu pistokastaimi. Aika pieni se vielä on, mutta hengissä talven jäljiltä ja tekee jo lehtiä.
  Puutarhassa sitä jaksaa mellastaa ja vaikka seuraavana päivänä olisi selkä ja jalat jäykkänä, ei se harmita laisinkaan. Takaisin vaan pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekseni löysin kolme juurtunutta taivukasta köynnöksen juurelta:) Taivukkailla sain jatkettua pituutta.

   Poista
 3. Hieno tuli sahhuujäljestä. Projekteja teilläkin. Keväällä riittä hommaa, kiva odotella, mitä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtä piisaa ja uudet visiot kasvaa jo päässä:D

   Poista
 4. Hieno kotka!! Projekteissa tosiaan kunto kasvaa ja aikaa vierähtää illalla pihalla huomaamatta tuntikaupalla. Välillä unohtuu syöminenkin, kun oikein innostuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvikuppi kädessä on kiva mennä fiilistelemään valmiin työn ääreen:)

   Poista
 5. Tulipa upea kotka pihaan. Taidokkaasti tehty. Kiitos noista pistokasohjeista. Pidetäänkö ne siis kevääseen saakka jääkaapissa ja sitten suoraan multaan? Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut talvipistokasta, mutta niin ymmärtäisin. Kasvi pidetään lepotilassa kevääseen saakka. Kylmä ja pimeä antavat sen vaikutelman kasville.

   Poista
 6. Wau! Upea kotka. Joku on osannut tehdä hienoa jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Todella upea kotka ja sopii hyvin tuohon valitulle paikalle. Uudesta alueesta tulee varmasti kiva. Fyysisen rasituksen jälkeen uni maittaa ja tyytyväisyys valtaa mielen siitä, mitä on saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Todellakin, kotka on laskeutunut, ylväs ilmestys.
  Meillä on saunalla karhu, sellainen nallekarhu.
  Kottikärry- ja lapiohommat ovat täälläkin kevään pop-juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös veistetty karhu. Karhu sai kaverin;)

   Poista
 9. Upea kotka onkin! Ihana tuo teidän verkkoprojektinne ja mitkä kivet. Pitää ehdottomasti tutustua tuohon sinun pistokaslisäyslistaasi. Aihe kiinnostaa minua kovasti. Äitini oli ottanut pari kiinanlaikkuköynnöksen pistokasta viime vuonna omastaan ja antoi ne minulle, talvehtivat hyvin ja kasvavat nyt minulla. Upeaa säästöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Kuvissa näkyvät kivet ovat kaikki tältä tontilta löytyneitä.

   Poista
 10. Hieno kotka ☺
  Mukavaa viikonloppua ♪☺

  VastaaPoista
 11. Upea kotka! Minä olen haaveillut jo vuosikausia karhusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska! Toivottavasti joskus saat karhun!

   Poista
 12. Uljas kotka! Hieno idea teetättää se oman pihan puusta. Näin se ikäänkuin palaa takaisin. Vaikkakin uudessa muodossa.

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos! Sahaaja on polttanut pinnan, varmaan tohulla.

   Poista