6.5.2015

Kuulumisia Pohjois-Savosta

Hupsista, kun aika rientää. Tämä kuva on vappuaatolta. Meillä satoi lunta n. 20cm. Töihin meno kesärenkailla oli oikein mielenkiintoinen:) Onneksi aura-auto oli jo ajanut. Muutoin meno olisi ollut tosi hidasta. Hauskaa oli, että lumet olivat jo sulaneet, kun pääsin töistä pois. 

 
Sammalen itiöpesäkkeet ovat hauskan näköisä.

 
Meillä on ollut hienot näköalat tänä keväänä. Keittiön ikkunasta on näkynyt valkoisia keriä pellolla. Välillä ne liikkuvat, mutta välillä kyhjöttävät kylmässä liikkumattomina. Joutsenet ovat olleet koko kevään läheisellä pellolla. Parhaimmillaan joutsenia on ollut 20-30. Mukaan mahtuu kurkia ja töyhtöhyyppiä. Kuovit ovat tien toisella puolen lähempänä järveä. Nuo tummakaulaiset ovat varmaankin viime kesän poikasia? Osaako joku sanoa? 

 

Uusi puuvarasto alkaa pikku hiljaa täyttymään. Mieheni ajaa puita ja äitini käy niitä pinoamassa. Äiti halusi, että hänelle on hieman ruummiillista tekemistä ja samalla hän saa olla Roopen kanssa ulkona. Roopekos siitä on mielissään. Tämä meidän apukoira Antero on semmoinen apulainen, että heti kun silmä välttää, niin hän juoksee pitkin mehtiä etsimässä pupun ja kissan kakka kasoja. Nepä ovatkin parasta herkkua...kakka läjät...YÄK! 

Mutikainen näyttää mallia, miten rentoudutaan puu-urakoiden välissä:D
Kissat ovat tietenkin mukana näissä kaikissa hommissa. Sitten, kun sisälle mennään, niin jokainen elukka tulee omalla vuorollaan sisälle. Eihän sitä samalla oven aukaisulla..hih, välillä on meikäläisellä nauru herkässä, kun kisut ovat vuoronperään vuoroaan odottamassa ikkunalaudalla. 

Mutta hei, nytpä ei tullutkaan kukkakuvia!!! Äsken yritin kuvata ulkona avautuneita iiriksiä, mutta eihän siitä mitään tullut, kun myrskytuuli puhaltaa. Jospa viikonloppuna olisi aurinkoista, että voisin laittaa verhot ulkoterassille. Lämmin kevätsade tekee kyllä hyvää kasvustoille!

Tervetuloa uudet lukijat!

Tyttäreni piirtämän kuvan myötä toivotan kaikille äideille
Oikein Hyvää Äitienpäivää!


kuva1

32 kommenttia:

 1. Onpa ihana katsella joutsenia ja kurkia pellolla. Täällä päin ei ole noita näkynyt, no ei ole peltojakaan lähellä:) Autolla kulkiessa ei kerkiä näkemään.
  Se on tuo puutouhu yleinen harrastus täälläpäin, niin meilläkin. Hyvää kuntoliikuntaa.
  Kiitos äitienpäiväkortista!

  VastaaPoista
 2. Very cool! Have a wonderful wednesday sweetie!

  If you want to follow each other, please follow me on GFC or Bloglovin and I'll do the same ;)


  Join my worldwide giveaways: Jexshop 10$ gift card & Polka dots dress

  VastaaPoista
 3. Teillä on sitten tositv omasta takaa, mukavaa varmasti seurata noiden lintujen elämää. Veikkasin, että tummemmat ovat juurikin niitä viime vuotisia nuorukaisia. Toivotaan aurinkoa viikonlopuksi, meilläpäin ainakin sade ja tuuli alkais riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on tuullut meilläkin niin, että meinasi tukka päästä lähteä:)

   Poista
 4. Ihana postaus.
  Kauniin kortin sait. ♥

  VastaaPoista
 5. Lentämässä olen joutsenia jo nähnyt, mutta ei ole sitä peltoa lähellä missä voisi ihailla joutsenia :)
  Kissat ne osaa tuon rentoutumisen taidon ja sama homma meilläkin, koskaan ei voi tulla samalla oven avauksella toisen kanssa! Kylläpä tyttäresi on taitava piirtäjä, ihana kortti ja kiitos!
  Ihanaa äitienpäivää ja viikonloppua myös sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut ovat kyllä mestareita ottamaan asiat coolisti:)

   Poista
 6. Todella kivat kuvat! Ja ihana kortti!

  VastaaPoista
 7. Vau mitä ihania kuvia kurjista ja joutsenista. Itse bongailen aina josko kurkia näkyisi pelloilla. Se on niin upea lintu. Ai hurja, miten teille tuli lunta. Multa paleltui jo ensimmäiset miniruusut, kun yksi yö oli yllättäin pakkasta. Puutyöt on hyvää hyötyliikuntaa. Hyvää äitienpäivää tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä miten käy taimieni, kun siirsin ne ulos harson alle. Ensi viikolle näkyi olevan tulossa nolla keliä=/

   Poista
 8. Kauniit on ollut näkymät teillä! Muuttolinnut ovat palanneet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttolintujen tulo on vauhdikasta. Sunnuntai iltana näimme ensimmäiset pääskyset ja tänä aamuna kuulin käen kukkuvan:)

   Poista
 9. Aivan mahtavia kevät kuvia, lumineen kaikkineen.
  Oikein hyvää äitienpä'ivä viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Teillähän tulee hienosti luonto ja eläimet ihan lähelle! Upea piirustus, magnoliankukka taitaa olla. Lahjakas tytär. Oikein mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 11. Ihana magnoliapiirustus!! Toivottavasti enteilee äitienpäivälahjaasi, heh. Linnut levähtävät teillä näköjään mieluusti. Mutikainen on mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenia on koko kylätien pelloilla. Minnekkähän meinaavat mennä pesimään... Mutikainen retkottaa milloin missäkin:)

   Poista
 12. Ihania valkeita keriä teidän pellolla - meillä ne ovat muovisia.
  Aurinkoista Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 13. Ihania luontokuvia! Ja eläinystävistäkin kivat kuvat!
  Tyttäresi on taitava piirtäjä.
  Kaunista äitienpäivää!

  VastaaPoista
 14. Enpä tiennyt, että kurjet ja joutsenet ovat ystäviä keskenään. Eivät varmaankaan pesimäpaikoilla, mutta muutto on eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjet varmaankin pesivät läheisellä suolla ja tulevat ruokailemaan tuolle samaiselle pellolle joutsenten kanssa. Viime syksynä kurjilla oli kolme poikasta.

   Poista
 15. IHania kuvia -miten oletkaan osannut tehdä noin kauniit rajaukset??
  Onnellista äitienpäivää myös sinulle, mangolian kukkia tyttäresi kuvassa? IHania!

  Blogissani on sinulle haaste, jos ehdit vastailla:http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/2015/05/puutarhakysymyksia-kevaista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karolina haasteesta! Käytän Pixlr-kuvankäsittelyohjelmaa kuvien käsittelyyn. Kannattaa tutustua, se on ilmainen ja monipuolinen.

   Poista
 16. Kaunis näkymä teillä ikkunasta Tyttäresi piirtämä kaunis kortti . Hyvää äitienpäivä iltaa Maarit :)

  VastaaPoista