8.6.2015

Herkät kaunottaret

Tänään vietin oikeaa hyvän mielen päivää. 
Olen tainnut kertoakkin, että olen paikallisessa marttayhdistyksessä. Kävin toisen marttaystävän kanssa ulkoiluttamassa eräässä vanhainkodissa muutamaa vanhusta. Tällainen vapaaehtoistyö antoi henkisesti Paljon! Tunti omasta ajasta ei todellakaan ole paljosta pois. Taidan käydä toisenkin kerran:) Meillä on sovittu marttayhdistyksessä vanhusten ulkoiluttamisesta tälle kesälle.Kierros puutarhassa sai minut toistamiseen iloiseksi. Tulppaanit "Queen Of Night" alkaavat kukkimaan. Ihanan punainen tulppu:)

 

Kullerot jatkavat ihastuttavalla kukinallaan.


Raparperin kukintakin on kaunis. Pieniä pumupulipilviä....


Japaninvaahterani selvisi ensimmäisestä talvesta.Viime keväänä siemenestä kasvattamani akileijat alkavat kukkia.Jumaltenkukan kukinta on herkkän kaunista.


Omenapuukin alkaa kukkia ihan kohta.

Illalla kävin vielä marttaystävän pitämässä rantaillassa. Siellä rupattelimme nuotion ääressä, joimme nokipannu kahvit, paistoimme makkaraa ja ne ketkä halusivat pääsivät saunomaan rantasaunaan. Oli mukava tutustua lisää toisiin marttaystäviin:)

Leppoisaa viikonjatkoa sinulle!

Maarit

 

22 kommenttia:

 1. Ihania kukkia. Olisipas pitänyt kuvata rapskun kukat ennen kompostiin nakkaamista. Kuvauksellisia.
  Löytyisipä enemmän kaltaisiasi vapaaehtoisia, niin useampi mummo ja vaari pääsisi ulos. Vapaaehtoistyötä tulee hyvä mieli. Olen sen omakohtaisesti kokenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vapaaehtoistyö on tärkeää ja henkisesti palkitsevaa!

   Poista
 2. Kaunista kukintaa ja ihana jumaltenkukka.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että teet vapaaehtoistyötä! Ammatillisesti, kun on vanhustenkin asioissa pyörinyt, niin on nähnyt, miten auttavia käsiä todella tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Hyvää työtä teet! Itsekin olen samanmoista ajatellut, mutta valitsin vielä kahvilani. Tuo tumma tulppaani on upea!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Japaninvaahtera selvisi ensimmäisestä talvestaan:)

   Poista
 6. Tuo Queen Of Night on upea! Meillä ei tulppaanit jostain syystä menesty. Marttailu on mukavaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan eivät tulppaanit ole aiemmin menestyneet, mutta pari kisua ovat antaneet pihan myyrille muuta mietittävää:)

   Poista
 7. Marttailu on varmasti kivaa. Meille tulee Pohjois-Savon martat elokuussa puutarhavierailulle. Kuulutko porukkaan? Ihanat tulput ja kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuulun, paikallisyhdistykseen. Huomasin vierailun ja harmittelin kovasti, kun sattuu juuri minun työviikolle. Olisi ollut kiva yllättä sinut:)

   Poista
 8. Upeaa työtä, mitä teette vanhusten hyväksi! Vuorijumaltenkukan persoonallisia kukintoja on itsekin tullut mökillä nyt ihailtua joka kerta, kun siellä käyn. On uusi perennahankinta, ja nyt täytyy toivoa, että selviää talvista, jotta tätä kukintailoa on tarjolla tulevinakin vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumaltenkukka ikään kuin katoaa kukinnan jälkeen. Paikka kannattaa merkitä muistiin, jos aikoo kaivella istutuskohdalta. Sieltä se sitten nousee taasen keväällä:)

   Poista
 9. Kulleron kukka on kaunis. Exotic emperor aloittelee pian täälläkin. Vaikka vähän jälessä tullaan. Kauniita tulppuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskaisena saa odotella omien kukkien kasvua, kun etelässä asuvien blogeissa näkyy jo vaikka mitä ihanuuksia:)

   Poista
 10. teet todella tärkeää vapaaehtoistyötä!

  Upeat kukat!

  VastaaPoista
 11. Hienoa vapaaehtoistyötä!
  Ihania kuvia :)

  VastaaPoista