2.6.2015

Tulppaanien lumoa...

Viileä sää saa tulppaanien ihanan kukinnan jatkumaan ja jatkumaan...Kiertelin ja katselin tulppaaneja. Tulin siihen tulokseen, että haluan lisää noita kerrattuja. Ovat aika kauniita! Väriäkin pitää olla. Kaksivärisetkin tulput ovat kauniita. Pitäisiköhän piirrellä jonkinlaista värikarttaa, että muistan syksyllä mitä väriä on missäkin penkissä. Muutoin voi olla kaikki sateenkaaren värit näkyvissä ensi keväänä.Ihana, että pääsin nauttimaan kerrotun perunanarsissin kukinnasta myös kukkapenkissä. Nämä ovat varmaankin kukkakaupasta ostettuja viime keväänä. Kuivatin mukulat ja istutin ne kukkapenkkiin.Uutuus pensaani höyhenpensas (vas, alhalla) aloitti kukintansa. Jännä seurata tämän kasvua.
Vietimme muutaman päivän mökillä. Mustikoita on tulossa aivan valtavasti. Nyt jännitetään viekö yöpakkaset tai rankkasateet kukinnan pilalle. Toisaalta tietenkin pölyttäjien puute voi pilata mustikkasadon. Meitä ilahduttivat joutsenet ja lukuisat muut vesilinnut. Kylmä tuuli piti meidät sisällä korttipelin ääressä. Hauskaa kuitenkin oli ja tyttäreni heitti talviturkin...hrr..enpä käynyt edes kokeilemassa veden lämpötilaa:)

Mukavaa viikonjatkoa teille kaikille!

Maarit 

17 kommenttia:

 1. Ihan uusi kasvi minulle tuo höyhenpensas. Meilläkin lapset heittivät talviturkin ilman saunaa 16 asteisessa vedessä.

  VastaaPoista
 2. Höyhenpensas on ihana! Multa se kuoli yksi talvi, uuden haluaisin.

  VastaaPoista
 3. Ihanan värisiä tulppaneita.:)

  VastaaPoista
 4. Kauniit tulppaanit, kuin myös muutkin kukat.
  Siitä viileä sää on hyvä, kun sipulikukat on kukkinut tosi pitkään.
  Mukavaa vikkoa myös Snulle ♫☺

  VastaaPoista
 5. Kauniit kukat ja tulppaanit Sehän se onkin syksyllä vaikeeta kun miettii mihin istuttas kukkasipuleita, etteivät menisi ihan värit sekaisin.

  VastaaPoista
 6. Kauniita tulppaaneita! Viileys on tosiaan auttnut niitä kukkimaan piiitkääään. :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita on kaikki tulput. Viileys vie mustikka sadon..ei ole pölyttäjiä. Pahus ku sais jo pikkasen lämmetä.

  VastaaPoista
 8. Eipä se ole niin vaarallista jos kukkivat kaikissa sateenkaaren väreissä. Hienosti kukkii alppiruusukin.

  VastaaPoista
 9. Tuota höyhenpensasta olen muutaman keväänä ihastellut taimimyymälässä mutten en vielä ole ostanut.

  VastaaPoista
 10. Valokuvia selaamalla syksyllä näkee hyvin tulpaanien keväisen värimaailman, kun muisti tahtoo olla lyhyt, ainakin minulla;)

  VastaaPoista
 11. Kerrostulppaanit on mun suosikkeja niitä löytyykin meidän pihaltamme. Ihania keltaisia, punaisia ja oransseja. Ne on kyllä niin näyttäviä.

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Itsekin olen saanut ihastella tulppaaneja tänä vuonna pidempään kuin viime vuonna ja jokin tulppaani mikä ei viime vuonna kukkinut kuin parin kukan verran on tänä vuonna innostunut enemmän kukkimaan. Se hyöty tästä viileähköstä keväästä on ollut. Mutta tänäänkin ihastelin ja haistelin omenankukkia enkä yhtä ainokaista pörrinkäistä kuullut. Ja nytkin sataa...miten käy omenasadon...

  VastaaPoista
 13. Upeita kuvia! Haaveena olisi kevät, jolloin minunkin kukkapenkissäni kasvaisi tulppaanit, mutta vielä on aika sen olla haaveena. Täälläkin jännätää, saadaanko hulppea mustikkasato! =)

  VastaaPoista