10.7.2015

Hifistelyä

Joskus mieleni tekee hieman leikitellä puutarhassa.

Tein mustalla hakkeella kuvioita puuhakkeeseen.

Ensin meinasin tehdä kuvioita koristesoralla. Sora on kuitenkin aika kallista, joten päädyin hakkeeseen. Puunväristä haketta, kun minulla on jo ennestään.

Näissä on tietenkin kangas alla. Kuvioita voi tehdä mielensä mukaan. Tässä on myös uusi kasvi; kuutamohortensia. Nythän on ale-myynnit myös puutarhamyymälöissä. Kannattaa käydä katsomassa löytyykö jotain mieleistä mukaan.


Ensimmäiset kuvat ovat etupihalta. Tämä kuvasarja on takapihalta. Olen pikkuhiljaa tehnyt mattotelineen ympäristöä kauniimmaksi. Pyykkiteline saa joku vuosi laatoituksen alleen. Olen ajatellut valaa ne itse. Pyykkitelineen takana on heinäpenkki. Heinäpenkin ja metsän välisen alueen nurmi on aina ollut huonokuntoinen. Sieltä ei ole edes aina ajettu nurmekaan. Hakkeella saa nopeasti siistin näköistä. Yksi norjanangervo pääsi heinäpenkin taakse. Sinnekkin tuli hieman mustalla hakkeella koristeraitaa:)


Koristeraitojen pysyvyydestä meidän pihassa ei ole takeita. Roope -hörriäinen juoksee pallo suussa pitkin pihaa:) Pölinä vain käy, kun Roope liitää pallon perässä. Niin, mikäs muu siellä pölisee, kuin minun kukkaistutukset:D Hih, lapset ovat lapsia, olivatpa ne eläin- tai ihmislapsia.


Siemenestä kasvattamani sormustinkukat alkavat kohta kukkimaan. Tuo puska, kun on täydessä kukassa, niin aion ottaa lepotuolin ja nautin istuen tuosta kauneudesta.

Tervetuloa blogiini kaikki uudet lukijat!

Aurinkoista viikonloppua sinulle!

Maarit


14 kommenttia:

 1. Roope on kyllä tosi suloinen! En tajua miten ehdit ja jaksat kaiken, olet oikea supernainen! Jälleen ihania uusia istutusalueita. Kuutamohortensia on niin ihana pensas (ja ei tietenkään tällä p***** tontilla menesty kuten vanhassa pihassa). Hyvä löytö! Ihana ajatus tuo sormustinkukkien viekussa istuminen :)

  VastaaPoista
 2. Oletpas tehnyt kivat kiehkurat! Pitäisi itsekin hommata taas kärryllinen puunkuorta, sillä niin siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 3. Tuollainen sormustinkukkien soihtumeri on kyllä ihana! Melkein yhtä ihana kuin Roope-pörriäinen <3
  Hauska kuvioidea!

  VastaaPoista
 4. Minun silmääni nuo katetut alueet ovat niin kauniita, ja vielä kuvioitakin. Oikein silmä lepää. Ja vielä kiviä ja soraa, voi ihanuus. Ahkerana oot taas ollut. Kauniita ovat kukatkin ja nurmikko :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista, eipä ihme, että Roopekin tykkää kirmailla siellä ♪~♥

  VastaaPoista
 6. Kuutamohortensia on ihana, jonnekin haluaisin sen vielä meillekin mahduttaa. Sormustinkukkia on oikein meri, vau! Katteilla saa kyllä helposti ja nopeasti hienoa jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Tuohan on mainio idea. Kun kasvit ovat istutusvaiheessa vielä pieniä, niin voi nautiskella hakkeesta ja tehdä siihen koristuksia.
  Tuosta sormustinmerestäsi tulee mahtava. Sen ääreltä ei sitten tee mieli lähteä muualle kuin syömään välillä.

  VastaaPoista
 8. Sormustinkukat tuollaisena isona ryhmänä ovat upeita. Taatusti istahtaisin itsekin niitä ihailemaan.

  VastaaPoista
 9. Nuo hakealueet ovat kyl kauniita. Itsellä on myös jossain. Jollei koira niissä käy kääntyilemässä niin sit myös linnut niitä käy penkomassa meillä.

  VastaaPoista
 10. Sormustinkukkia saa odottaakin hiukan kaummin kuin moni muita kukkia, joten niistä kannattaa nauttia. Minä hiukan oikaisin ja istutin ensimmäisen vuoden lehtiruusukkeita - odotus ei ollut niin pitkä.

  VastaaPoista
 11. Tulee kesällä käytyä blogeissa hieman harvemmin, mutta olipa taas ihania kukkakuvia monessa postauksessa. On sinulla aikamoinen työ myös puutarhassasi, mutta kyllä tuo kukkaloisto palkitsee. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
 12. Hauska idea nuo koukerot ja hieno lopputulos! Jotenkin tuntuu tutulta, että joku kahauttaa läpi kukkapenkin pallo suussa! ;) Ihanaa että muistat ja maltat myös nauttia upeasta puutarhastasi!

  VastaaPoista