6.7.2015

Kukkapäivitystä

Sataa ja paistaa, sitä se on tämän kesän sää. Viime yönä oli 0,3 astetta lämmintä. Huokailin jo harmituksesta jos kesäkukat olisivat paleltuneet...huoh, saapa nähdä ehtivätkö kaikki kasvattamani kesäkukat edes kukkimaan.

 Kaikesta huolimatta on ihanaa vihdoinkin nauttia kukkien väriloistosta;Akileijat; keskellä ylhäällä "Nora Barlow", minkä kasvatin siemensetä viime keväänä.


Pihassamme kukkivia pensaita; lumipalloheisi ja joku angervo. Tämä kukki nuorempana vaaleanpunaisin kukin. Mistähän kukkien värin vaihtuminen johtuu? Maan ph:sta?

 

Tässä ovat punapäivänkakkara ja  loistokärhö "Piilu". Toivottavasti Piilu selviää talven yli:)Tornionlaaksonruusu kukkii tänä kesänä runsaasti. Tuoksu on hurmaava.


Kelta-oranssi istutusalueeni kukkii myös jo hieman enemmän.Vuokot jatkavat kaunista kukintaansa. Värit ovat lisääntyneet, valkoinen ja pinkki saivat kaverikseeen sinisen. Ensimmäinen daalian -kukka avautui. 
 

Sain vihdoin mattotelineen ympäristöä siistittyä lisää. Serbiankuusen ympärille laitoin katteen; pohjalle vanha pressu ja oksahaketta pressun päälle. Yhdelle nurkalle laitoin vanhoja lakanoita, hakkeen alle:) Vielä, kun laitan siihen muutaman havun lisää niin avot:) Japaninvaahteran punaisuus vetää katseeni aina puoleensa, kun kävelen heinäpenkin ohi.

 

Ulkosaunan seinässä olevaan reikään teki pesän, olisiko tämä pajulintu. Saunominen on nyt sisäsaunan varassa:) Ei tätä pesärauhaa raaski mennä rikkomaan. Olemme päivitelleet, miten ihmeellisiin paikkoihin linnut pesänsä tekevätkin.

Olette lämpimästi tervetulleita mukaani kaikki uudet lukijat!  

Ruusuntuoksuista viikonjatkoa sinulle!

Maarit

26 kommenttia:

 1. Ihania kukkia! Voi kun pitäis hankkia lisää akileijoja, nuo ovat hienoja. Tosi siisti sun uusi katealue. Puutarhalehdissä on usein tuota japaninvaahteraa ihaillut. Menestyyköhän se näin pohjoisessa? Sulla on varmaan lämmin paikka tuossa kiven kupeessa. Tuoksua on nyt piha tulvillaan! Samoin hienoa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninvaahtera talvehti meillä ensimmäisen kerran viime talvena:)

   Poista
 2. Voi älytön, kuinka kylmä yö. Ihania kasveja. Jos tuo japaninvaahtera selviää sinulla, on sen jotenkin selvittävä minullakin. Oli tosi lähellä jo, että sen ostan, mutta sille paikka on vasta tulossa myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Runsasta, rehevää ja upeita kukkijoita :) Parasta aikaa eletään taas :)

  VastaaPoista
 4. akilleijat ovat vaan niin ihania! mainio kuva hautovasta linnusta, nättää niin tyytyväiseltä "hirsitalossaan"

  VastaaPoista
 5. Kuinka kauan tuollainen pajureunus perennapenkin reunassa kestää?
  Olen kovasti ajatellut väsätä jotain tuollaista. Onko reunamassa jokun pressu yms muovi tuon pajun ja mulloksen välissä?
  Ihana värikkyys on nyt puutarhassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajureunusta uusin 3-4 vuoden välein. Kuvan reunukset olen tehnyt pujottelemalla pajuja raudoitusverkkoon. Ensin laitoin verkon maahan, yhdistin verkot nippusiteellä ja sitten pajut. Käytän mansikkakangasta mulloksen ja aidan välissä.

   Poista
 6. Daalia ja kärhökin jo kukassa, upeaa! Lintu on niin kotoisasti pesässään

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkijoita niin paljon! Linnut on kyllä luovia keksimään noita pesäpaikkoja :)

  VastaaPoista
 8. Eilen uutisissa kerrottiin pohjoisen yöpakkasista. On tämä ollut aikamoisen kummallinen kesä. Onneksi kukkasi eivät paleltuneet ja toivotaan, ettei muutenkaan tullut suurempia vaurioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista ennen olleen yöpakkasia heinäkuussa:)

   Poista
 9. Alivuokralainen siellä vallannut saunamökin:)

  VastaaPoista
 10. Japaninvaahteran tuo esiin myös sen takana oleva kivi. Hyvä yhdistelmä!

  VastaaPoista
 11. Onpa teilla ollut kylmää, hurjaa. Ihanan näköiset istutusalueet. Oliko barlow helppo kasvattaa siemenestä, minä himoan sitä....jos ensi keväänä uskaltautuisi kasvattamaan. Onko japaninvaahtera nyt uusi? Se on hieno! Ja koko istutusalue on niin tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninvaahtera on toista vuotta meillä. Barlow kannattaa esikasvattaa!

   Poista
 12. Monenmoista kauneutta, kaikki kukoistaa.

  VastaaPoista
 13. Kylläpä pihassasi onkin monenlaisia kukkia. Ihanan värikästä.

  VastaaPoista