21.8.2015

Betonoosi iski

Liityin kesän aikana kahteen betoni, mosaiikki ja kipsi -aiheiseen Facebook-ryhmään. Ryhmäläiset ovat esitelleet toinen toistaan upeimpia töitä. Minäkin sain idean näkemästäni. Askarteluni eivät ole suoria kopioita kenenkään tekemistä jutuista. Yritän aina keksiä omia ideoita luomuksiini, kuten näihinkin;

kuva10 

Ostin apteekista kalkkikipsisidettä paketillisen. Tein maitotölkistä muotin, minkä päälle liimailin kipsisiteet. Ensin leikkasin kipsisiteet oikean pituisiksi. Hetken kuivuttuaan leikkasin yhden reunan auki, että sain muotin pois maitotölkin päältä. Sitten vielä tein paikkauksen, eli laitoin yhden kipsisuikaleen leikkauspinnan päälle.  Helpoiten kipsisiteet sai paikoilleen kastelemalla ne muoviastiassa olevassa vedessä. Saumat tarttuvat hyvin toisiinsa, kun sormella hieman hankailee. Kun koko komeus oli kuivunut, niin leikkasin "kirurgin veitsellä"/mattopuukolla ikkunat; neljä pientä ruutua vierekkäin. Pohjaa ei siis laiteta umpeen, että sisään saa laitettua kynttilän. Näissä aion polttaa ledi tuikkuja. Vaikka betoni ei pala, mutta entäpä kipsiside??? Se hieman arveluttaa.

No, onko tässä mitään järkeä ensin tehdä muotti ja sitten sitä leikata?? Jokainen miettiköön omia tarpeita. Halusin sään kestäviä tuikkumökkejä. Lisäksi betonin rouheus on minusta kaunista. 

Kipsimökin kuivuttua tein löysän vellin betonista S30. Sivelin betonia pintaan sisä- ja ulkopuolelle pienellä maali pensselillä. Näihin laitoin kaksi kerrosta. Annoin kuivua päivän ensimmäisen sivelyn jälkeen. 


kuva11 

Kuvissa vilahtelee myös tähti. Tähden muotin leikkasin superlonista eli vanhasta patjasta. Upotin muotin löysään betoniin ja annoin betonin imeytyä superlooniin. Tässäkin on kaksi kerrosta. Ensimmäisen kerroksen jälkeen annoin päivän kuivua ja sitten uusi käsittely. 


Tervetuloa blogiini Koso-täti ja Maribel! 

Idearikasta viikonloppua toivotellen

Maarit

ps. lisää betonitöitä on pöydällä kuivumassa....

19 kommenttia:

 1. Arvasin, että jotain uutta ideaa tulee sinulta. Ihanat nuo sinun talosi valoineen kaikkineen. Mielenkiinnolla odotan, mitä sieltä vielä tulee. Liisa

  VastaaPoista
 2. Oletpas ollut ahkera! Itse en jaksaisi askarrella :)
  Olen tänä kesänä tehnyt betonilaattoja silikonikakkumuotteihin ja betonipalloja ja betonineliön vanhoihin lampunkupuihin. Helppoa kun on valmiit muotit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no en minäkään mikään superahkera ole ollut:) Kunhan viilenee niin sitten taas viitsii innostua;)

   Poista
 3. Onpa ihania! Mökkituikut on huippusöpöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Betonin rouheus on minusta kaunista:)

   Poista
 4. Hienoja! Kauniisti tuolta loistaa kynttilät pimeässä. Kylläpä sinä jaksat askarrella.

  VastaaPoista
 5. Ihania, mukava katsella onnistuneita töitä

  VastaaPoista
 6. Superlooni oli ihan uusi juttu mulle betonitöissä. Siitähän saisi vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Samoin myös tuolla kipsisiteellä voi vangita vaikka minkälaisia muotoja ja betoni pysyy kiinni.

   Poista
 7. Sinä olet taas superahkerana siellä kuten tavallista. Upeita! Voisit vaikka myydä taas. Mökki on valtavan kiva. Voikohan sideharso syttyä tuleen? Minusta oli hauska kun täysin vieras ihminen lähetti minulle vahingossa kuvia betonitöistään facebookissa ja siitä sukeutui pitkä keskustelu asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jos sisäpuoli on huonosti betonoitu niin varmaan voi syttyä. Sen takia suosittelen polttamaan ledi-valoja. Hauska sattuma sinulla:)

   Poista
 8. Kuinka hienosti tuo tähti on pitänyt muotonsa... Tuo superlonijuttu voisi onnistua jopa meikäplikaltakin :)
  Ja tuikkumökit ovat nättejä, valaistuna varmasti tunnelmallisia.

  VastaaPoista