19.8.2015

Kesä jatkuu

Ihana lämmin ilma on hellinyt meitä vihdoinkin! En ole oikeastaan lämpimän sään ystävä, mutta kylmä alkukesä sai jopa minut odottamaan lämmintä säätä, joten en valita:)

kuva1 

Lobeliat kukkivat runsaina. Näiden piti olla valkoisia ja/tai viininpunaisia, mutta kelpaa näinkin. 

kuva2 

Kesämalvojen kukinta on rusaimmillaan. Daaliat hehkuvat punaisina. Tämän pitkän daalian huiskulan laitoin kasvamaan aivan liian aikaisin. Tukeminen on ollut työlästä, mutta niinhän sitä sanotaan että kantapään kautta oppitaan.

kuva3 

Pelargoniat alkavat vihdoinkin kukkimaan, tässä "Apache Star".

kuva4 

Tsinnioiden taimista vain kaksi pääsi kukintaan saakka. Muut taimet kylmettyivät keväällä.
 On tämä vaaleanpunainen patunioiden kukkameri aika ihastuttava...


kuva5 

Keväällä kesäkukkien joukkoon istuttamani tundrapaju sekä kuparisara pääsivät uuteen paikkaan. Siirsin nämä ajoissa penkkiin, että juurtuisivat hyvin ennen pakkasten tuloa. Kuparisara ei mahda talvehtia, mutta eihän sitä koskaan tiedä.


Keväällä viskelin mäkitervakon siemeniä kukkapenkkiin ja sieltä niitä on noussut. Värejä löytyy valkeasta lohenpunaiseen.  Onko kellään kokemusta leviääkö mäkitervakko? Ensimmäiset leijonankidat kukkivat hehkeän punaisina.  

kuva7 

Lehtikaalista saan aamuisin terveellisen smoothien. Revonhäntä "Calaloo Red" antaa mukavan värisäväyksen salaattiin. Tätä revonhäntää voi käyttää kuin pinaattia. 

kuva8 

Lopuksi kuvaa uudesta metsäpuutarha-alueesta (vasemmalla). Polkua olen jo aloitellut. Alueella on hirvittävät määrät erinäisiä rikkaruohoja, joten osan alueesta katan pressulla muutamaksi vuodeksi rikkoja tuhoamaan. Maaperän pitäisi olla  kuitenkin ravinteikasta. Toissa vuonna tein polkua laavulle (oikealla), minne laitoin humalasalkoja. Kasveja lisään sitä mukaa, kun ehdin niitä kasvattamaan. Yritin kasvattaa humalaakin siemenestä, mutta eipä ne itäneet. No, onneksi sain jakotaimia. Näistä on hyvä tehdä lisää salkokujaa.


Oikein lämpöistä viikonjatkoa sinulle!

Maarit

22 kommenttia:

 1. Minunkaan Zinniat eivät olleet menestys tänä kesänä ja sekös minua harmittaa, koska ne ovat lempparikukkiani. Ihanat nuo sinun metsäpolkusi ja nuo humalasalkosi ovat kyllä ihana idea. Liisa

  VastaaPoista
 2. Minulla sama juttu noiden Zinnioiden suhteen. Ovat säälittävän surkean näköisiä. Toivon kastelun ja lannoittamisen hieman auttavan asiaa. Metsäpolku näyttää tosi kutsuvalta.

  VastaaPoista
 3. Ihana metsäpolku ja nuo lodeliat on mahtavia tuota harmaata seinää vasten.

  VastaaPoista
 4. Kaunista on! Etsin googlesta tietoa tuosta oksapistokkaan juurrutuksesta ja löysin tänne sivuillesi =)
  Miten sulla meni sen kanukan kanssa, josta juurrutit taimia ?

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Satu! Kanukka juurtui hyvin, mutta paleltui seuraavana talvena. Talvi oli silloin vähäluminen. Kanukka olisi tarvinnut lunta suojaksi, mutta enpä tajunnut laittaa mitään suojausta taimille syksyllä.

   Poista
 5. Ei tosiaan ollut zinnioiden kesä tämä, harmittaa ihan, kun ne ovat yksiä lukuisista kesäkukkalemppareistani. Tuleepa romanttinen fiilis vaaleanpunaisista kesämalvikeista ja petunioista, hienoja! :)

  VastaaPoista
 6. Harmaa seinä sinisten lobelioiden taustana on todella kaunis!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kukkijoita! Osa minunkin daalioistani kasvoi ihan liian pitkiksi ja honteloiksi. Kasvin tukeminen on ollut hankalaa, olisi pitänyt latvoa ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daalia ei varsinaisesti tarvitse latvontaa, mutta liian aikaisin sitä ei passaa laittaa kasvamaan. Kuten muutkin kesäkukat liian vähäisellä valolla niistä kasvaa honteloita ja pitkiä:)

   Poista
 8. Lopeliat tosi kauniita kuten muutkin kukat, taitavat tykätä lämpimästä ☺
  Mukavaa viikonloppua ♫~☺

  VastaaPoista
 9. On se hurjaa tuo puutarhurointi. Toiset levittävät sitä metsään, toiset raivaa peltomaata. Mutta tehdään niin kauan kuin jaksetaan! Leijonankita, äitini yksiä lempikukkia! En muista olenko vielä koskaan niitä kasvattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäpuutarhani vieressä on lampi. Mittailimme tontin rajoja ja tulimme siihen tulokseen, että lampi ei kuulu meille. Onneksi, minä ajattelin...siinä olisi kaamea urakka! No, veljeni omistaa tonttimme ympärillä olevat maat ja hänelle sitä päiväilin, että onpa säkä ettei lampi kuulu meille. Veljeni siihen vain tokaisi, että kyllähän se lammen ympäryskin pitäisi siistiä:D Taidan unohtaa sen siistimisen:) Johonkin pitää rajat osata vetää.

   Poista