27.8.2015

Kesäkukkien viimeiset

Viime yönä satoi ja sanoisinko, että sade tuli tarpeeseen. Muutamien päivien helle sai maan kuivamaan. Voi sitä pölyä, mikä maantiellä lentää autojen perässä. Ojanpenkkojen kasvit saivat harmaan pölykuorrutteen...en tykkää! Tienvarret menevät ruman näköisiksi. Hassua, että tänä päivänä tien ylläpito tuntuu olevan vain sen varassa, mistä ihmiset valittavat tien käyttäjän asiakaspalvelu numeroon =(

kuva1 

Hajuherneet kukkivat parhaimmillaan. Aaah, sitä tuoksua!!! Nämä alkavat olla viimeisiä kesäkukkia. Krassit menivät jo kompostiin. Otin siemeniä talteen, mutta kun multatila on täynnä juurta, eikä uutta kukintaa ole luvassa, niin enpä viitsi niitä enää kastella.

kuva2 

Ruusut jatkavat vielä kukintaansa. Ensi kesänä odotan innolla uusien ruusupensaiden kukintaa. Olen pitkään haaveillut köynnösruususta. Nyt päätin, että uskallan kokeilla köynnösruusuakin. Sellainen menee ostoslistalle keväällä. Ensi kevään istutussuunnitelmat siis olen jo aloittanut:D
 Onneksi isännän puuhäkit alkavat tyhjentyä, niin pääsen jatkokäyttämään verkkoja. Tästä pääset katsomaan aikaisempia köynnösverkkojani KLIK.


kuva3 

Syysleimuissa oli jokin "sarvijaakko". Jolu varmaan tunnistaa tämän elikon:) Ensi vuonna taitaa olla aika hieman jakaa näitä leimuja. Ovat levinneet aika hurjasti.

kuva4 

Siemenestä kasvattamani pelargoniat kukkivat kauniisti. "Apahe Star" on upean punainen.

kuva5 

Tässä sekalainen seurakunta kesäkukkia. Limenvihreä gladiolus "Green Star" on aika hauskan värinen. Amppelivaula aloittaa kukintaansa. Tämä kuten verenpisarankin olen kasvattanut pistokkaasta. Oletko kokeillut talvettaa vaulaa? Se on sen verran puuvartinen, että taidanpa kokeilla.

kuva6 

Loppuun muutama tunnelmakuva kesältä:)


kuva7 

Viime syksynä sain Irmalta muutamia siemeniä. Tässä on reunuspäivänkakkara, minkä sain kasvamaan. Irma, valitettavasti en saanut muita kasvamaan, mutta kiitos näistä! Nämä ovat super ihanat! Jätin vielä mustia päivnhatun siemeniä odottamaan uutta kokeilua.

Leppoisaa viikon jatkoa sinulle!

Maarit

34 kommenttia:

 1. En ole yrittänyt talvettaa tuota vaulaa, mutta sama aatos tuli minunkin mieleeni. Tosin omani eivät edes vielä kuki. Miten kummallisen myöhässä ovatkaan.
  Suloiset tuoksuherneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien kesäkukkien kukinta taitaa olla myöhässä ja taitaa jäädä lyhyeksi:/

   Poista
 2. Ei suinkaan näytä siltä, että olisi viimeisiä - täydessä loistossa näyttävät kukkaset olevan!
  Avasin KLIK-kohdan ja kas, se verkko kivellä -idea sopisi venhoseeni tulevan kärhön :) kiipeiltäväksi...

  VastaaPoista
 3. Onhan upeita kukkia, ja vielä varmasti jatkuu kukinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti yöpakkaset eivät sotke kukintaa. Tänä aamuna oli vain kaksi astetta lämmintä.

   Poista
 4. Ihania kukkia ja kauniita kuvia. On se vaan kiva kun vielä elokuun lopussa on näinkin paljon kukintaa.
  PS. Blogissani on arvonta, käyhän kurkkaamassa. http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
 5. Kauniisti on sinulla kesäkukat kukkineet! Samaa se on tääläki, tiepalveluun pitää soittaa että syrjäkylillä saahaan tie kuntoon..

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkia. Pitäisi muistaa kylvää ensi vuonna hajuherneitä. Tässä vaiheessa niistä olisi paljon iloa.

  VastaaPoista
 7. Voi, miten ihania kukkia ja niiden yhdistelmiä! Hahaa, ensi kevään suunnittelu on jo täälläkin kovassa vauhdissa :D Lime gladiolus on makee!!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kukkia. Muutaman kesäkukan olen minäkin jos poistanut. Orvokit eivät jaksaneet enää tehdä kukkaa ja krassit tosiaan ovat aika resusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan laittaa terassin jo talviteloille viikonloppuna.

   Poista
 9. Tuoksuhernettä täytyy muistaa laittaa ensi kesänä, tähän aikaan kukkivat kun ovat aika lailla vähissä:)

  VastaaPoista
 10. Tuo limenvihreä gladiolus on todella upea ja persoonallinen, varsin häkellyttävä.

  VastaaPoista
 11. Lime gladiolus on aivan ihana ja olisipa kiva saada tuota punaisten gladiolusten sekaan :)

  VastaaPoista
 12. Kaunista kukka loistoa Tuoksuheneet ovat hyvin kauniita Harmi ettei mustapunahattu lähtenyt kasvamaan ,no jos ensi kevänä onnistuisi paremmin :)

  VastaaPoista
 13. Ihania kesäkukkasia, mutta sinä oletkin oikea siemenkasvattajavelho. Odotan jo ilolla mitä mahdat kylvää ensi keväänä :) Ajattelin sitä sinun kylvösmajaasi josta valot loistaa pimeydessä ja tulin hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa saada toinen iloitsemaan! Hih, on sitä mökin valaistusta usein naurettu, että ihmetteleeköhän ohi ajajat valojen käyttötarkoitusta:D

  VastaaPoista