8.8.2015

Loman viimeiset päivät

Loma alkaa olla lopuillaan. Haikealta tuntuu, kun kesän lämmöstä en oikein päässyt nauttimaan ollenkaan. Onneksi kuitenkin pihalta löytyy ilon pilkahduksia.


kuva1 
 Laitoin keväällä ensimmäistä kertaa krassin taimia kukkapylväisiin. Tein näitä muutama vuosi ja ohje löytyy TÄÄLTÄ. Viime kesänä kasvatukset näihin epäonnistuivat ihan kokonaan. Aiemmin laitoin petunioita, mutta mielestäni krassi käy parhaiten. Idean sain joskus vuosia sitten, kun asuin Jyväskylässä. Siellä on kaupungin istutuksissa suuria kukkapylväitä. 


kuva2 

Kesäneilikat kukkivat monin eri sävyin. Neilikka kukkii pitkään, eikä tarvitse nyppiä.

kuva3 

Taimesta kasvattamani verenpisarat aloittavat kukintaansa.


kuva5 

Kerrottuja petunian kukkia on jo runsaasti. Samoin daalia innostui avaamaan kukkiaan.


kuva6 

Kesämalva kukkii kukkapenkissä. 

kuva7 

Petunian upea, syvän punainen väritys. Kesäbegonian olen siemenestä kasvattanut. Näitä jännitän joka kesä. Siemenen itäminen on pitkä 3-4 viikkoa. Joka kevät katselen taimipotteja huolestuneena, että itääkö sieltä mikään.

kuva9 

Toissa kesänä kerätyt unikon siemenet itivät. Hassua, että kaikki kukkivat punaisena. Kylvin näitä viime kesänäkin ja silloin niissä oli montaakin eri väriä. 


kuva10 

Ihastuttava  Peace ruusu aloittaa kukintaansa. Näiden tuoksu on aivan mahtava.


kuva11 

Lapinnauhukset ovat komeita. Keltaisten kukkien sekaan on sotkeutunut yksinäinen sormustinkukka. Valkoiset päivänkakkarat saavat lähteä. Ne eivät jotenkin sovi tähän istutusalueeseen. Tarha-alpi ei ole piitannut vesisateista.


kuva12 

Palavaarakkautta minulla ei olekaan paljoa, jospa hän leviäisi hieman. Jalokärsämöt aloittavat kukintaansa.


kuva13

Lomalla kävimme ostosreissulla Tukholmassa. Vietimme päivän keskustassa ja kävimme myös kuninkaan linnassa. Matkat kuljimme linja-autolla ja laivalla. Linja-auto kyyti on toisaalta hidas, mutta eipähän tarvitse itse ajaa ja sain paaaaljon ideoita puutarhaan. 

Ensi kesänä meillä on rippijuhlat. Niitä ajatellen, olen jo ostanut alennuksista siemeniä. Varmasti turvaudun myös osto kukkiin, näyttävyyden takaamiseksi. Mutta se on varma, että värimaailma tulee muuttumaan aivan toisenlaiseksi:)

Tervetuloa mukaani uudet lukijat! Lähden nyt hieman kitkemään ja suunnittelemaan metsäpuutarhan polkuja. Oikein lämpöistä viikonloppua sinulle!

Maarit

19 kommenttia:

 1. Voi Maarit noita sinun ihania kukkasiasi! Aina vain löytyy lisää :) Upea tuo sinun krassisi :) Ei taida kenellään ollut tänä kesänä lomakelejä :) Mukavaa loman loppua ja viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 2. Ihanaa punaista.. Minun värejä. ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia sinulla. Unikko on kaunis. Mekin kävimme Tukholmassa muutama viikko sitten. Se on kaunis kaupunki. Mukavaa lomaviikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hauskan värinen tuo kärsämö. Unikko ylläys on ihan hyvän värinen, vaikka nyt muut värit olikin kaikonneet.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa väriloistoa krassi on mahtava ♥

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniit krassit, sekä muutkin kukat ☺
  Aurinkoista viikonloppua Sinulle ♫~♥

  VastaaPoista
 7. Kivat nuo krassipylväät! Jalokärsämökin on upea kukka, niinkuin kaikki muutkin sinulla <3 Minä en ole koskaan kasvattanut begoniaa siemenestä, joskohan ensi vuonna..

  VastaaPoista
 8. Minulla tuo palavarakkaus ei oikein itsekseen leviä nopeasti. Juurakkoa jakamalla leviäisi paremmin. Nyt en vain tiedä, että annanko kasvaa vai en. Nuo unikot ovat mielestäni kauniita. Olen kuullut joskus muulloinkin, että se jalostetun unikon alta tulee se alkuperäinen väri. Minusta oikein hyvän täyteläinen väri. Mukavaa paluuta arkeen!

  VastaaPoista
 9. Oi miten upeat nauhukset,ja nuo unikot kaunista, kaunista

  VastaaPoista
 10. Ihania väriläiskiä!
  Tukholma on kiva kaupunki, jossa voisin viettää enemmänkin aikaa. Aina sitä lähtee kuitenkin sillä normiviikonloppuajoituksella, joka ei mihinkään riitä.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kukkarunsautta sinulla siellä!!

  VastaaPoista