10.9.2015

Ihana lämmin sää jatkuu....

Tänään onkin ollut niin aurinkoista ja lämmintä. Kävin Roopen kanssa lenkillä ja meinasin tukehtua, kun puin päälleni fleece-takin...huh, huh....kannattaisi katsoa lämpömittaria ennen ulos lähtöä:)


kuva1 

Itse siemenestä kasvattamiani sinisiä lobelioita ja keväällä ostetussa mukulapussissa tulleita sinisiä kukkia; Sinitriteleia "Queen Fabiola". Nämä eivät talvehdi maassa, vaan sipulit täytyy nostaa talveksi kuivaan paikkaan.

kuva2 

Kesäkukat vielä vain kukkivat. Perhosia lentelee ympäriisä. Molemmat ovat myöhässä tänä kesänä:)


kuva3 

Metsäpuutarhakin alkaa pikkkuhiljaa hahmottua. Yläkuvassa vasemmalla on alesta ostamani purppuraheisiangervot "Little Devil". Istutin ne vaahteran alle. Vaahteran on kasvattanut mieheni sukulainen siemenestä. Yläkuvassa oikealla on hortensia "Endless Summer". Alakuvassa on yksi pensasmustikoista. Istutan pensasmustikoita toisessa kuvassa näkyvän koivun vasemmalle puolen laajalle alueelle. Niistä tulee kivasti huvia ja hyötyä:)

kuva4 

Sain haketettua ja kitkettyä uusimman istutusalueeni KLIK. Toivottavasti hake estää rikkojen kasvua keväällä. Vasemmassa kuvassa The Fairy kukkii kauniisti. Oikeanpuoleisessa kuvassa on toinen alesta ostamani puska; Pinktopia ruusu, mikä on omajuurinen. Toivon todella, että tämä kaunokainen selviää hengissä talven yli. Ruusuja täytyy kastella runsaasti istutuksen jälkeen ja ensimmäisenä istutuskesänä.

kuva5 

Tänä vuonna olen törmännyt useisiin värivirheisiin niin siemenissä kuin mukuloissakin. Tämänkin liljan piti olla keltainen:/ Petunioissa on upean värinen kukinta, nämä olivat oikean värisiä.

kuva6 

Syyskukkijoita; rantakukka ja syysleimu. 

kuva7 

Gladioluksen kukkavana tekee mitä upeampia kiemuroita kasvaessaan. En malta olla laittamatta kuvaa tästä urheasta, pienestä kasvajasta; kaksi vuotta sitten kasvatin siemenestä sinisievikin Penny Blackin. Tämä vaatimaton, matala "kesäkukka" on talvehtinut jo kaksi talvea. Sieltä hän vain korottautuu korkeuksiin noin 8cm:n varrellaan:)

Leppoisaa viikonloppua sinulle ystäväiseni!

Maarit

14 kommenttia:

 1. Tänään oli tosiaan lämmin päivä! Perhoset lenteli ja aurinko paistoi, aika kesäistä :) Kauniisti sinulla vielä kukkii kaikki.

  VastaaPoista
 2. Tällaisen päivän olisi mieluusti viettänyt kokonaan ulkona puutarhatöissä, mutta työt sotkevat harrastuksia. Onneksi sentään tunniksi ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se tahtoo mennä. Mieluusti viettäisin minäkin enemmän aikaa puutarhatöissä:)

   Poista
 3. Niin täälkäkin olikin tänään lämmin päivä. Minusta mittari ei näyttänyt koko totuutta oli mielestäni lämpimämpi kuin mittari näytti, vaikka 15 näyttikin. :) Minäkin meinasin tuulihousuissa lähtiä illalla ulos, onneksi en. :)

  VastaaPoista
 4. Lämpimästä säästä sai nauttia täälläkin tänään. Toivottavasti saamme kauniin syksyn.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti nämä kelit jatkuvat

  VastaaPoista
 6. Eipä uskoisi, että ovat syyskuisia kuvia, komeasti kukkivat. Lämmin keli jatkukoon, ei haittaa :)

  VastaaPoista
 7. Pensasmustikka on tosiaan ihan kaunis kasvi. Minun pensasmustikassa on ollut komea syysväri, joten siitä saa kaunistusta syksylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Oletko suojannut mustikoitasi jänösiltä? Luulen, että virittelen verkon mustikoitteni ympärille:)

   Poista