25.9.2015

Nutukan uusi koti

Tässä on uusi perheenjäsenemme;

kuva1 
Nutukka

Ne lukijat, ketkä lukevat Tylsän Mörököllin blogia tietävät hänen harrastavan savitöitä. Näitä ihanuuksia voi ostaa hänen putiikistaan tai Koukussa saveen-blogin kautta. Tilasin yhden hänen nutukaksi nimeämästään hahmosta. Tämä nutukka pääsee metsäpuutarhaani. Nutukka istuu kuin nenä päähän tähän ympärisöön. Siellä on kantorypäs, missä kasvaa metsämansikoita. Siinäpä on hänelle välipalaakin tarjolla:)


kuva2 

Syksyn viimeisiä kukkia. Neilikkaruusu työntää uusia nuppujakin. Saapa nähdä ehtivätkö kukkaan. Konnanyrtti aloittaa kukintaansa. Joka syksy tämä ei ehdi kukkimaan. Lehdet alkavat jo ruskistua, kun ensimmäiset kukkanuput ilmestyvät.


kuva6 

Aloitin syystyöt; leikkasin marjapensaat sekä ukonhatun. Kesäkukkia olen pikkuhiljaa laittanut kompostiin. Mieheni teki keväällä ukonhatulle tuen. Tuki näyttää korkealle, mutta tänä vuonna oli ensimmäinen kesä, kun ukonhattu pysyi ryhdikkäästi pystyssä. Tukipuut peittyvät kasvien joukkoon kesällä, joten se ei pistä silmään sieltä laikaan.

kuva5 

Mutikainen kiipeili terassin katolla, mutta eipä uskaltanutkaan hypätä alas. Vanhus alkaa olla joko huonojalkainen tai passuuttaa itseään. Hän on jo 10 vuotias.


kuva4 

Olen jo laitellut muutamia callunoita terassille. Keskelle ostin pilarikatajan. Olisin halunnut kartiotuijan, mutta ostopaikassani ne olivat niin ruskeita, että en niitä kelpuuttanut ruukkuistutukseen. Useana vuonna olen ostanut kartiotuijan syksyn ruukkuistutuksiin. Keväällä kastelen tuijaa lämpimällä vedellä ja istutan sen maahan. Toisessa kuvassa olevat tuijat ovat 3-5 vuotiaita. Multavassa paikassa ne kasvavat nopeasti. Korkeimmat ovat 1,8 metriä korkeat.


kuva7 

Muutama viikko sitten tyttäreni tekemä betonilautanen sai hieman koristetta. Linnut ovat paperimassaa. Koristelin niitä hieman ja maalasin lopuksi. 

Tervetuloa lukijaksi Saila!

Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

Maarit

32 kommenttia:

 1. Ihana Nutukka, niin ilmeikäs! Olen tuolla savipajalla vieraillutkin ja kyllä siellä olisi vaikka mitä kaunista. Minullakin neilikkaruusu puskee vielä nuppuja ja kesäkukkien aika on ohi. Hyvää viikonloppua myös sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Blogisi onkin mukava vierailukohde. Tuo Nutukka on kyllä ihana! Taidanpa käydä Mörököllin sivuilla, olen etsiskellyt varjopenkkiin pientä mökkiä ja siihen asukasta, josko sellainenkin löytyisi ja metsäpuutarhaan päällekatsojaa ja vartijaa :D

  Onpa kaunis teidän Mutikainen, hän onkin saman ikäinen kuin meidän Nöpö. Nöpö osaa passuuttaa, kerjätä huomiota ja herkkuja, vanhalla kissalla viisaita kujeita! Nöpö nostaa tassua kuin se olisi kipeä ja sitten pitää paijata!

  Kummitytöllä kukkii tuo konnanyrtti ja se oli uusi tuttavuus luonnossa nähtävänä, olen siihen kyllä törmännyt taimiluettelossa mutta tuo konna-sana ei ole houkutellut, kukan nimi ei siis kerro kukan kauneudesta!

  Oikein mukavaa viikonloppua Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät etsimäsi mökin ja asukkaan;) Oi, että oikein Nöpö nostaa tassua:D Ovat he veikeitä karvakamuja:)

   Poista
 3. Ihailinkin jo tuolla Mörököllin saunan sivuilla näitä nutukoita :-) Konnanyritti täälläkin nyt parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on konnanyrtti viimeisiä kukkijoita. Hankin syysvuokkoja, mutta saapa nähdä ehtivätkö kukkimaan:)

   Poista
 4. Ihastuttava tuo Nutikka ja niin kiva ilme :) mukavaa viikonloppua tv Lisa

  VastaaPoista
 5. Herkullinen Nutukka!
  Oletko saanut tuijan selviytymään ruukussa talven yli? Minä ostan yleensä talveksi pariin ulkoruukkuun sypressin, joka pysyy vihreänä kevääseen asti, mutta on kyllä aivan kuollut keväällä. Tuijia olen käyttänyt kesän ajan ruukkuistutuksissa ja siirtänyt sitten syksyn tullen maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Tuijat ovat olleet talven ruukussa. Ruukun täytyy olla suuri. Halkaisija on 50cm ja korkeutta 40-50cm. Multatilaa pitää olla. Keväällä kastelen lämpöisellä vedellä. Saa nähdä miten katajalle käy:)

   Poista
 6. Onnea nutukasta! :) Nutukka sai hyvän kodin luotasi.

  VastaaPoista
 7. No ihan sopivaan paikkaa tuo Nutukka pääsikin, just sellaiseen metsikköiseen ovat syntyneet. Kiva, kun tuli ehjänä perille. Varsin hieno mies tuo Mutikainen, ai että kömpelyyttä hänelläkin? Kiitos postauksesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nutukka on niin hellyttävä! Kiitos vain itsellesi!

   Poista
 8. Ihana Nutukka :) Konnanyrtti on minulle ihan uusi tuttavuus ja taitaa siirtyä hankintalistalle...

  VastaaPoista
 9. Ihana nutukka..Kauniita kukkia ja kisumirri on vähän peloisaan mitenkähän tästä pääsisi alas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutikainen on vanhemmiten tullut varovaiseksi:)

   Poista
 10. Hei, sinulle olisi palkintohaaste blogissani:)

  VastaaPoista
 11. Onnea ihanalle Nutukalle ♫
  Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle ♥

  VastaaPoista
 12. Hauska Nutukka, joka pääsi varmasti arvoiselleen paikalle.

  VastaaPoista
 13. Onnea Nutukalle uuteen kotiin :) Veikeän näköinen vesseli :)
  Mullakin konnanyrtti aloittelee kukintaa :) Kivan näköisiä syyspuuhia.

  VastaaPoista