30.10.2015

Mietteitä viikon varrelta

Juhlitko Halloweenia?
Meillä ei juhlita. En myöskään laita mitään erityisiä koristeita. Ehkäpä jos olisi pieniä lapsia, niin silloin asia olla toisin.
kuva5 

Kuvailin pihapiiriä, kun sattui aurinkokin kauniisti paistamaan. 

 Muutamia päiviä, kun jaksoin lepäillä niin löysin  jälleen innostusta puutarhatöihin. Lapioin eilen muutamia kottikärryllisiä haketta mansikkamaalta. Meillä on menossa mansikkamaan hävitys. Mansikkamaa on jo liian vanha tuottaakseen satoa tarpeeksi., joten on uudistuksen aika. Hävityksessäkin on oma työnsä. Kankaat pitää saada nyhdettyä pois ja maan pinta tasoiteltua. Huh, ei mikään helppo homma lapiolla tehtäväksi. 

Viikon sairasloma oli oikea tylsyyden viikko. En päässyt mihinkään mukaviin hommiin (=puutarhatöihin), mutta onneksi keksin alkaa virkkaamaan huivia ensi kesän juhliin. Virkkaan huivia salomoninsolmuilla. Virkkaaminen onkin hauskaa vaihtelua syystöiden jälkeen. Meillä on tyttäreni rippijuhlat ensi kesänä ja niihin on monenlaista asiaa mielessä;)

kuva1 

Puutarhasta löytyi muutamia katseenvangitsijoita. Punaiset lehdet ovat kauniita syysauringossa.


kuva2 

Tänä syksynä vaahteranlehdet jäivät ruskeiksi??? Taisi pakkanen yllättää...


kuva3 

Lintulaudalla käy melkoinen vilinä. Siemenet katoavat parempiin suihin muutamassa päivässä. Äidilläni on samanlaisia kokemuksia. Nälkäisiä syöjiä on enemmän kuin keväällä.

kuva4 

Joko aloitit jouluvalmistelut?

Askartelimme tyttäreni kanssa viime viikonloppuna joulukortteja. Olen tehnyt muutamia askarteluja marttojen myyjäisiin ja kotiinkin, mutta niistä sitten lähempänä joulua. Joko olisi joulutorttujen aika? Nam, ehdottomasti:D Syötkö joulutortut mieluummin luumu- vai omena-kanelimarmeladilla?
Minulle käy molemmat, lempparini on kuitenkin perinteinen luumumarmeladi.

Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

Maarit

17 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia puutarhasta ja huurteisista lehdistä.
  Eipä meilläkään vietetä halloweenia. Ehkä vietettäisiin, jos olisi kouluikäisiä lapsia tai lapsenlapsia, mutta kun ei ole. Muutenkin hiukan vierastan halloweenia, se tuntuu niin kovin tuontitavaralta ja kauppojen businekseltä. Sen sijaan joulu hiipii väkisinkin ajatuksiin. Aloitin jo joulukorttien ideoinnin ja valmistuksenkin. Kun on vuosikausia lähettänyt itse tehtyjä kortteja, ei sitä yhtäkkiä voi lopettaa. Ja on siinä oma taikansa miettiä, millaisen taas askartelisi. Joulutorttuja en vielä ole tehnyt, mutta perinteinen luumusose on se maistuvin.
  Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! Meillä hajosi kamera ja nyt odotellaan korjausta. Tietysti nyt olisi paljon kuvattavaa, kun se ei onnistu! Olen koristellut havuilla terasseja, ei meilläkään vietetä halloweenia.
  Ekat joulukortit jo tein ja lähetin ne Taika-lehden Ole ystävä-keräykseen. Ne jaetaan jouluksi yksinäisille ihmisille. Ensi viikolla teen omat kortit, ideat muhivat jo päässäni.
  Tykkään eniten omena-kaneli-joulutortuista, mutta nyt yritän olla tekemättä ja syömättä niitä, kun pääsimme hyvään alkuun laihdutuksessa. Ehkä jouluna yksi torttu... Hyvää Pyhäinpäivän viettoa!

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin sokerilla kuorrutettuja, kauniita lehtiä. Jouluvalmisteluja en ole vielä aloittanut. Olen siinä asiassa vähän "mattimyöhäinen". Halloweenia ei meillä vietetä. Minusta aika keksitty ja jonnin joutava juttu ja kuten Between tuolla aiemmin mainitsi tuontitavara Amerikasta bisnes mielessä.
  Mukavaa viikonloppua myös sinulle Maarit.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä katseenvangitsijoita vielä löytyy, kun vain katsoo :) Nättejä kuvia! Meillä laitettiin vasta tänään lintulaudalle syötävää. Alkoi taas kissojen teatteriesitykset :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita katseenvangitsijoita ☺
  Halloweenia ei meilläkään erityisemmin vietetä.
  Ihanaa viikonloppua Sinulle Maarit ~♥~

  VastaaPoista
 6. Vielä sinulta löytyy ihasteltavaa puutarhassa ja tuo punatulkku!!! Halloweeniä ei juhlita ja onkin minulle aivan vieras juhla, mutta näyttää rantautuvan tännekin. Jouluvalmistelut olen jo aloittanut hyvissä ajoin. Aina kuitenkin tulee kiire. Mukavaa viikonloppua Maarit!!! Liisa

  VastaaPoista
 7. Kauniit ja aurikoiset kuvat. Taitaa vielä lämmitä ilmat viikonlopuksi, jos sitten vähän puutarhahommia voisi tehdä :)
  En tee mitään halloween juttuja tänä vuonna, kurpitsakin jäi niin pieneksi. Enkä ole vielä ajatellut jouluakaan, joulukortteja pitäisi jossain vaiheessa tehdä.

  VastaaPoista
 8. Kauniita syyskuvia!
  Joulutorttuja en ol vielä leiponut, mutta glögokausi on aloitettu:) ja joulutortut luumulla!

  VastaaPoista
 9. Kauniita katseenvangtsioita sinulla viellä pihalla haloweeniä ei meillä juhlita ja joulutortut luumuhillolla
  Mukavaa viikonloppua ja pyhäinpäivää ♥

  VastaaPoista
 10. Huurteiset kasvit ovat tosi upeita.
  Halloweeniä ei meillä juhlita mutta Pyhäinpäivää vietetään perinteellisin menoin, käydään haudoilla jne.
  Tottakai tortuissaon luumuhilloa ja paljon :)

  VastaaPoista
 11. Joulutortut luumusoseella tai joskus sekoitus omenaa ja luumua. Joulukortit teen yleensä itse jostain ottamastani kuvasta, monesti se on oma pellonpientareen iso voimakuuseni. Vielä en ole ajatellut miten tänä vuonna teen, ehkä ostan tai teen itse.
  Kauniita huurrekuvia ja ne sopivat hyvin pyhäinpäivän tunnelmaan, siis hyvää viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
 12. Kauniit ruskan värittämät huurrekuvat! Joulun valmistelut on aloitettu, kortteja kohta alan tekemään. Halloween ei meidän perheen Pyhäinpäivään kuulu eikä mahdu, vietämme sitä hissuksiin kotona ja sytytämme kynttilöitä poisnukkuneille rakkaille!

  Tortut pitää olla luumuhillolla tietenkin :D

  Toivottavasti toipumisesti edistyy!

  VastaaPoista
 13. Meillä vietetään halloweenia pienesti, kun lapset siitä niin pitävät. Kauniita kuvia olet taas ottanut, kuura koristelee kasvit niin hienosti. Voi, kun alkoikin tehdä mieli joulutorttuja!!

  VastaaPoista
 14. Minä en juhli halloweenia, mutta pyhäinpäivään kuuluu hautausmaakävely. Muutaman päivän laiskottelu puutarhatöistä tuo innon takaisin, tuli taas tänä viikonloppuna huomattua.

  VastaaPoista
 15. Voi onko teillä jo noita suloisia punatulkkuja. Kauniin rauhallista näin syksyllä teidän pihassanne. Minä olen jo ihan joulumielellä, halloween meni vähän ohi. Kortteja olen myös askarrellut, ihanaa. Paljon paranemistoivotuksia sinulle!

  VastaaPoista
 16. Hienon näköistä tuo huurre. Nyt ollaan niin reilusti plussan puolella, että eipä juuri marraskuulta tunnu :) Jouluttaa, kun lukee toisten jouluvalmisteluista. Kortti-ideoita on, pitäisi vaan valita minkä niistä toteuttaa...

  VastaaPoista