1.10.2015

Viikon satoa

Syksyinen viima on saanut meidät käpristymään viltin alle tänään. Viikon aikana oli kauniitakin päiviä puuhailla puutarhassa. 


kuva1 

Viime viikonloppuna katkoin helminukkajäkkärät ja sidoin kuivaneita kukkia kranssiin sekä havupalloon. Nuohan tummuvat vielä tuosta, joten kauneus ei ole ikuista:)

kuva3 

Kuvattavat alkavat olla todellakin vähissä puutarhassa. Ensimmäinen syysvuokko muutti meille ale-myynnistä ja avasipa hän nuppunsakkin. Daalioiden kukinta on ollut runsasta. Mietin, että pitääköhän minun perustaa ensi keväänä oma istutusalue kesäkukille....hmmm..asiaa täytyy pohtia talven aikana. Paikka on kyllä jo katsottuna;)

kuva4 

Tällaista olen puuhastellut muutamana iltana. Sorareuna helpottaa nurmikon ajoa sekä vähentää trimmerin käyttöä. Tyttäreni ajoi viime kesänä meillä nurmikot päältä ajettavalla leikkurilla. Noh, tulihan sieltä harrastaja puutarhurille kommenttia; sieltä ja täältä ovat reunat liian jyrkät tai väli on liian kapea...Onkin hyvä, että saan palautetta! Itse tehden asian vasta tajuaakin, niinpä hyppäsin itse ajamaan ja totesin saman asian. Välillä on hyvä tarkastella puutarhaansa hieman kriittisestikkin. Puutarhan helppohoitoisuus kuitenkin on tavoitteenani.

kuva5 

Olen tehnyt tänä syksynä muutamia betonivaluja, yhden säkin verran. Viimeiseksi valoin pihalaatan laatikon pohjalle, väliin kanaverkkoa ja taas betonia. Laatasta tuli askelmalaatta Nuppulaan. Pahvilaatikkoon valamalla sain laatasta tarpeeksi ison. Kuvion painoin pitämättä jääneellä pitsiponcholla.

kuva2 

Lopuksi kesäkukkien viimeinen kaunotar; kesäneilikka 'Benigna'. Siemenpussissa luki tuo lajike, mutta pussin kuva oli kerrattu ja liila...kyllä siementenkin ostaminen tuntuu olevan sattuman kauppaa:) No oli miten oli kaunis hän on ja kyllä häntä on odotettu. Kaikki nuput eivät millään ehdi avautua, mutta edes yhden kukan sain nähdä:) 

Lämpöistä viikonloppua sinulle ystäväiseni!

Maarit

26 kommenttia:

 1. Kaunista! Kranssi on kaunis niin myös nuo kukkapenkit, niissä on kauniit pajureunukset.

  VastaaPoista
 2. Nätit kranssit ja kaunis on tuo kesäneilikka. Ja tosiaan, on poncholla ollut hyvä loppuvirka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Minua hieman harmittaa, että moni siemen/mukula oli tänä vuonna aivan muuta mitä pakkauksen kuvassa luvattiin. Niin myös tämä neilikka, vaikka kaunis onkin.

   Poista
 3. Totta, että puutarhaa hoitaessa huomaa puutteet suunnittelussa.
  Ihana betonilaatta!

  VastaaPoista
 4. Tuo oma penkki kesäkukille onkin hyvä idea. Monesti sitä itse sokeutuu oman pihan ongelmakohdille ja toinen huomaa ne oitis. Meille tuli robottileikkuri tänä kesänä ja se on todella iso apu isolla pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robottileikkuri kuulostaa mielenkiintoiselle. Täytyypä tutustua siihen hieman enemmän. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Todella kaunis kranssi! Kivat nuo kukkapenkin reunukset.
  Ja hienon näköinen on tuo neilikan kukka :) Kiitos, samoin sinulle lämpöistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihana kranssi ja upeasti punotut kukkapenkkien reunukset.

  VastaaPoista
 7. Oikein mukava kukkapenkinreunus!

  VastaaPoista
 8. Helppohoitoisuus on tärkeää puutahassa, sillä kyllä sinne saa muutenkin aikansa uppoamaan tehokkaasti. Toinen ihminen saattaa nähdä asiat eri lailla ja siten syntyy usein ihan hyviä ideoita.
  Kaunis kranssi ja havupallo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on monessa asiassa, että neljät silmät näkevät enemmän kuin kahdet:)

   Poista
 9. Ihana tuo kranssi :) On sinulla ollut hommaa tehdä nuo penkinreunukset ja noin taitavasti. No mikäpä sinulta ei onnistuisi. Itselläkin tuijat tuli liian lähelle toisiaan ja liian lähelle uima-allasta, jotta ajettavalla leikkurilla pääsisi väliin. Mutta sitä ei tule kaikkea ajatelleeksi, kun istuttaa ja laittaa pihaa. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoin homma oli kärrätä soraa parin sadan metrin päästä. On muuten painavaa tavaraa:)

   Poista
 10. On kivan näköistä kukkapenkin reunus hyvä idea minullekin. Kranssi on kaunis :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis on tuo kukkapenkin reunus, ja ihania tuo kranssi ja havupallo! Ja kyllä todella on viileää taas näin oudokseltaan varsinkin! Toivottavasti viikonloppuna ehdin pihahommiin, ja saan ainakin nuo paleltuneet ruukkukukat kerättyä katseilta piiloon... ;)

  VastaaPoista
 12. Hei Maarit. Blogissani on haaste sinulle. Kiva jos ennätät vastaamaan.

  VastaaPoista