13.11.2015

Askartelua kastanjoista

Palaan vielä hieman viime viikonloppuun ja isänpäivään.
kuva1

 Tein isäni haudalle kukkaseppeleen, minkä pohja on kokonaan havuista. Ostin muutaman krysanteemin ja neilikan oksan ja katkoin kukanvarret aika lyhyiksi. Sidoin kukat rautalangalla seppeleeseen. Periaatteenani oli; kestää minkä kestää. Ajatus kuitenkin on tärkeintä ja luulen, että kukat ovat muutamia päiviä kestäneet, koska oli kosteaa ja viileää.

kuva2

Eilen olimme Roopen kanssa lenkillä. Meillä oli vuorokauden ajan jo näin valoisaa. Tänään suurin osa näistä lumista on sulanut ja pimeys on palannut.


kuva3 

Tulipas tästä kuvasta pimeä:)

Tämän viikon innostuksenani on ollut kastanja. Kastanjoita käytetään ruuan valmistuksessa lähinnä joulun aikoihin. En ole kastanjoita käyttänyt koskaan ruuan valmistuksessa, mutta askarteluihin tämä tumma hedelmä kelpasi.

Keväällä oli jokin blogihaaste, mistä sain tässä kranssissa olevan lasisydämen Liisalta.
Kiitos, Liisa siitä. Vidoin se löysi paikkansa meille:) 


kuva4 

Styroxisesta kartiosta tein joulupuun. Kynttiläasetelmat vaihtuvat ja etsivät paikkaansa sitä mukaa, kun uusia askarteluja valmistuu:) Enpä tiedä tuosta kynttilä koristeesta. Taitaa olla liian tumma makuuni. Mitenkähän kävisi jos suihkauttaisi hieman valkoista maalia pintaan;)

Tein viikolla jo viimeiset joululahja ostokset. Pikkuhiljaa voin valmistautua miettimään joulun ajan ruokia. Leivon joka joulu jotain erilaista. Minusta on kiva alkaa fiilistelemään joulua ajoissa, minkä vuoksi teen esim. lahjaostokset ajoissa. 

Paikallisessa kukkakaupassa oli ensimmäiset jouluruusut myynnissä. Auts, kun olivat vain aika tyyriitä...35€ on minusta hieman liian paljon. Täytyy vielä odotella edullisempaa vaihtoehtoa:)

Joko olet leiponut pipareita?
Leivomme ensimmäiset piparit tyttäreni kanssa joulukuun alussa. Silloin sytytämme myös ulkokuuseen valot. Perheellemme on syntynyt jouluperinne, mikä on minusta ihanaa. Muistelen aina lapsuuden jouluja, kun leivoimme äidin kanssa pipareita ja torttuja....oi, niitä aikoja!

Glöginmakuista viikonloppua sinulle!
Maarit


21 kommenttia:

 1. Kastanjat, eipä ole tullut mieleen niistä väkertää! Maanläheinen materiaali sekin ja sopii hyvin monenmoiseen, nätti kranssikin tuli. Jouluruusu kuulosti kyllä melko hintavalta. Enpä saanut talvehtimaan viime vuotista - josko sitten joskus... :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis hautaseppele. Neilikat ja krysanteemit ovatkin hyvä valinta, sillä molemmat ovat kestäviä ja kauniita. Kivan joulupuun olet myös tehnyt ja kastanjakranssistasi tykkään erityisesti.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun jaksat aina väkerrellä kaikenlaista - ja olet tosi fiksu, kun olet hoitanut lahjaostokset hyvissä ajoin. :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja askarteluja jälleen. Mukavaa viikonloppua, Maarit!

  VastaaPoista
 5. Kauniita askarteluja olet tehnyt ♥
  Voi miten kadehdittavaa että olet jo hoitanut lahjaostokset, itse olen aina viimetingassa asialla vaikka lahjojen määrä onkin vähentynyt vuosi vuodelta.

  VastaaPoista
 6. Ihania askarteluja! Kiva, kun joku on niin ajoissa että joululahjaostokset on jo tehty. Minulla ei ole vielä aavistustakaan lahjoista. Tosin lahjamäärä lasten kasvaessa on vähentynyt. Mjkavaa viikonloppua Maarit!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kukkaseppele ja nuo kastanjat on tosi kauniita kranssina ☺
  Ihanaa viikkonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 8. Nättejä ja hoksuja askarteluja. Pipareita en voi vielä leipoa, koska söisin ne alta aikayksikön. :)

  VastaaPoista
 9. Kauniin kukkaseppeleen olit tehnyt isällesi!

  VastaaPoista
 10. Kaunis seppele haudalle ja miten upea tuo kastanjaseppele ja muut koristeet. Oletpa taitava!

  VastaaPoista
 11. Oletpa ajoissa joululahjojen kanssa. Minä teen loput lahjaostokset vasta vähän ennen joulua. Kuopus vaihtaa joskus viime hetkillä lahjatoiveitaan.
  Hienosti sopivat nuo kastanjat myös koristeisiin.

  VastaaPoista
 12. Kauniin seppeleen olet tehnyt haudalle! Tuo kristallisydän sopiikin kastanjoitten kanssa aivan upeasti. Minä en ole koskaan tehnyt mitään kastanjoista, mutta näköjään kaikenlaista kaunista niistäkin saa aikaan. Pitäisi hankkia lahjat ajoissa, niin säilyy pahimmilta jouluruuhkilta. Olen kyllä tehnyt itsekin kaikenlaista joululahjaa. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

  VastaaPoista
 13. Apua, miten on jo kaikki lahjat hankittu! Täytyisi ottaa oppia, mutta aina ne jää niin viime tinkaan. Kauniita askarteluja. Me saimme lasten kanssa sentään joulukortit jo tehtyä =)

  VastaaPoista
 14. Oletpa hyvin ajoissa, minä olen hankkinut vasta ensimmäiset joululahjat. Jouluvalmistelusi näyttävät sujuvan mukavan leppoisaan tahtiin

  VastaaPoista
 15. Kauniit kranssit :-) Jouluruusun haluan vaikka en ole sitä aiemminkaan saanut pidettyä hengissä kevääseen asti.

  VastaaPoista
 16. Ihana kastanja kranssi ja muutkin askartelusi on hienoja :)

  VastaaPoista
 17. Upea joulupuu ja aivan ihana kranssi, samaten seppele.Kyllä luonnosta saa paljon hyvää askartelumateriaalia.

  VastaaPoista
 18. Sinulle on Blogissani haaste :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos kommentoijille ja Irmalle haasteesta!

  VastaaPoista