6.11.2015

Joulun aloitusta

Pitihän minun kokeilla polven kestävyyttä:) Jos et ole lukenut päivityksiäni, niin minulla puhkesi osittain bakerin kysta ja nyt olen polvea parannellut sekä sen kestävyyttä testaillut:) Töissä pystyn olemaan onneksi ihan normaalisti, vaikka viikon lepäilinkin. Tähän polkuun upposi kolme korrikärryllistä soraa...huh, huh...ja kestihän se polvi:D


kuva4 

Tein Nuppulan (kasvatusmökin) taakse polun, että pääsen ruukutuspöydän äärelle kesälläkin. Nuppulan takana kasvaa suomenröyhytataria laajana kasvustona. Tatar meinaa levitä liikaa, joten nyt sain kasvustoa hieman rajattua. Toinen projekti johtaa toiseen:D Tässä on ensi keväänä töitä, kun somistan ruukutuspöydän ympäristön.

kuva2 

Ensimmäiset jouluaskarteluni; tein tuikkukippoja Glass Frost-huurrevärillä. Tulostin netistä lumihiutaleen kuvia ja liimasin ne tavallisella liimalla vanhan lasipurkin kylkeen. Sivelin huurreväriä pintaan ja otin paperikuvat pois purkin kyljestä. Huurreväri kiinnitetään uunissa polttamalla. Laitoin siin purkit uuniin 160 astetta 30 minuuttia. Annoin purkkien hieman jäähtyä ja pesin liimajäljen pois kuvan kohdalta. Loppusilaukseen laitoin narua ja helmiä.  

Huurreväriä on ainakin Sinellillä myytävänä. Purkit ovat helppoja tehdä lastenkin kanssa. Aikuiselle jää purkkien uunissa käyttö. Näitä voit tehdä lahjaksi tai vaikkapa myyjäisiin. 

kuva1 

Tästä se joulun odotus alkaa!

kuva3 

Ensimmäiset tasetit nostavat varttaan sammalen seasta. Laitoin amarylliksen mukulankin multaan. Nyt odotan jännityksellä, että milloin kukkavarsi alkaa kasvamaan.

Monella alkaa olla varmaan joulu jo mielessä joten toivottelen sinulle
inspiroivaa viikonloppua!

Maarit

19 kommenttia:

 1. No ei kyllä yhtään ole joulu mielessä :-D Mutta jos olisi jouluihminen, niin ehkä kyllä. Minulla siintää mielessä kevät, sipulikukkia vielä upotan maahan ja istuttelen muutaman taimen. Tänään istutin kymmenisen metriä pensasaitaa. Joulu on näistä hommista kyllä mahdollisimman kaukana (ja hyvä niin ;-D)
  Tuollainen nuppula ja ruukutuspöytä olisi huippuhieno juttu itse kullekin, upealta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Ainakin joulukorttiaskartelua on viikonlopuksi suunnitteilla. Kausivaloja virittelin tänään pihalle ja terassille. Kuusenhavuja hain askarteluun, samoin sammalta ja mustikanvarpuja. Olen useana vuonna suihkinut mustikanvarpuihin tekolunta, niistä saa kivan huuruisia asetelmiin ja maljakkoon.
  Touhukasta viikonloppua ja hyvää Isäinpäivää!

  VastaaPoista
 3. Tuo kysta on tosi ikävä vaiva, kokemuksesta sen tiedän.
  Ihania tuli kynttiläpurkeista huurteinen lasi antaa pehmeyttä valoon.
  Mukavaa marraskuuta

  VastaaPoista
 4. Voi polveasi, toivottavasti saat sen kuntoon! Mutta paljon olet saanut aikaan, ihania huurteisia lyhtyjä ja kaikkea muutakin! Tatar leviää ikävästi, meilläkin sitä kasvaa isomummun perintönä, onneksi taantuen kuitenkin! Korttiaskartelut alkavat huomenna!

  Aurinkoista isänpäivää!

  VastaaPoista
 5. Kivoja askarteluja sinulla on ollut. Kiva kun saa aikaiseksi jotakin noin kaunista. Toivottavasti kystasta ei ole enää haittaa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Tulipa kauniita noista tuikkukynttiläpurkeista.Toivottavasti polvesi tokenee pian.

  VastaaPoista
 7. Kelpaa tuolla ruukutella. Hyvä olla tuollainen paikka olemassa. Kiletämättä alkaa heti joulu hiipiä mieleen, kun illat on pimeitä ja välillä maakin kuurassa.

  VastaaPoista
 8. Kauniit tuikkupurkit ja ihanaa joulutunnelmaa ☺
  Ihanaa viikonloppua Sinulle ☺

  VastaaPoista
 9. Toivotaan että saat polvesi kunnolla terveeksi. Paljon olet askertellut tuikku kynttilän purkeista tuli kauniita ja muistakin asetelmista Hyvää viikonloppua Maarit :)

  VastaaPoista
 10. Huurreväri onkin aika kiva idea. Lasipurkkeja kertyy nurkkiin ja noinhan niistä saisi lahjakelpoisia vaikka millaiseen käyttöön. Kiitos!
  Mukavaa isänpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, joulua siellä :) Kauniit lyhdyt, sain viime vuonna ystävältäni tuollaisen, mutta ihan jollain basic huurrevärillä sivellyn, ihme kun on huurre pysynyt. Se on ihan mun lemppari. Minkälaisen amarylliksen laitoit multaan? Toivottavasti polvesi kuntoutuu entistä ehommaksi!

  VastaaPoista
 12. Vau, ihanat lyhdyt :) Huurreväriä en olekaan koskaan kokeillut. Toivottavasti polvi paranee päivä päivältä :) Joulun odotusta täälläkin ja niillä askarteluilla jatketaan :) Liisa

  VastaaPoista
 13. Helmet ja nauhat viimeistelevät kauniit lyhdyt!

  VastaaPoista
 14. Hienot lasilyhdyt!!! Minä yritän vielä vältellä ajatusta joulusta, sinne on vielä niin pitkä aika.

  Toivottavasti polvesi on vielä tänään hyvässä kunnossa, teit aika urakan soran kanssa.

  VastaaPoista
 15. Kyllä vaan näitä juttuja lukiessa alkaa jouluttamaan aina vain pahemmin :) Kauniit lasipurkit.

  VastaaPoista
 16. Viehkät lasilyhdyt olet askarrellut.. pikkuhiljaa se joulu tulee sieltä, samaten joulumieli:)

  VastaaPoista
 17. Ihanalta tuntuu, kun onnistuu. Aikamoinen ponnistus tuo raskaan kiviaineksen rahtaaminen kipeällä polvella.
  Ihania jouluaskarteluja!

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommenteistanne. Polvi ei parene muutoin kuin leikkauksella. Tekonivelen vaihto on ajankohtainen, kun ikää on tarpeeksi eli kymmenen vuoden kuluttua:) Joudun varmaan ottamaan siihen kortisonipiikin, kun polvi tuntuu vihoittelevan niin vietävästi. En ole niitä ensimmäisenä lääkäriin menijöitä, joten vielähän minä odotan ja odotan, että jos kuitenkin....joskus suututtaa itseäni tämmöinen, että täytyy vain yrittää sinnitellä:) Vakavampiakin sairauksia on, joten nyt loppui tämä minun voivottelu;)

  VastaaPoista