5.12.2015

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Viikolla askartelin muutaman paperitähden;)


kuva1 

Näistä saa aika hauskan näköisen kollaasin ikkunaan. Varsinkin jos jaksaa leikata paljon, niin voi liimailla tähdet kuusen muotoon.
Pinterestissä on monenlaisia ohjeita. Tarkkoja ohjeita paperintaitteluun löydät mm. Täältä.kuva2 

Amarylliksen pitkäksi venähtänyt kukkavana ilahdutti minua vielä tällä viikolla maljakossa. Tein teipillä ruudukon maljakon suuhun, niin en tarvinnut kukkasientä.

Tasetit eivät ole vielä avautuneet. Ovat vain kasvattaneet vartta korkeuksiin:)

kuva3 

Tundrapaju sai lumipeitteen viime yönä. Meillä on nyt noin 10cm lunta. Jokohan ne taasen huomenissa sulavat pois=(

kuva5 

Itsetehdyt askartelut ilahduttavat myös talvella puutarhassa.

kuva4 

Tässä pari kesää sitten tekemäni betonisydämet.

kuva6 

Valkoinen joulutähti on yksi suosikeistani joulukukkien joukossa. Irmalta saamani kuusi kuvaa kesästä -haaste odottaa vielä julkaisua. Haluan paneutua siihen kunnolla ajan kanssa. 

Tänä päivänä meillä on vielä piparin paistamista ohjelmassa. Muita jouluvalmisteluja alamme tekemään ensiviikolla. Siivoan ja vaihdan jouluksi puhtaat matot sekä tietenkin joulukoristeille täytyy tehdä tilaa. Vuosi vuodelta lykkään joulukoristeiden laittamista, että jaksaisin katsella niitä pidemmälle joulun yli. Monena vuonna, kun olen siivonnut koristeet pois jo uudeksi vuodeksi. 

Huh, muistinpa nyt erään joulun, kun jouduimme kuusen karsimaan jo seuraavana päivänä. Silloin oli kovat pakkaset ja meillä ei oikeastaan ole paikkaa missä sitä voisi sulattaa pikku hiljaa. Metsäkuusi karahti aivan kuivaksi yhdessä yössä. Neulaset karisivat ropinalla maahan ja eihän siinä muuta vaihtoehtoa ollut kuin kantaa kuusi pihalle. 

Oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle!

Maarit

36 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle! Teillä on tuon lumen ansiosta niin kaunista ja valoisaa.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, se oli pikakuusi. Toivottavasti nyt niin joulukuusi kuin joulun kukat ilahduttavat mahdollisimman pitkään! Kauniit nuo piikkilankapallot, ajattelin tehdä piikkilangasta kynttilläkruunun jahka ehdin - ulkona se täytyy tehdä, sisällä ei mahdu ja valoisaa tuntuu olevan vain kaksi tuntia näinä sateisina myrskypäivinä :-D
  Iloista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin! Mitenhän tuo käy meidän kuuselle, kun on ollut jo pitkään jalassa terassilla. Oon mie muistanut aina välillä vettä laittaa jalkaan. Kauniit kukat teillä!

  VastaaPoista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekiin. Meillä ei ole lunta vettä sataa ropisee Me laitoimme kuusen terassille siihen kynttilät ja koristeet Niin ihanat kukat teillä. Minäkin tykkään valkoisesta joulutähdestä
  ja nuo sydämmet ovat kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että meidän pitäisi myös laittaa kuusi ulos. Käyköhän meidän koiras nostamassa jalkaansa kuusen juurella!?:D

   Poista
 5. Jossakin olleen ohjeen mukaan paperitähtiä voisi kastaa parafiiniin. Oletko kokeillut? Hienoja muotoja olet niihin saanutkin. Mikähän siinä on, että joskus amaryllikset venyttävät aivan mahdottomasti vartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus tehnyt parafiinitähtiä. Paperitähdet kannattaa kastella pari kertaa paraffiinissa, että niistä tulee tukevat. Kastelu kertojen välissä tähtien kannattaa antaa kuivua. Liiallinen kastelu ja pimeys kasvattaa amarylliksen vartta.

   Poista
 6. Onpas ihan talvisennäköistä! Lumi muuttaa maisemaa kummasti.Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 7. Kyllä meillekin tuli jouluisempaa, kun tuli lunta, mutta valitettavasti täälläkin se on kohta vain muisto. Mitä olisi joulu ilman joulutähteä. Hyvää itsenäisyyspäivää tv Liisa

  VastaaPoista
 8. Ihanan talvista siellä teillä. Kauniita paperitähtiä ikkunan koristeena.
  Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle Maarit.

  VastaaPoista
 9. Ihanat paperitähdet! Tuli ihan muistoja mieleen..tyttäreni teki noita aina pikkutyttönä joskus valkoisia kaikki..oli värikäskin kausi.

  VastaaPoista
 10. Mikähän joulu se olikaan, kun tosiaan oli pakkasta -20. Monilla kuuset pudotti neulaset. Sitten jälkeenpäin sanottiin, että se olisi pitänyt ensin totuttaa sisäilmaan. Meillä sentään suurin osa neulasista jäi jäljelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tänä jouluna neulaset pysyvät:)

   Poista
 11. Kauniit paperitähdet, kuin lumihiutaleet ☺
  Meillä taas sataa vettä ihan kaatamalla, eikä lumesta tietoakaan ☺
  Hyvää Itsenäisyyspäivää myös Sinulle ~♥~

  VastaaPoista
 12. Itsenäisyyspäivää vietetään täällä myös sateen merkeissä. Forecan sivuilla kävin katsomassa että jospa hetken olis satamatta päivällä niin voisi lenkillä käydä.
  Kivat paperitähdet. Enpä ole tainnut kyl aikoihin leikellä noita.

  VastaaPoista
 13. Amaryllis on niin kaunis!!! Ihanan asetelman olet tehnyt maljakkoon. Ja onpa teillä paljon lunta...

  VastaaPoista
 14. Paperitähdistä tuli kiva kollaasi, upeita kun niitä on monta..

  VastaaPoista
 15. Kiitos samoin! Ihanaa kun siellä on lunta :).

  VastaaPoista
 16. Tosi hyvännäköinen tuli oven ikkunasta. Just noin nuo paperitähdet näyttävätkin parhailta. Ihania kuvia, ihan piti muutama kerta henkäistä tavallista syvempään ;)

  VastaaPoista