3.1.2016

Haaveista totta

Viime vuonna haaveilin keijupuutarhasta ja metsäpuutarhasta. Metsäpuutarhaa aloitin jo perustamaan; istutin sinne jopa muutamia kasvejakin.

kuva3

 Keijupuutarha on kummitellut mielessäni jo pidemmän aikaa. Tänä vuonna on aika jatkaa näiden haaveiden toteuttamista.

Keijupuutarhan perustamisen aloitin tekemällä keijutalon:


paverpol3

Olen jostain syystä tykästynyt paverpol-aineiden käyttöön ja tämäkin luomus on tehty niillä. Laitan ohjetta tuonne  Paverpol askartelua -sivulle.

Kevään aikaan tietenkin täytyy tehdä asukkaita ja muuta rekvisiittaa:) On siis aika tarttua tuumasta toimeen ja toteuttan ainakin tämän toiveeni.

Tässäpä onkin hyvä aasinsilta seuraavaan haasteeseen;

Sain Kesäkukalta Älyttömät joululahja toiveet -haasteen. Vaikka joulu on jo ohi, niin näitä lahjatoiveita en varmaan saa minään muunakaan jouluna vaikka kuinka haaveilisin:)

1. Toivon rauhaa maan päälle ja ihmisille hyvää tahtoa. Miksi ihmeessä maailma on muuttumassa rauhattomaksi ja turvattomaksi. Eikö vallan halun sijaan olisi tärkeämpää ruokkia nälkää näkeviä ihmisiä ja eläimiä?

2. Lottovoitto, että voisin toteuttaa niitä hulluimpia puutarhaunelmia. Hah, no jos todellisuudessa saisin lottovoiton, niin en todellakaan laittaisi kaikkea puutarhaan. Sillä mielestäni niin sisustaminen sisällä kuin ulkona on loputon ja pohjaton kaivo taloudellisessa mielessä. Laittaisin osan rahoisa ehdottomasti hyväntekeväisyyteen, lasten hyväksi niin kotimaahan kuin ulkomaille.

3. No nyt minä en keksi kolmatta toivetta....tai no ehkä sitten sellainen, että maailmassa ei olisi sairauksia. Tämäkään ei taida toteutua, surullista kylläkin.kuva2 

Kohta on kevät ja haaveiluni jatkuu ihanista kevät kukista ja kasvun ilosta.

Mistä sinä haaveilet?

Aurinkoisia pakkaspäiviä toivotellen

Maarit

30 kommenttia:

 1. Keijupuutarha on kyllä aikas kaunis ajatus, itse olen ajatellut/haaveillut tonttumetsää metsäpuutarhastani sitten aikanaan!

  Kaikkia toiveita on joskus pää täynnä, sellaisiakin joiden toteutuminen on mahdotonta, tuo lottovoitta kelpaisi tännekin, mutta se antaa vain odottaa itseään!

  Kävin tutkailemassa tuota Paverpol-askartelua. Kaikkia hienoja juttuja oletkin tehnyt, mielenkiintoinen juttu!

  Aurinkoisia pakkaspäiviä Sinullekin! Meillä taivas on pilvessä, lunta luvattu mutta ei ainakaan vielä sada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita varten minulla on vihko mihin kirjaan ne ehkä toteutuvat:)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia projekteja olet ehtinyt jo aloittamaan metsä- ja keijupuutarhan parissa! Onko sulla jo kevään kylvöpäätökset tehtynä? Sulla on aina ollut niin ihanan laaja kylvörepertuaari. :) Silloin kun kasvatit korkeampia sinitähtösiä, niin pysyivätkö ne hyvin ilman tukea pystyssä? Nekin on nyt mulla pyörineet mielessä ensi kesää ajatellen, siksi uteliaana kyselen. :) Kiitos, kun jaksoit vielä tarttua haasteeseen, ykköskohtaa olen pähkäillyt usein itsekin. Kyynisinä hetkinä tuntuu, ettei ihmiskunta sittenkään opi historiastaan yhtään mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvökalenterin tein jo syksyllä. Osan tilasin silloin alennuksesta ja osan nyt. Sinitähtöset pysyivät hyvin pystyssä. Niihin tulee paksut oksat.

   Poista
 3. Monenlaisia ideoita jahaaveita putkahtelee päähän aina näin talven aikana, ja jotakin saan kehiteltyäkin, mutta usein ne jääkin vain haaveiksi.
  Minullakin on saaressa metsäpuutarhan aloitusta, keväisin siellä kasvaa sipulikukkia ja rodoa, mutta kesällä heinät valtaa sen. Pitäisi ehtiä perkkailla ja siivota sitä enemmän. Ja polkuakin olisi jatkettava. Hiljaa hyvä tulee...
  Oikein ihanaa tätä alkavaa puutarhavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle ihanaa puutarhavuotta sinulle!

   Poista
 4. Sinulla onkin mielenkiintoisia projekteja mielessä. Talvella on kiva suunnitella. Toivotaan, että tästä tulee hyvä puutarhavuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi ja syksy on hyvä aika suunnitella uutta kasvukautta;)

   Poista
 5. Hauskannäköinen tuo keijutalo, innolla odotan näkeväni sen asukkaita yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääni on täynnä visioita tulevista keijuista:)

   Poista
 6. Kivoja pavepol-askarteluja olitkin tehnyt. Ihastuttava tuo sinun keijumökkisi. Mielenkiinnolla odotan millainen lopputulos on siinä puutarhassasi. Minulla itselläni tulikin vain se ruukkuun tehty vaatimaton majakkasaari, mutta sillä mennään edelleenkin. Haaveita on, että pysyisi terveenä ja jaksaisi vielä pari vuotta tätä työelämän hullumyllyä ja pääsisi vapaaherrattareksi.Liisa

  VastaaPoista
 7. Hyvät älyttömät toiveet ja mielenkiintoisia uusia alueita tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijupuutarha on suora jatkumo metsäpuutarhaan. Niitä on kiva alkaa toteuttamaan keväällä:)

   Poista
 8. Mystiseltä kuulostaa tuo keijupuutarha!! Varmaan siitä unelmasta teet hyvinkin totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, keijupuutarhalle olen jo paikan katsonut:)

   Poista
 9. Ihania haaveita ja toiveita sinulla! Tuo keijupuutarha kuulostaa niin ihanalta. Vähän samanlaista ajatusta on minulla ollut lapsen kukkapenkkiin, ja metsäpuutarhan parissa pitäisi täälläkin jatkaa :) Mukavaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 10. Keijupuutarha kuulostaa todella ihanalta.

  VastaaPoista
 11. Hienon näköinen on metsäpuutarhasi. Itsekin viime keväänä perustin metsäpuutarhan pihani metsäiseen takanurkkaan.
  Itse haaveilen jo keväästä ja uusista puutarhaprojekteista, ainakin yksi isompi puutarhaprojekti on jo mielessä toteutettavaksi ensi kevvääksi ja kesäksi, ettei vaan toimettomuus uhkaisi;) Saas nähdä mitä kaikkea sitä vielä keksiikään talven ja alkukevään aikana.
  Kirpakkaa pakkasviikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäpuutarhasi näytti todella kauniilta! Kävin vähän kurkkimassa blogissasi;)

   Poista
 12. Minunkin on pitänyt jo monta vuotta tehdä sellainen ihan pikkuinen keijutalo särkyneestä saviruukusta, mutta en ole vielä onnistunut särkemään yhtään sellaista isompaa ruukkua:)
  Voih metsäpuutarha, sellaisesta haaveillaan täälläkin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minäkin yritin aikani metsästää ruukkua:)

   Poista
 13. Ihana lukea toteutuneista unelmistasi! Kauniilta näyttää. Hyvät toiveet olisi..ehkä tiedämme liikaa maailman hulluista tapahtumista, se ahdistaa meitä. Keijupuutarhat ovat ihania, sinulla on jo hyvä alku :)

  VastaaPoista
 14. Kovin tärkeitä lahjatoiveita sinulla olisi... Ihmeisiin meistä ei kukaan taida pystyä, mutta itse monesti mietin, miten sitä oppisi arjen pienillä asioissa tekemään maailmasta parempaa paikkaa. Aloitaa voisi vaikka siitä, että huomaisi katsoa ihmisiä useammin silmiin, ja hymyillä... Mutta ihanaa lukea niistä toteutuneista unelmistasi. Tuo keijutalo on IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Reija asian ytimessä! Hymyileminen ja toisen huomioiminen on niin tärkeää nyky maailmassa. Palveluammatissa sen huomaa jos missä. Jotkut asiakkaat ihan hätkähtävät kun heille hymyilee:)

   Poista
 15. Hyvät Uuden Vuoden toivotukset Keski- Suomesta!!
  Kevättä kohti lähettiin meneen vaikka talvi on näyttäny kovuutensa täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Päivi Hyvää Uutta Vuotta!

   Poista