29.1.2016

Vihreää näkyvissä....

Multasormeani on syyhyttänyt jo jonkin aikaa. Varmaan aika monella muullakin puutarhurilla on sama tunne. Mutta silmäniloa olen saanut, tätä ihanuutta en kyllästy katselemaan;

kuva1 

Viime keväänä kasvattamani pelargonia "Apache Star" selvisi hengissä vuoden pimeimmästä ajasta kasvivalon alla. Nyt hän pukkaa kukkaa:)

kuva2 

Kukkanuppuja on tulossa lisää.

kuva3 

Vesikrassin alut puskevat ruukusta. 
Näitä voi napostella leivän päällä tai vaikkapa salaatissa.

kuva4 

Ennenkaikkea tätä vihreää on ihana silmäillä. Toivoa on tämän valkeuden keskellä.

Aion kylvää tänä viikonloppuna kylmäkäsittelyä tarvitsevat perennojen siemenet. Huh, siemenpusseja on kertynyt 80 ja siihen päälle entiset. Minun ei pitänyt tänä kesänä kylvää paljoa, kun on tyttäreni rippijuhlat. No, täytyy myöntää, että suurin osa noista siemenistä on kesäkukkien siemeniä. Perennoja en aio laittaa muutoin kasvamaan keväällä. Loput perennojen siemenet, mitkä eivät tarvitse kylmäkäsittelyä, kylvän kesän alussa. Viime keväänä huomasin, että aikaisin kesällä kylvetyt perennojen siemenet kasvoivat jopa paremmin kuin keväällä kylvetyt. Auringonvalon voima on niin valtava, ettei sitä keinovalolla voi kotioloissa voittaa. Kesän alussa kylvän siis loput perennojen siemenet normaaliin tapaan. Kasvatan niitä puolivarjoisassa paikassa tuulelta suojassa. Niistä juttua sitten myöhemmin. Kesällä kylvetyt perennan taimet eivät ehdi kukkimaan ensimmäisenä kesänä, mutta sitä hauskempaa on keväällä katsella ja jännätä mitkä kasvit ovat selvinneet talvesta.


kuva5 

Viikonloppuna on Pihabongaus-viikonloppu. 

Täytyykin ladata kameran akku valmiiksi kuvaamista varten. Ihmettelin miten niinkin tavallinen kuin Hömötiainen on uhanalainen laji. Meillä heitä kyllä riittää. Täytyy vain pitää ruokintapaikka täpötäynnä ruokaa, niin saan ihailla heitä muinakin vuosina.

Oikein hyvää talvista viikonloppua sinulle!

Maarit

19 kommenttia:

 1. Kauniin punainen pelargonia, eikä ihme ettet kyllästy sitä ihailemaan. Perennansiemenet on ehkä kaikkein kätevintä kylvää syksyllä, jolloin ne saavat talven aikana tarvitsemansa kylmäkäsittelyn.
  Mukavaa alkanutta viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Aikaisin on alkanut pelakuu jo kukkia! Valo on jo siis lisääntynyt :9
  Syötävän hyvän näköisiä nuo krassiversot.

  VastaaPoista
 3. Ihanan punainen pelaguu on kyllä kuin lupaus kesästä.
  Meiltä hävisi linnut pihapiiristä juuri sopivasti bongauksen alkaessa.

  VastaaPoista
 4. Hyvin olet pelaguunin kasvattant kun noin kaunis kukka jo on. Minulla on viellä kaikki pelaguunit kellarissa. Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 5. Lintuja ois tarkotus bongata täälläkin. Kylvöjä en aatellu nyt laittaa. Kevättä kohti mennään.

  VastaaPoista
 6. Kaunista vihreää, sehän enteilee kevättä ☺
  Hyvää viikonloppua myös Sinulle ♥

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus, vihreää, punaista ja keltaista <3

  VastaaPoista
 8. Täälläkin jo multasormet syyhyää. Onneksi enää noin kuukausi, kun pääsee jo kylvöt aloittamaan pitkän esikasvatuksen vaativien kasvien, kuten tomaattien kanssa.

  VastaaPoista
 9. Mulla on vielä tilaus tekemättä, en oikein osaa valita...
  Meilläkin näkyy hömötiaisia, täytyy tosiaan pitää huolta siitä että niillä riittää ruokaa.

  VastaaPoista
 10. En aio hirveästi esikasvattaa mitään, vaan suoraan penkkiin. Hömötiaisia ei meillä ole lainkaan. Muutenkin linnut ovat aika harvassa olleet tänä talvena, vaikka ruokaa olen laittanut monenlaista. Harakat kyllä ovat käyneet talivarkaissa, mokomat. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 11. Minäkään en taida enää perennoja kylvää keväällä, vaan jätän sen touhun kesälle.
  Aiemmin on vain ollut niin innokas että on vain pitänyt saada tehdä se ;)

  VastaaPoista
 12. Pelargoniasi on hyvässä kunnossa. Kuvittelin olevani aivan toivoton, kun siemeniä on entisiäkin kylvämättä ja lisää vain mieli tekee, vaikka oikeasti en ennätä taimia hoitaa. Jotain on pakko kylvää.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, että pelargonisi kukkii jo. Omani ovat vielä talvisäilytyksessä, mutta kohta puoliin ne voisi jo kantaa lämpimään :)

  VastaaPoista
 14. Ompa helakan värinen pelargonia :)
  Kevät taitaa olla jo nurkan takana.

  VastaaPoista
 15. Vesikrassia on käsittääkseni englantilaisilla aika usein sandwichin välissä. Pitäisi itsekin kasvattaa sitä samaan tarkoitukseen, olisi varmasti terveellistäkin. :)

  VastaaPoista
 16. ihanan vihreää tuo vesikrassi!

  VastaaPoista
 17. Maarit, voitit blogini arvonnassa! Lähetätkö yhteystietosi osoitteeseen parastaaikaa@luukku.com. terv. Tarja

  VastaaPoista
 18. Ihana blogi sulla. Ihan hämmästyin tuota pelapuuta, näin aikaisin jo kukkii. Oletkin taitava kasvattaja. Omat pelapuut vielä varastossa, vaikkakaan eivät pimeässä. Täytynee hakea ikkunalle ja kastella. Onneksi satuin piipahtamaan täällä. Vesikrassit herkullisen näköisiä. Mukavaa helmikuun alkua :)

  VastaaPoista
 19. Joko sinulla on kylvökset tekeillä? Kaunis tuo Apache, olet kyllä taitava kasvattaja.

  VastaaPoista