29.2.2016

Lunta, lunta, lunta...

Lunta on satanut hurjat määrät. En muista lähiaikoina toista samanlaista talvea. Vähälumisiin ja leutoihin talviin ehdin jo tottua. Tänäkin vuonna tammikuussa jo haaveilin aikaisesta puutarha aloituksesta, mutta toisin kävi.

kuva1 

Ulkosaunan ihanat löylyt ovat vain haaveita, jos tuota hankea en viitsi kolata pois. Taitaa olla helpompi tyrkätä hanki pois mönkijällä.kuva3 

Oho, potkuri on unohtunut hankeen:) Kävin alkutalvesta muutamalla potkurilenkillä. Sain lonkan niin kipeäksi, että päätin jättää potkurin odottamaan parempia aikoja.

kuva4 

Toisaalta lumi on kaunis elementti. Varsinkin luminen metsä on täynnä taikaa.

kuva7 

Pupu on tainnut käydä napostelemassa pensaan oksia. 

kuva5 

Roope on lumesta innoissaan. Kuono hankeen vain ja hajuja nuuskimaan;)

kuva6 

Kisut eivät hirveästi lumesta välitä. He päivystävät mieluummin terassilla.

kuva8 

Vein ensimmäiset taimet kasvamaan Nuppulaan.  Tänä vuonna olen taimettanut siemenet ensin sisällä ja vein ne sitten taimena nuppulaan. Melkoista puljaamista näiden taimi hommien kanssa, mutta palkintona on ihanaa kukintaa ja paljon kukkia!


kuva10 

Ensimmäiset taimet nousevat. Ahkeraliisahan sieltä kurkistaa. Tänä vuonna laitan suurimmaksi osaksi vain kesä kukkien siemeniä. Toki muutama perennakin piti kylvää. Viikonloppuna pääsen koulimaan ensimmäiset taimet, tomaatin taimet nimittäin kasvavat jo korkeuksiin.

kuva2 

Televisiota katsellessa iltaisin olen virkannut lumihiutaleita. Tässä muutamia. Näihin löysin ohjeet pinterestistä. Tein yhden omankin mallin ja voin laittaa siihen ohjeen joku kerta.

kuva11 

Lisäksi olen tehnyt muutaman pitsipallon. Tähän löytyy ohje TÄÄLTÄ.

Muutin ohjetta hieman, sillä halusin pienemmät reiät. Näistä saan kauniit koristeet ikkunaan. Jouluna näitä voi pitää vaikka lasimaljassa valojen kera.

Nyt meillä haisee Powertex-aine. Mitä siitä olen saanut aikaiseksi näet seuraavassa postauksessa;) 

Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle!

Maarit

15 kommenttia:

 1. Paljon on teilläkin lunta, sama juttu meillä. Tänään kuitenkin paistoi aurinko, joka antoi lupauksia kevään tulosta. Ihania virkkaustöitä!

  VastaaPoista
 2. Lunta on tullut nyt meilläkin tässä parin viikon aikana. Sitähän toki olen toivonutkin, mutta vähän harmittaa se, että lumityöt ovat jääneet muiden riesaksi, kun minusta ei sairastelun vuoksi ole lumikolaa ollut työntelemään. Samoin hiihtoladut, joiden vuoksi lunta olen vuosien tauon jälkeen toivonut, on vielä jätettävä väliin. Ihania lumihiutaleita ja tuo pitsipallo on myös todella kaunis! Ihan kevätolo tuli tuosta taimikuvasta! =) Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Lumi pukee maiseman kauniiksi! Paljoa sitä ei tarttis olla ja tulla, ihan vähäinenkin jo riittäisi.

  VastaaPoista
 4. Täällä ei onneksi ole tullut paljoa lunta, vertaan tilannetta aina viiden vuoden takaiseen, jolloin olin hukkua lumeen, vasta maallemuuttaneena.

  Hienoja pitsitähtiä ja pitsipallo!!!

  VastaaPoista
 5. Sinä aina teet kaikkea jännittävää! Onpa paljon lunta, täällä etelärannikolla paaaaljon vähemmän - vaikka kun menee sisämaahan, niin huomaa jo kymmenen kilometrin kuluttua, että lunta on kymmeniä senttejä enemmän.

  VastaaPoista
 6. No on teillä paljon tullut lunta Sauna rakennus on kaunis Ihania virkkaus töitä olet tehnyt

  VastaaPoista
 7. Minä ihailen tuota teidän kaunista saunarakennusta ja haravakone tuo niin nostalgisia muistoja mieleen ja näyttää kauniilta lumisessa asussaan.

  VastaaPoista
 8. Unohtui sanoa kiitokset ohjelinkistä. Noita ihania pitsipalloja aion minäkin virkata.♥♥♥

  VastaaPoista
 9. Ihanat pitsipallot!! Ja ihailen kovasti lumihiutaleketjuasi, haaveilen siitä tai sydänketjusta. Koska alat myymään näitä :) Ekat taimet ovat erityisiä, samoin tuo ihastuttava Nuppulasi! Lumi saisi kyllä jo sulaa pois.

  VastaaPoista
 10. Nuppula on varmaan sellainen paikka että siellä tulee aina hyvä mieli! Ihanat virkkuut! No Teilläkin on siis lunta :D No Roope ainakin tykkää!

  VastaaPoista
 11. Meillä on lunta paljon vähemmän, mutta pakkasta riittää.

  VastaaPoista
 12. Lunta on täälläkin. Onneksi aurinko paistaa päivällä, että ehkä se hieman sulattaa sitä. Kiva pieni ulkosauna teillä. Nättejä pitsipalloja olet tehnyt. Mielenkiinnolla odotan, mitä sieltä taas tulee. Liisa

  VastaaPoista
 13. Kauniit lumikuvat sekä lumihiutaleet ja pitsipallo ♫

  VastaaPoista
 14. No teilläpä onkin kivasti lunta, kadehdin hiihtokelejänne! Täällä maata pilkistelee sieltä täältä ja päivisin on aste pari plussalla.

  VastaaPoista