7.2.2016

Virkkuuttaa....

Olen innostunut virkkaamaan kaikenlaista. Tyttäreni halusi pieniä pitsiliinoja/-kukkia seinälleen. Siinäpä riittikin pähkäiltävää, että miten ne kukat sitten kiinnitetään. Jos jollain on parempi ehdotus, niin kaikki otetaan vastaan.


kuva6 

Virkkasin siis monenkokoisia liinoja, silitin ja tärkkäsin. Laitoin kovettuneet liinat sinitarralla seinälle kollaasiksi. Sinitarrastahan jää jälki tapettiin, joten se noista tapeteista. Mutta enpä keksinyt parempaakaan kiinitystä.


kuva5 

Ihan kiva idea, liinoja varmaan voisi olla enemmänkin.

kuva3 

Viime viikonloppuna oli ihanan aurinkoista. Kävimme Roopen kanssa jäällä kävelyllä, siellä riitti tilaa temmeltää.

kuva2 

Heinän korret heiluivat vain tuulessa...

kuva4 

Aamulla oli tikka taasen syömä puuhissa. Käpytikka on melkeinpä jokapäiväinen vieras lintulaudallamme. Viikko sitten bongauspäivänä lintulauta ammotti tyhjyyttä. Linnut vierailevat laudalla mieluiten huonolla säällä kuin auringonpaisteella. Meidän lintulaudalla vierailee talitiaisia, töyhtötiaisia, hömötiaisia, sinitiaisia, punatulkkuja, viherpeippoja, närhiä sekä käpytikka.

kuva1

Viikko sitten laitoin lumen alle kylmäkäsittelyn tarvitsevat perennan siemenet. Tällä kertaa toivon saavani kukkapenkkiin uusia tulokkaita näistä siemenistä; isotähtiputki "Rose Symphony", himalajanesikko, posliinivuokko, alppiakileija ja vahajuoru "Tradescantia ohiensis"

kuva7 

Oikein hyvää laskiais sunnuntain jatkoa ja reipasta viikon alkua sinulle!

Maarit

13 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea jälleen nuo virkatut seinäkukkaset!
  Roope näyttää jo ihan isolta pojalta. Rapsuja hälle!

  VastaaPoista
 2. Onpa Roopella ollut mukavaa kun on päässyt oikein kunnolla jäälle temmeltämään ja kirmaamaan! Nättejä liinoja olet virkannut, tuohon kiinnitykseen ei täältä vinkkejä ole antaa, sinitarra on aika ikävää kun jättää jäljen vaikka muuten onkin käytännöllistä! Sinäkin olet jo alkanut keväthommat, ensi viikolla laitan ensimmäiset siemenet multaan, kylmäkäsittelyä vaativaa en laita kuin vähän puiden siemeniä.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, kiitos näistä. Ihanat virkkuut ja söpö koira. Mukavaa laskiaissunnuntain iltaa.

  VastaaPoista
 4. Onpas ihana idea virkata pikkuliinoja ja laittaa ne seinälle :) Seinäkiinnitykseen en keksi sinitarralle muuta korviketta kuin pienet nupittomat nuppineulat. Mutta nekin ovat niin pitkiä, että jäävät näkyviin.

  VastaaPoista
 5. Oi ihanat pikkuliinat ja kiva idea tauluiksi seinälle ☺
  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle Maarit ♥

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia ja somia pikkuliinoja. Soma on myös koirasi.

  VastaaPoista
 7. Ihania virkkauksia! Minä ihailen kovasti tuota taitoa. Haaveilen sellaisen sydänketjun virkkaamisesta, mutta ei taida taidot riittää. Makealta kuulostaa nuo kylvöksesi, vähän erikoisempaa jälleen. Esittelethän valmiit taimet jos onnistuu, sinulta varmasti kyllä onnistuukin :)

  VastaaPoista
 8. On kauniita noi liinat. Olen kirpparilta haalinut pikkuruisia liinoja. Liinoilla voi somistella laukkuja mekkoja ja noin juuri seinällä kuin sinullakin. Ehkä itse osaisin virkata noita liinoja vaikka sukkaa en osaa kutoa..voi kun ehtis kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Myynnissä on 3M Command julistekiinnityspaloja, jotka eivät jätä jälkiä seiniin :-)

  VastaaPoista
 10. Kaunis kuva heinistä!
  Minullakin on tuolla lailla lumeen haudattuna akileijaa, mutta tänään laitoin tähkälaventelia jääkaappiin ;)

  VastaaPoista
 11. Kiva kollaasi tulikin noista pikkuliinoista. Miten jos pienillä nuppineuloilla laittaisi kiinni tapettiin. Tuo kylmäkäsittely lumen alla onkin aivan uusi idea. Kiitos vinkistä ja mukavaa loppuviikkoa tv Liisa

  VastaaPoista