13.3.2016

Kohti kevättä pienin askelin

Vääjämättä kevät etenee meilläkin. Maantielle on ilmestynyt mustia hiekka kohtia, mistä jää ja lumi ovat sulaneet. Taimet jatkavat kasvuaan.
kuva1 

Orvokkien tilanne on kohtalainen. Kovin hidasta kasvu on kuitenkin ollut. Vasemmalla kesäasteria.kuva4 

Ensimmäiset ohrat nousivat muutamassa päivässä. Nämä voisi vaikkapa antaa kisulle naposteltavaksi. Pääsiäiseen on kuitenkin vielä aikaa.

kuva5 

Kävimme paistamassa kevättalven ensimmäiset makkarat nuotiolla. Kätevää, kun pihan perällä on laavu, minne voi mennä silloin kun huvittaa. Teimme pienen lenkin lumikengillä ja haimme pajunoksia. Pajunkissat puhkeavat muutamassa päivässä lämpimässä. Teenkin yleensä niin, että pidän pajunoksia ensin sisällä lämpimässä ja siirrän ne sitten ulkokoristeeksi.

kuva2 

Löysin pinterestistä hauskan pupunteko-ohjeen. Alkuperäisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ.
 Aika söpöjä, eikö vain?


kuva3 

Nämä puput olen tehnyt omalla mallilla. Piirsin mallin kankaalle, leikkasin ja kiinnitin villasta silmät ja suun sekä taakse hännän. Ompelin yhteen ja kastelin powertex-aineeseen. Siten sain niistä säänkestävät. Kuivatin puput pullon päällä. Pullon päälle kannattaa laittaa muovipussi, niin aine ei jämähdä kiinni pulloon. Korviin ja päähän laitoin hieman täytettä. Puput ovat siis onttoja sisältä.
kuva6 

Roopella riittä vauhtia. Hän on oikea ilopilleri. Emmekä voi olla nauramatta Roopen tempauksille. Matti Matikainen ottaa hieman rauhallisemmin. Hauskinta on, kun menemme Roopen kanssa lenkille, niin Matti on perässä. Jonkin matkaa tietä mentyämme Matti alkaa mouruamaan niin äänekkäästi, että koko kylä raikaa. Ensimmäisen kerran kuuntelin, että onpa naapurin lapset vauhdissa, kun huutavat noin kovaa...heh, hee...äänen aiheuttaja olikin Matikainen:D Ääni on kuin ihmisen aiheuttama.

Niin se on talviloma lopuillaan. Aamulla on aika lähteä töihin, mitä oikeastaan jo odotan:) Kylvin kaikki siemenet viikolla, joten nyt vain odottelen auringonpaistetta ja kasvua. Pääsiäinen on ihan kohta ovella, joten taidanpa viritellä pääsiäiskoristeita hieman jo sisälle.

Aurinkoista kevään odotusta sinulle!

Maarit

14 kommenttia:

 1. Sieltä se kevät pikkuhiljaa tulee! Vihreällä on ihmeellinen voima. Vaikka ulkona onkin vielä aika talvista niin sisällä henkii kevättä :)
  Ihana tuo viimeinen kuvapari Roopesta ja Matti Matikaisesta <3 Osaisikin riemuita asioista Roopen lailla ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväisiä kuvia :) Kyllä se kevät sieltä tulee, linnuilla se selkeästi on jo :)

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava postaus! Ihania pieniä taimia, pupuja ja karvaturreja... ja hienot kuvat!
  Toivottavasti teilläkin paistoi tänään vihdoin aurinko. Meille myös aurinkoa oli luvattu jo pitkään, mutta tänään sitä vasta saatiin.
  Keväistä uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuolla Roopella riittää virtaa. Into pinkeänä juoksee menemään.
  Hauskaa, että Mattikin lähtee mukaan. Aika veitikoita!

  VastaaPoista
 5. Kuva Roopesta kertoo niin paljon, voi tuota virtaa ja iloa mikä paistaa! Pienet taimet ovat niin ihania, tätä aikaa on koko talven innolla odottanut! Ihanat keväiset kuvat, voi kun nuotion ja paistuneen makkaran tuoksun olisi postaukseen saanut liitettyä :D :D

  VastaaPoista
 6. Ihanat Roope ja Matikainen! Hienot taimet sinulla jo. Iloista pääsiäisen odotusta toivotellen!

  VastaaPoista
 7. Ihania askarteluja taas sinulta. Ja taimet senkun kasvavat. Roopella näkyy vauhtia riittävän. Liisa

  VastaaPoista
 8. Kivaa, kun alkaa purkeissa vihertää =) Hauska kuva loikkivasta Roopesta!

  VastaaPoista
 9. Kevään odotus ja sen seuraaminen tekee hyvää. Pidän kevään väreistä.

  VastaaPoista
 10. Kivoja pääsiäisaiheisia askarteluja. Mukavaa töihinpaluuta sinulle.

  VastaaPoista
 11. Sieltä ne kevään ensimmäise ovat nousussa.
  Ihana kevään tervehdys, vaikka ulkona on vielä talvi,
  Mukavat pupuset olet kutonut.

  VastaaPoista
 12. Kevään vihreää, ohrasta tulee kaunein pääsiäisruoho <3

  VastaaPoista
 13. Ihanaa kevään vihreää! Mulla tais jäädä pääsiäisruohon kylväminen, ellen nyt sitten huomenna saa vielä superpikaisesti aikaiseksi... Sinulla on kyllä ihania pääsiäiskoristeita, facebookissa niitä olen jo ihaillut! =)

  VastaaPoista