23.3.2016

Pääsiäisen aikaa

Pääsiäisen valmistelut ovat varmaan aika monella mielessä. Lammasta vai Karitsaa? Meidän pääsiäispöytään ei lammasta tule. Ehkä se johtuu siitä, että en ole oppinut sitä kotona syömään. Ne harvat kerrat, kun olen lammasta syönyt ovat olleet lievästi sanottuna epä hohdokkaita. 

Tässäpä yksi tarina; 
Olimme miehini kanssa häämatkalla Turkissa. Menimme ensimmäisenä iltana syömään ulos, tietenkin. No, kuinka ollakkaan keltanokkia, kun olimme, jäimme syömään ensimmäiseen ravintolaan mikä oli lähellä hotellia. Tilasin lammasta ja ihmettelimme hajua ympärillämme. Ruoka oli loistavaa. Tarjoilijapoika vain ei ymmärtänyt miksi pidin nenäni edessä nenäliinaa koko ruokailun ajan. Tuohon aikaan Turkissa oli joissain paikoin avoviemärit ja käymälöiden jätteet kulkivat avo-ojissa. Ravintolan vieressä oli viemärioja ja lemu oli kaamea! Arvaappa jäimmekö jälkiruualle? Seuraavana iltana tajusimme mennä keskustaan saakka syömään:D


kuva1 

Hurahdin ostamaan elämäni kalleimmat pistokkaat; 6€/kpl. Nämä ovat keräily pelargonioiden taimia. Nämä tässä ovat Mårbacka Tulpan-lajike. Voi ihanuus, kunpa ne selviäisivät kevät kasvatuksesta!

kuva2 

Akileijan taimet tarvitsevat näköjään koulimista. Nämä ovat "Clematiflora" -lajike. 

kuva3 

Oletko kasvattanut koskaan tällaista, Blådhibiskus "Red shield"? Taimien alut ovat ainakin tanakat. Hauska nähdä mitä tästä tulee. Googlaamalla luvassa olisi tummalehtinen ja pensasmainen  kasvi. Kukintaa en uskalla odottaa. Kukka olisi kyllä bonusta muun kasvatuksen päälle:)

kuva4 

Pääsiäistä meilläkin. Harmittaa pitää noita Tete narsisseja sisällä, kun ne rupsahtavat niin äkkiä. Meillä on ollut monena yönä kovia yöpakkasia, -19 tänä aamuna. En jaksanut kuskata näitä edes takaisin vaan laitoin ne sisälle.

kuva5 

Pääsiäisen pyhinä on taas aikaa hieman levätä. Jos sää sallii, niin lettupannu täytyy viedä laavulle ja on aika aloittaa lettukausi;)


kuva6 

Ulkopöydälle laitoin hieman suurempi kukkaisia narsisseja. Näissä on aivan ihana tuoksu! Pakkasen kestosta ei ole tietoa, mutta luulen että muutamaa astetta kestävät.

kuva7 

Keltainen hyasintti aukaisi kukkansa kasvivalon alla. Aamuisin käydessäni laittamassa kasvivalot päälle Nuppulassa, olen saanut tuoksutella hyasintin ihanalla tuoksulla.

kuva8 

Toivotan sinulle Oikein Nautinnollista Pääsiäisen aikaa!

Maarit

21 kommenttia:

 1. Ihania kukkia ja kasvatuksia, tulee keväinen mieli tästä!
  Voi hurja tuota kokemusta, tosiaan ei siitä ole pitkä aika kun Etelä-Eurooppa vaikutti aika lailla kehitysmaalta. Ja niin myös Suomi monen ulkomaalaisen silmin, kun oli ulkohuussit ja pihasaunat vielä vähän aikaa sitten ihan omakotitaloissa. Minullakin on vieläkin pihasauna, eikä mitään sisäkylppäriä, ja sisä-kuivikekäymäläkin rakensin vasta viitisen vuotta sitten. Tämä on varsin barbaarista keskieurooppalaisten ystävieni silmissä :-D
  Kiitos ja iloista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttävät pikkuiset taimesi. Kaupoissa myytävät hyödetyt sipulikukkaruukut ovat kyllä mukavia kevään jouduttajia, kun lunta on vielä putarhassa piippojen peitteenä.
  Hyvää tulevaa pääsiäistä sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Kukat ja betoni..voih miten ne sopii hyvin yhteen!
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle ja ulkoilemisiin.

  VastaaPoista
 4. Terhakat taimivauvat ja niin kauniit pääsiäisasetelmat. Laavulle lettuja paistamaan... voi mitä ihanuutta.
  Oikein hyvää pääsiäisen aikaa myös Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia, niin pääsiäisen tunnelmaa niissä.Onko teillä hirsitalo? Niin upeaa hirttä näkyy kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kauniita kuvia. Niin kiva pääsiäistunnelma. Hyvin ovat taimesi lähteneet kasvuun. Levollista pääsiäisen aikaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 7. Meillä ei erityisiä pääsiäisruokia ole. Lammasta ei meilläkään kotona syöty, joten siitä ei ole tullut mitään pääsiäistraditiota. Ihanaa, aurinkoista ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa sulle! :)

  VastaaPoista
 8. Ihania keltaisia hyasintteja. Oikein iloista pääsiäisen aikaa

  VastaaPoista
 9. Eipä meilläkään lammasta syödä. Rahkaa, pashaa, munia ja mämmiä, niillä yleensä herkutellaan. Ulkomailla olen hyvin ennakkoluuloinen, ettei vaan kebabia tai muuta ruokaa ole tehty lampaasta, syömättä jää.
  Mun perunanarsissit paleltui jo, en muistanut ottaa yöksi sisälle... Pitää käydä hakemassa uudet. Kunpa vähän lämpenisi nämä säät! Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 10. Kauniita kukka asetelmia ihanaa pääsiäisen tunnelmaa. Laavu kuulostaa ihanalta ja lettuset Iloista Pääsiäistä Maarit :)

  VastaaPoista
 11. Ei meilläkään lammasta syödä, saa jäädä ihan lapsuusmuistoihin vaan..
  Kauniita pääsiäisasetelmia olet tehnyt sekä ulos että sisälle. Nuo yöpakkaset ovatkin olleet niin kovia että nostan minäkin sen yhden ja ainoan narsissi-asetelmani sisälle yöksi.
  Niin kaunis myös tuo keltainen narsissi! Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

  VastaaPoista
 12. Meillä syötäisiin lammasta, mutta hinta hipoo taivaita ja pakastepalat ovat ällöttävän verisiä, joten riistaa löytyy pakkasesta kotoa, sitä laitan! Meilläkin pakkaset ovat yöaikaan olleet ihan mahdottoman kovia! Ei varmaan edes tetet sitä kestä!

  Kaikkea kivaa keväisen väristä olet laittanut Pääsiäiseksi! Ihanat hyasintit!

  Oikein ihanaa ja rauhallista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 13. ihania kukkia!

  En ole koskaan maistanut lammasta tai karitsaa.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 14. Olen kerran syönyt hyvää lammasta, mutta itse en ole sitä osannut tehdä, vaikka olen pari kertaa kokeillut. Ihania kukkasia ja niin pääsiäistunnelmaa. Hyvää pääsiäistä tv Liisa

  VastaaPoista
 15. Lammas jäi minultakin kauppaan, koska en löytänyt yhtään hyvää reseptiä sen valmistamiseksi. Vuosia sitten isäni teki rosvopaistia lampaasta ja se oli taivaallisen hyvää. Jääköön se hyväksi muistoksi lampaasta.
  Olipa muuten kallis pistokas. Sitä sinun täytyykin nyt vaalia, kuin kalleinta silmäterääsi.
  Oikein leppoisaa ja toivottavasti myös aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 16. Kauniit kuvat ja keltainen hyasintti, melkein tunnen sen tuoksun ☺
  Iloista Pääsiäistä Sinulle Maarit ♥

  VastaaPoista
 17. Lammasta en ole koskaan oppinut syömään saati sitten laittamaan. Pelottelut villasukan mausta ovat pitäneet minut erillään tuosta pääsiäisherkusta.
  Mukavaa pääsiäisenaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 18. Hyvää Pääsiäistä sinullekin!

  VastaaPoista
 19. Hyvää pääsiäistä Maarit! Olen kasvissyöjä ja lapset ei lampaista välitä joten meillä ei ole lampaita muuta kuin, että aiomme mennä katsomaan karitsoja. Teillä on ollut hurjia yöpakkasia! Ihanat kukat ja pääsiäiskoristelut, takuuvarmaa kaunista tyyliäsi. Ihanat pikkupelakuut olet ostanut!

  VastaaPoista
 20. Hyvää pääsiäistä myös sinulle! Ihania kuvia taasen, tuo keltainen hyasintti oli minulle ihan uusi juttu! Hieno!

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaikille kommenteistanne!

  VastaaPoista