9.4.2016

Juhuu, vihdoinkin lämmintä!

Vihdoinkin, olen minä tätä jo odottanutkin. Tuskailin tässä taannoin lumen paljoutta ja nyt lunta on enää rippeet jäljellä. Hetken menee ennenkuin pääsen haravoimaan, mutta kuitenkin:)


kuva1 

Matti Matikainen taitaa myös haaveilla lämpöisistä keleistä.

kuva2 

Välillä näkyy hänen eläma olevan näin tylsää. Varsinkin silloin, kun lukittaudun Nuppulaan kukka hommeleihin. Sisään olisi päästävä vaikka millä keinoin. Matti Matikainen on yrittänyt roikkumista oven ikkunan karmissa, raapimista, naukumista ja hyppimistä kaiteelta kaiteelle. Kummallista, kun sisään ei pääse:D

kuva4 

Viikko sitten oli viimeiset hankiaiset. Kävimme kuvaamassa joutsenia läheisellä pellolla ja apurit olivat tietenkin mukana.

kuva8 

En laita nyt kuvaa joutsenista, vaan pihamme uusimmista tulokkaista; peipot ovat täällä!

kuva7 

Viime sykysnä laitoin galdioluksen mukulat laatikkoon vaatehuoneen nurkkaan. Hyvin nämä ovat talvehtineet. Mutta minnekkähän saan mahdutettua kaikki talvetettavat mukulat ensi talvena?

kuva6 

Kirsikkatomaatin taimet ovat hyvässä kasvussa.

kuva5 

Joka vuosi minulle käy näin; taimien nimikyltit ovat hukassa. Kaalia, mutta mitä näistä; lehti-, savoijin- vai kukkakaalia?

Seuraavaan postaukseen saan varmaankin kuvaa kellarissa talvehtineista kevätmukuloista. Hain ne äsken ja kovin olivat keltaisia. Raukat ovat valon puutteessa! No, eivät ne montaa päivää tarvitse, kun varret jo vihertävät.

Tervetuloa joukkoon Evea! Viikko on taasen vierähtänyt nopsaan. Siivosin eilen muutaman perennojen istutusalueen. Jäässähän multa on, mutta päällisin puolin näyttää nyt siistille. Piti minun haravaakin jo kokeilla. Täytyy myöntää, että mukavalle tuntui haravointikin.  Muutaman kasvitilauksen olen myös jo tehnyt. Niin ja perheelle ilmoitin tämän vuoden äitienpäivä lahja toiveen. Tänä vuonna se ei ole multakuorma eikä seulanpää kiviä vaan koristeomenapuita:) Omenapuiden lisäksi aion istuttaa vadelmaa mansikkamaan tilalle. Hyviä vinkkejä otan vastaan vadelman kasvattamiseen. 

Lämpöistä viikonloppua sinulle! Nauti ja fiilistele, nyt on lupa päästää puutarha hörhöily valloilleen!

Maarit


11 kommenttia:

 1. Matti Matikainen on niin komea ja kaunis! Kummallista, ettei noin komea istutusseura kelpaa...
  Ihanaa, että pääsit pihatöihin ja äitienpäivälahja kuulostaa ihanalta jo etukäteen.

  VastaaPoista
 2. Meidän kissatkin kulkee pihalla perässä ja kiipeilevät puiden runkoja pitkin. Niilläkin on kevättä rinnassa!
  Olen jo useana päivänä hakettanut risuja saaren polkua varten ja tänään sain laitettua sinne sanomalehtiä, katekankaan ja oksasilppua. Haravakin on jo vähän heilunut ja kukkapenkkejä olen siivoillut. Ihana kevät!
  Ja huomenna hyppään junaan ja Helsingin puutarhamessut odottaa!

  VastaaPoista
 3. Elämänmakuista menoa Matilla. Meillä oli masentavan harmaa sää ilman lunta.

  VastaaPoista
 4. Ihana Matikainen. Juuso ulkoilee valjaissa, mutta kevättä on senkin rinnassa. Se sinkoilee puiden runkoja ylös ja alas ja istahtaa sitten puun juurelle sen näköisenä, kuin ei olisi koskaan mitään muuta tehnytkään.

  On se ihmeellistä, miten pimeässä talvehtivat mukulat ymmärtävät kevään tulleen ja alkavat vihertymään. Hetken jouduin omia mukuloitani kellarissa kummastelemaan. Versoja oli näkyvissä, mutta nimilaput oli syksyllä unohtuneet.

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus hyviä taimen alkuja. On niin kivaa aloitta kevät työt kunhan maa vähän kuivuu Meillä on tänään pilvistä ja vähän vettäkin ripsuu.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo koristeompputilaus :) Hyvä valinta. Mitä kasveja tilailit ja mistä, saanko udella? Voi tuota Matikaista, loukkaantuu hän kun äiskä ei päästä nuppulaan. Hyvä, että lumet alkavat olla sulaneet. Iloista kevättä sinulle Maarit

  VastaaPoista
 7. Matikainen odottelee kesää yhtä innokkaana kuin emäntänsäkin. Hyvä kuin mainitsit sun gladiolukset. Minä unohdin, että minullakin on ollut laatikossa samaisia mukuloita puukellarissa. Täytyykin mennä katsomaan, ovatko ne talvehtineen vai paleltuneet. Tuo koristeomenapuu on hyvä äitienpäivälahja. Itse ostin sellaisen myös viimekesänä ja tarkoitus olisi vielä hankkia toinenkin. Mukavaa sunnuntaita tv Liisa

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että lumet ovat sulaneet. Koko viikonloppu on mennyt ulkona ja täällä on kukkapenkit jo siivottu :) Haravoidakin yritin, mutta maa oli vielä liian märkää.

  VastaaPoista
 9. Koristeomenapuut ovat loistava äitienpäivälahja. :)
  Kevät on siellä jo hyvässä vauhdissa ja Katti-Matti on aivan ihana.

  VastaaPoista