10.5.2016

Kevät etenee

Kevät etenee vauhdilla. Minusta tunttu, että haluaisin ajan pysähtyvän nyt ihan hetkeksi. Saisin katsella näitä raikkaita värejä. Voisin haistella sateen jälkeistä ihanaa tuoksua. Kuulisin lintujen sirkutusta vielä hetken...


Olen ollut muutamalla ylityövapaalla. Hanskat eivät todellakaan ole olleet naulassa. Olen kärrännyt auton peräkärryllisen haketta, metsäpuutarha on edennyt aimo harppauksen eteenpäin. Huomenna istutan sinne kasveja ja vielä monta muutakin lähetystä on saapumatta. Pidän teitä vielä hetken jännityksessä ja laitan metsäpuutarhasta oman postauksensa. Valmista siitä ei vielä tänä vuonna tule. Olen kärrännyt monta kärryä multaakin. Istutin perunaa ja muitakin hyötykasveja. 

Lisäksi tulevat tyttäreni rippijuhlat pitävät minut kiireisenä sisälläkin. Leivoin lusikkaleipiä ja vuokaleipää pakkaseen. Molemmat kestävät hyvin pakastamisen. Muutoin pyrin tekemään kaikki muut tarjottavat viimeisinä päivinä. Ja onhan sitä siivoamista ja järjestelyä. Ompelin tyynynpäälisiä pentikin hortenisa kankaasta. Juhlien väriteemana meillä on valkea ja vihreä. Tyttäreni haluaa lohenpunaisia kukkia ulkoistutuksiin. Tänä vuonna lisään omien kasvattamieni kesäkukkien sekaan kaupan kukkia. Näin saan nopeammin näyttäväiä asetelmia. 

 Scillat kukkivat..


Kevät yllätti minut niin totaalisesti, että tänä keväänä en ehtinyt tekemään kevät ruiskutusta. Huh...toivottavasti öttiäiset pysyvät kaukana hyötypuutarhastani. Muistitko sinä tehdä kevätruiskutuksen?
 
 Koivu on minusta kauneimmillaan hiirenkorva vaiheessa. Lehden väri on niin heleän vihreä.

 Lumikellot ja valkovuokot kukkivat parhaimmillaan.


Herttavuorenkilpi availee kukkiaan. 

Tänään aloitin istutusten reunusten kanttauksen. Olen laittanut soran nurmen ja istutusalueen väliin. Soran alla on mansikkakangasta tai sanomalehteä. Olen huomannut, että nurmi ei leviä ihan niin nopeasti istutusalueeseen. Siistimistä joudun tekemään vain joka toinen tai kolmas vuosi. Hieman helpotusta...huh:) Huomenna on vielä vapaata ja silloin istutan ja jatkan kanttaamista.

Nyt on kuitenkin aika lähteä nukkumaan. 

Aurinkoisia kevät päiviä sinulle!

Maarit

12 kommenttia:

 1. Minä myös tykkään koivujen hiirenkorvista ja vielä kun vähän sadetta ropisee, niin tuoksu on hurmaava ☺
  Kivaa viikon jatkoa Sinulle Maarit ♥

  VastaaPoista
 2. Oletpas ollut superahkerana! Ihanaa vapaapäivää sinulle. Lusikkaleivät, aah, ovat lempparini. Minulla ne aina murenee tuhannen kappaleiksi. Odottelen jo kovasti kuvia metsäpuutarhastasi. Ihanaista kevättä sinulle ja tyttärellesi!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on siellä oikeat kevättohinat päällä ja juhlatkin vielä tulossa.
  Meillä mies hoiti omenapuiden kevätruiskutukset, joten homma on siltä osin kunnossa.
  Ihanaa ja aurinkoista kevään jatkoa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pitäisi kitkeä, paljon...Kitkeminen ei ole mieli puuhaani.

   Poista
 4. Kyllä se kevät yllätti täälläkin. Tekemistä on paljon, tehtävien priorisointi on vaikeaa ja päivät menee töissä. Joka päivä jotain, niin hommat etenee... Toivottavasti viikonloppuna ei sada kaatamalla, niin saisi oltua koko päivän pihalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä tuntuu,että pitäisi ehtiä tekemään tuhat ja yksi asiaa:)

   Poista
 5. Meillä kevät onkin nyt vähän pysähdyksissä, lähes viikon on ollut todella kylmää ja vettäkin on satanut viikonlopun ajan. Jospa kevätkelit tulisivat pian takaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut aurinkoista ja lämmintä. Toivottavasti teillä päin lämpenee taas!

   Poista