8.6.2016

Hei, hidastetaanko tahtia?

Lämmin kevät on saanut kasvit suorastaan villiintymään. En pysy enää perässä...nyt on se aika, että kameran kanssa on kuljettava joka ikinen ilta, muuten voi jokin ihanuus mennä ohi. Kuten minulle kävi omenapuiden kukinnan kanssa:) Ei niissä montaa kukkaa ollut tänäkään vuonna. Toivottavasti edes muutama pölyttäjä oli liikkeellä, jotta vihdoinkin pääsisimme syömään oman puun hedelmiä.

kuva1 

Tulppaanit ovat aina yhtä kauniita. Toissa syksynä istuttamiani tulppaaneja ei ole näkyvissä montaakaan, joten kato kävi niissäkin. Olen monena vuonna hylännyt sadan kappaleen pussin, tulppaaneja ostaessani. Nyt aion olla rohkea ja hommaan kerralla enemmän. On siinä istuttaessa kyllä selkä kipeänä, mutta keväällä en muista kuitenkaan kipeää selkää.


kuva2 

Tänä vuonna Nuppulan seinää koristaa amppeli Dianat. Kauniita nämäkin. Tekaisin lisää noita ruukun suojia, somia tuli niistäkin. Maalasin liitutaulumaalilla tavallisen mustan muoviruukun kahteen kertaan, liimasin decoupage -tekniikalla kuvia kylkeen ja lakkasin päälle, että kestäävät kosteutta.

kuva3 

Viime keväänä istuttamani Jaloängelmä "Elin" puhkesi kukkaan, ihastuttava hattarapilvi. 


kuva4 

Arovuokko on joka kevät oikea valopilkku. Kukinta kestää ja kestää. Leikkaan kuihtuneet kukat pois ja myöhemmin kesällä kukkia ilmestyy lisää.

kuva5 

Tulikukan olen kasvattanut simenestä muutama vuosi sitten. Tulikukankin kukinta kestää kauan.

kuva6 

Olen hurjan onnellinen, että sulkavaleangervo "Chocolate Wings" selvisi viime talvesta. Odotan mielenkiinnolla kasvin kasvua täysi kokoiseksi.

kuva7

Tulikellukka kukkii joka vuosi yhtä uhkean oranssin kukin.

kuva8 

Tornionlaakson ruusussa on ennätysmäärä kukkia. Entäpä tuoksu....voi harmi, kun en voi sitä teille tuoksuttaa:)

Meillä oli toissa yönä -0,3 astetta hallaa. Onneksi uskoin sääennustuksia ja kannoin kesäkukat turvaan. Osan peittelin harsolla. Perunan lehtiä pakkanen näkyi hieman puraisseen. Onneksi muut kasvimaan kasvit säästyivät. Oletko jo istuttanut kesäkukkia? Toisaalta kesäkukat olisi hyvä saada ajoissa multaan kasvamaan, mutta kyllä täytyy myöntää, että keljuttaa kantaa niitä edes takaisin. Toivottavasti säästymme enimmiltä halla öiltä.

Tervetuloa blogiini uudet lukijat Riitta, Kaisa, Tepu ja Evea! Toivottavasti viihdytte! 

Suloista kesäviikon jatkoa sinulle! Koetetaan selvitä tulevasta myrskystä. 

Maarit

12 kommenttia:

 1. Tovottavasti hallaa ei enää tule. Aikamoinen homma sinulla kesäkukissa, ja olet panostanut niin ihanasti noihin ruukkuihinkin!
  Ai miten upea tulikukka! En ole varma, onko viime vuoden kylvöksistä mitään hengissä, en oikein tunnista. Olivat tosi pieniä, kun istutin taimet maahan, joten voi olla, että olen tallonut ne vahingossa.

  VastaaPoista
 2. Tulikukka meillä tehnyt nyt roosat värit.
  Valeangervon luulin kuolleeksi mutta nyt lehtiä pukkaa.Kukinta taitaa jäädä.
  näkyykö sulla nuppuja tai siis sitä kukkavanaa jo?

  VastaaPoista
 3. Ruukut ovat tosiaankin somia. Kekseliäitä kierrätystä.
  Ihan hyvä, että ehtii edes kuvaamaan kaikki. Talvella on sitten aikaa niistä postailla.

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo ruukut sopivat niin hyvin yhteen tuon Dianan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Voi miten valloittavia kukkakuvia. Tulikukkaan suorastaan rakastuin (talvi vei omani). Ihana tuo sulkavaleangervo. Upeat lehdet ovat näyttäviä kukkapenkissä tai missä vain.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Voi tuo arovuokkokin, niin nätti. Mulla ne eivät nousseet pintaan ollenkaan :(
  Kivat ruukut ja asettelu.

  VastaaPoista
 7. Täällä ainakin kasvu hidastui kun tuli kylmät ilmat, sitten toukokuun helteiden. Täälläkin tuntui että kun nyt jo kukkii kaikkea niin mitä sitten myöhemmin kukkii, mutta nyt se tahti tosiaan vähän hidastui. Kauniisti kukkii siellä!

  VastaaPoista
 8. Hienoja kukkia, ihanat ängelmät!!

  VastaaPoista
 9. Voi noita sinun ihania kukkasia ja niitä löytyy ja löytyy lisää. Hitaasti täällä on kukat lähteneet kasvuun. Seinäruukkuasetelmasi on todella kauniisti toteutettu. Liisa

  VastaaPoista
 10. Mahtavia kukkakuvia ja hauska tuo ängelmä.

  VastaaPoista