16.6.2016

Tonttuja ja keiju keijupuutarhassa

Sain vihdoinkin keijupuutarhan osittain valmiiksi. Ei kai tämäkään ole koskaan valmis. Keijupuutarhaan voi lisätä vaikka mitä. Tuleneeko tästä kylä vai kaupunki se jää nähtäväksi:D

fimo4 

Näitä voi talvella pyöritellä vaikka miten paljon. Keijupuutarhan ainoa keiju on powertex-kovetteella tekemäni keiju, minkä tein talvella.

fimo7 

Pienin tonttu on tulitikkuaskin korkuinen ja suurin noin 10cm korkea.

fimo6 

Pinterestissä on paljon ideoita ja malleja. Olen tehnyt nämä fimo-massasta. You tubesta löytyy videoitakin jos haluaa tarkkoja ohjeita. Yleis ohjeena voisin sanoa, että jos et pidä hanskoja niin pese kätesi kun vaihdat väriä. Tumma väri tarttuu käsiin ja vaalea väri sotkeutuu ruman väriseksi. 
Värejä voi sekoittaa eli leipoa sekaisin saadaksesi jotain tiettyä väriä. Fimo työt poltetaan uunissa 30min 110 astetta. Fimosta tehdyt työt kestävät sadetta, mutta talveksi ne on vietävä lämpimään varastoon. Auringonvalo voi haalistaa värejä. Lakkausta ei suositella, mutta voit maalata niitä askartelumaaleilla. Jos käytät töitä ulkona, niin valitse maali, mikä kuivuessaan muuttuu säänkestäväksi.

fimo3 

Kukkaruukun päälle tai lasitölkin päälle tehtäessä täytyy levittää liimaa siihen kohtaan mihin fimoa laitat, muuten fimo koristeet karisevat irti. Käytin silikoni pohjaista liimaa, koska käytän näitä ulkona ja silloin liimankin täytyy olla säänkestävää.

 Tervetuloa blogiini uudet lukijat! Toivottavasti viihdytte. Vielä on viikko aikaa osallistua arvontaan, siihen pääset TÄSTÄ.

fimo2 

Innostavaa viikonloppua sinulle!

Itse aion viettää viikonlopun kitkemisen merkeissä:)

Maarit
24 kommenttia:

 1. Vau! Hienoja. Minun sormeni ja fimo-massa eivät tuota ollenkaan tuollaista lopputulosta. Hieno pikkupuutarha.

  VastaaPoista
 2. Kivoja tonttuja kera kauniin keijun.

  VastaaPoista
 3. Kiva tonttu ja keiju puutarha :)

  VastaaPoista
 4. Oletpa taitava. Hauskoja pikku otuksia.

  VastaaPoista
 5. Niin söpöjä Maarit! Olet taitava, ihana tunnelma keiju/tonttukylässäsi.

  VastaaPoista
 6. Nää on niin ihania. Kyllä siitä taitaa sinulla tulla kokonainen kylä jossain vaiheessa. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista