29.6.2016

Viikon varrelta

Olen ollut niin tiiviisti ulko hommissa, että en ole muistanut kuvata kaikkia kukkijoita. Juhannuksen olimme mökkeilemässä. Roopekin pääsi uimaan ensimmäistä kertaa:)

kuva7  

Tässä näitä hommia; Lapioin yhden istutusalueen reunuksen siistimmäksi. Nyt istäntä pääsee ajamaan ruohonleikkurilla istutusalueen reunan, eikä hänen tarvitse siistiä trimmerillä erikseen kukkapenkin reunaa.

 Roope näyttää sinulle reittiä metsäpuutarhan puolelle. Tämä näkymä on polun toisesta päästä. Kivien keruuseen pitäisi lähteä, että saisin polun reunat merkittyä kokonaan. Tähän pitää varmaan kehitellä jokin kaariportti. Meidän talon tunnelmaan sopiva:) Metsäpuutarhan puolelle täytyy myös suunnitella jonkin lainen istuskelupaikka.

kuva5 

Minikasvarissa näyttää tältä. Kirsikkatomaateissa on kukkia ja ehkäpä syötäviä tomaattejakin vielä tänä kesänä. Istutin tomaattien juurelle yrttiruukkuja. Nämä ovat levinneet hyvin. Tomaattien lisäksi täällä kasvaa pari papua ja paprikaa. Papuja näkyisi olevan tulossa, mutta mitenkähän paprika ehtii. Paprika ei ole avannut vielä kukkaansa.

kuva4 

Orvokit ja ahkeraliisa ovat tänä keväänä kasvattamiani kukkasia. Muut ostin valmiina taimina. Tavallaan kasvatan itse kaikki, mutta meillä on viikon päästä tyttäreni rippijuhlat, joten niitä varten olen turvautunut taimistojen kukkiin.

kuva3 

Muutamat kurjenpolvet. Ne mitkä vielä ovat kukassa;) Meinasin missata ihan kokonaan. Kukinto, kun ei kestä kauaa vesisateissa.


kuva2 

Oikealla olevan Akileijan "Green Applen" olen kasvattanut muutama vuosi sitten siemenestä.

kuva6 

Keväällä laitoin kuvaa siemenestä kasvattamistani orvokeista. Nyt ne ovat tuuheutuneet jo komeasti. Peurankellot ovat kauniita valkoisia arovuokkoja vasten.

kuva8 

Liljat täydessä komeudessaan.

kuva1 

Olisikohan pioneissani joku vuosi kymmeniä kukkia? Puutarhani on nuori, myönnetään, mutta kun olen niin malttamaton:D Tässä pioni "Sorbet", kukka muuttaa vielä muotoaan tuosta. Pitääkin käydä häntä huomenna uudemman kerran katsastamassa ja kuvaamassa.

Pää on taasen täynnä kymmeniä askartelu ideoita puutarhaan. Kunhan saan juhlat pidettyä, niin sitten alan niitä toteuttamaan. Joten pysyhän "kuulolla".

Pionin tuoksuista viikon jatkoa sinulle!

Maarit22 kommenttia:

 1. Hienoa kukintaa puutarhassasi ja tuo sinun liljapuskasi on aivan upea.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaisi olleen touhukas viikko:) Hyvältä siellä kyllä näyttää!

  VastaaPoista
 3. Onpa erikoisen kaunis akileija, onko se ihan valkoinen?
  kauniita kaikki kukkaset ☺
  Kivaa loppuviikkoa Sinulle Maarit ♥

  VastaaPoista
 4. Luonnon kivistä tehdyt reunukset ovat nättejä, mutta niiden edessä tosiaan täytyy olla "ajoliuska" ettei joudu nypyttämään nurmea saksin tai trimmerillä.

  VastaaPoista
 5. kaunista! Pitääkö Roope uimisesta? Meillä Riku inhoaa vettä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope meni tyttäreni perässä veteen ihan mukisematta :)

   Poista
 6. Kivien etten minäkin teen aina sorasta liuskan. Trimmeri hässäkkää on silti riittävästi. Nii ja täytyy sitä soraakin huoltaa joskus..
  Upea oranssi lilja. Minullakin muutama uusi alku mutta ei vielä kukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sora kestää kaksi kesää ennenkuin sitä tarvitsee huoltaa.

   Poista
 7. Kauniita kuvia!
  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia kauniista kukista! Sorbet on yksi suosikkipioneistani. Onpa sinulla kaunis Green Apple akileija ja vaalea kurjenpolvi. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Maarit paketti tuli perille ihana värityskirja nyt vain värittelemään
  Ihania kukkia Valkoinen akilea on sitten kaunis erikoinen Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kukkasia!
  Onpa erityisen hieno tuo valkoinen, kerrottu kurjenpolvi. En ole sellaista ennen nähnytkään.
  Mukavia juhlia ja rentouttavaa heinäkuuta! :)

  VastaaPoista