21.7.2016

Silmän iloa riittää

Niin vain lähti ensimmäinen työviikko käyntiin loman jälkeen. Hyvin lähtikin. Meillä on töissä oikein mukava yhteishenki. Sillä naurun määrällä ikää pitäisi meille kaikille tulla monta sataa vuotta:D Eikös olekin sanonta; nauru pidentää ikää:D

kuva1 

Laitanpa vielä kuvaa näistä ihanista ritarinkannuksista. Taimi vauvoja on penkit täynnä. Mihinhän niitä istuttaisin....

kuva2 

Uudet jännittävät perenna hankinnat kukkivat. Hankin näitä viime viikolla puutarharetken yhteydessä ja edellisessä postauksessa esittelemässäni Taimibongareilta. 

 Vasemmalla on terttuaralia "aralia racemosa" ja oikealla tähkäverbena "verbena hastata". Muut ostokseni olivat; täpläkello (tätä en olisi halunnut, mutta olin ottanut vahingossa), täpläpunalatva, munkinhuppu, kermesmarja, amerikan jalkalehti, ristikatkero sekä hopeasyysvuokko. Jännittävää nähdä viihtyvätkö nämä kasvit paikoissa minne ne istutin.

kuva3 

Heittelin siemeniä multaan keväällä. Hauskan värinen kehäkukka ja ihana hattarapilvi harsokukkaa. Onneksi kaikkia kesäkukkia ei tarvitse esikasvattaa.

kuva4 

Näitä olen esikasvattanut. Pelargonia "Apache star" on tosin viime keväinen siementaimi. Ahkeraliisat onnistuivat erinomaisesti tänä keväänä.

kuva6 

Viime keväänä tein osalle perennojen siemenistä suorakylvön. Tässä edes muutama kaunokainen; palavarakkaus ja palavarakkaus "carnea". Luulen, että monet siemenet mätänivät niissä vesisateissa.

kuva5 

Hih, ritarit vänksöttävät taka-alalla:)

kuva8 

Kanukan huikean väriset marjat. Harmi, että marjat ovat pehmeät. Näistä tulisi upeita kransseja:)

kuva10 

Väriminttu on levinnyt melkoisen paljon.

kuva7 

Viimesenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä aina niin upea "Pink Peace".

Laitoin alulle metsäpuutarhan portin/köynnöskaaren. Siitäpä sitten kuvia seuraavaan postaukseen. Heinäkuu lähenee loppuaan, joten nautitaan näistä viimeisistä päivistä.

Maarit

18 kommenttia:

 1. Mukava, että töissä on mukavaa:) Kyllä hyvä työporukka on tärkeä! Mulla ens viikolla kans edessä paluu töihin. Mieluusti jatkaisin lomaa vielä kun kelitkin näyttää vaan paranevan!
  Toivottavasti uudet kasvihankinnat tykkäävät kasvupaikastaan ja ensi talvi olisi lempeämpi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti talvi olisi suosiollisempi:) Mukavaa loman jatkoa sinulle!

   Poista
 2. Hienoa kukintaa. Ritarinkannusten sinisiä valtikkakukintoja en kyllästy koskaan ihailemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritarit ovat komeita. Hurjia leviämään kylläkin=/

   Poista
 3. Monenlaisia ihanuuksia. Onpa ritareissa upean siniset värisävyt.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kukat! Oi, tuo tähkäverbena on niin ihana.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kukkia sinulla, minä ihastuin tuohon vaaleanpunaiseen palavarakkauteen, se siis hankintalistalle! Väriminttu on kyllä kiitollisesti leviävä, ja niin kauniskin :) Sinullakin noita iki-ihania ahkeralissuja, jess ❤️

  VastaaPoista
 6. Kukkii kuin kesällä - ja sehän se onkin :) :)
  Onpas väriminttu mukavan näköistä! Ja ruusu upea.

  VastaaPoista
 7. Kaunista kukintaa. Minä aloitin puolikkaalla viikolla loman jälkeen. Kestää aina hetken, että aamulla ei saa säikähdyshalvausta, kun herätyskello herättää. Nopeasti taas tottuu rytmiin kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tänään jouduin nukahtamaan päiväunet, kun en vielä ole tottunut noihin aikaisiin heräämisiin:)

   Poista
 8. Sinulta löytyy aina vain kaikkea ihanaa ja kaikki kukkii niin upeasti. Minunkin lomani lähenee loppuaan. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoisia hankintoja! Onneksi tosiaan kaikkia kesäkukkia ei tarvitse esikasvattaa, helpottaa kummasti elämää =)

  VastaaPoista