9.8.2016

Betonisieniä ja kukkivia kaunottaria

Väriminttu hehkuu kauniin punaisena.
kuva6 

Väriminttu tuntuu olevan nopea leviämään. Aika näyttää valtaako liikaa alaa tästä istutus alueesta. Päivänkakkarat saivat lähteä tästä istututusalueesta. Eivät miellyttäneet silmääni ollenkaan.

kuva4 

Mehiläisille on ollut runsaasti ruokaa nauhuksissa. Yhdessä kukinnossa on ollut kymmeniä pörriäisiä. Toivottavasti hyönteishotellista löytyy heille oma osake talveksi:)

kuva7 

Upea ranskan tulikukka on viime keväinen siemen kasvatus. En kyllä enää muistanut näiden olemassa oloa, mutta mukava yllätys todellakin! Kukkavanat täytynee leikata jos en halua tätä joka paikkaan. Mahtaa levitä siemenestä. Onko sinulla kokemusta?

kuva5 

Rohtosuopayrtti levittää omaperäistä tuoksuaan.

kuva2 

Viime talven jäljiltä ei ole montakaan liljaa hengissä. Huoks, tulppaani tilaukseen täytyy valita liljoja lisää.

kuva3 

Satoa on luvassa. Hih, salaatit ovat kasvaneet hieman ylikierroksilla. Keväällä istuttamani vadelmat ovat antaneet muutamia vadelmia. Keväisen kirppa hyökkäyksen jälkeen kaalitkin intoutuivat kasvamaan. Lehtikaali on kasvattanut paljon uutta lehteä. Savoijinkaali näyttää tekevän kerää.

kuva8 

Papuja olen napsinut monta kertaa. Näistä tuli minun uusi herkku. Muutama paprikakin näyttäisi tulevan, mutta ehtivätkö ne kypsyä? Aion kokeilla paprikan talvettamista. Eräässä fb-ryhmässä joku oli talvettanut paprikan taimen ja siinähän oli toukokuussa jo tulossa hedelmiä.

koriste16 

 Mieheni osti meille vielä toisen kärrynpyörän. Olin kyllä hieman ihmeissäni, sillä hän ei ole juurikaan esittänyt aiemmin minkäänlaista kiinnostusta puutarhaa kohtaan. Hih, olen ollut TOSI kiltti:)


kuva1 

Siellä niitä kasvaa: betoni tatteja:D Minusta tämä paikka käy kuin nenä päähän. En aio maalata näitä mitenkään, vaan kastelen piimällä ja annan kasvaa sammalen pintaan.

koriste15 

Olen tehnyt nämä polvisukkaan valamalla. Tein jalan ja lakin erillisinä. Lakin muotoilin käsin ja laitoin muovitetun kiven päälle kuivumaan. Yhdistin laittamalla betonia lakkiin ja tuin jalan kivillä kuivumisen ajaksi. Märän betonin päälle laitoin muovin, että kivet eivät tartu kiinni.

Tarkempaa ohjetta voit katsoa vaikka Youtubesta esim. Tässä.
 

Ilmassa on kovasti jo syksyn tuntua. Pihlajanmarjat punertuvat ja aamut ovat koleita. Uusi multakuorma on odottanut näitä viileämpiä ilmoja, joten ensi viikolla alan kärräämään multaa. Jee, taas on puhtia touhuta ja suunnitella uusia juttuja. Metsäpuutarha saa uusia istutus alueita. Uusia kasveja alan kasvattamaan keväällä. Kevääseen ei ole enää pitkä aika. Eihän?

Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Maarit

11 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja kukkia. Ranskantulikukka leviää siemenistä ihan varmasti. Talvi hävitti omani ja olin murheissani, mutta eipä hätää, nyt on uusia alkuja ilmaantunut sinne tänne.
  Sammaloituneet sienet sopivat tuohon kohtaan hienosti. Hyvin olet saanut ne tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, ihana kasvimaa, ihania herkkuja! Tuohon tulikukkaan iskin heti silmäni, sen siemeniä täytyy hankkia! Olen kuullut myös niin paprikoiden kuin chilien talvettamisesta, joten se varmaan onnistuu hyvin! Hauskat sienet! Värimintusta tykkään kovin, vaikka sillä on taipumut levitäkin! Kuinka multakauppiaat sertifioi mullan, että se on puhdasta kaikista siemenistä ja etanoista? Tutun naapuriin tuotiin kuormittain multaa ja samalla etana-armeija!

  VastaaPoista
 3. On hienoja tatteja ja loistava idea niiden sammaloitua.
  Minua harmittaa, että lehtokotilot ja etanat pitävät pavuista. Joka vuosi jossain vaiheessa huomaan papujen lehtien olevan täynnä reikiä. Vielä keksin jonkin keinon saada kunnon papusato.

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista ja rehevää. Kevät on ihan just! Minä yritän joka vuosi kylvää maahan tulikukkaa eikä mitään tule :) että ihan kauhean napakka ei taida olla hihii. Ihana kukkanen. Tekemäsi sienet ovat tosi kivat, varsinkin sammaloituneena. aah.

  VastaaPoista
 5. Sienistä tulee varmasti kauniita sammalpeitteineen, ovat toki nytkin jo hauskoja :)
  Komeasti kukkii.

  VastaaPoista
 6. ihanat sienet ja kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 7. Ei voi kuin ihailla ja nauttia kauniista kuvista ja herttaisista sienistä.

  VastaaPoista
 8. Täällä ranskantulikukka leviää aivan holtittomasti siemenistä. Lisäksi olen huomannut, että ihan pikkuruinen taimi on onnistunut jo kehittämään aika voimakkaat juuret. Alkuun annoin kasvin siementää vapaasti, mutta nyt en enää uskalla.

  VastaaPoista
 9. Hienoja kukkakuvia!!! Minulla ovat ranskantulikukat ja värimintut jo kukkineet, tulikukista olen kukinnot jo katkaissutkin, siemenet itävät liian hyvin. Viime vuonna en leikellyt kukintoja, joten tänä kesänä on siementaimia kitketty ja paljon :(

  Betonisienet ovat upeita :) Tällä hetkellä etsin ideoita, joita voin tulevalla betonikurssilla toteuttaa...

  VastaaPoista
 10. Nuo sienet on kyllä niin kauniita :) Sinulla riittää noita ihania kukkakuvia aina vaan :) Liisa

  VastaaPoista
 11. Ihania tatteja!! <3 Ja tuo tulikukka on myös kiva, sitä haluaisin meillekin. :)

  VastaaPoista