21.9.2016

Niinhän siinä sitten kävi....

että lonkkaani tuli limapussintulehdus. Se varmaankin oli seurausta hakkeen ja soran kärräämisestä. Nyt ovat puutarhatyöt olleet kohta viikon jäissä. Voihan itku ja hampaiden kiristys...

kuva1 

Piti käydä mökillä tuulettamassa päätä, kun harmittaa niin vietävästi. Tekemättömät työt näkyvät kotona liian helposti, saatikka töissä. Mutta minkäs teet, kun kipu on niin järkyttävä että et pysty nukkumaan niin vaihtoehdot ovat todellakin vähissä. Kortisoni piikkiä ei lääkäri luvannut ennen kuin pari viikkoa on kulunut. No, jospa vaiva olisi tulehduskipu lääkkeellä ohi.

kuva2 

Jalka alkaa olla parempi ja huomenna lähden kokeilemaan sen kestävyyttä töihin. Olen neulonut muutamat sukkaparit tänä aikana, kun en osaa olla tekemättä mitään.

kuva3 

Lupaan kärrätä haketta iltaisin vain viisi kärryä kymmenen sijasta:) Luonteeseeni ei kuulu periksi antaminen, joten koville ottaa muutamakin päivä sairaslomaa.

kuva4 

Tämän verran kuitenkin tein puutarhassa. Talvivalkosipulit istutin ensimmäistä kertaa. Hyötykasviyhdistyksen sivuilla on hyvät ohjeet, joihin pääset TÄSTÄ. 

kuva5 

Syysmaksaruohot ilahduttavat vielä kukinnoillaan. Mutta missähän ovat viime vuonna istuttamani syysvuokot? Nekin tietysti menivät talven aikana...voi harmi.

kuva6 

Orvokit vielä jaksavat kukkia.

kuva8 

Lupasin kokeilla paprikan talvisäilytystä ja tässäpä tämä kaveri on kasvivalon alla. Kuinkahan pitkäksi odottavan aika käy ennenkuin paprikat kypsyvät?


kuva7 

Täällä ovat myös muut talvisäilytyksen tarvitsevat kukat; pelargoniat, tupakat, lankaköynnös, muratti ym. Laukan mukulat odottavat vielä multaan pääsyä sekä daalian juurakot ovat olleet varaston lattialla yli viikon, joten vielä on syystöitä rästissä.

 Mukavia syyspäiviä sinulle!
Maarit

37 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinne! Koita malttaa levätä, se on kuitenkin parasta lääkettä sen tulehduskipulääkkeen kanssa. Tiedän, sillä olen potenut samaa...

  VastaaPoista
 2. Viime vuodenvaihteessa minulla oli olkapään nivelen limapussin tulehdus. Minulla on korkea kipukynnys, mutta se särky ja kipu oli todella kovaa. Kolmen yön valvomisen jälkeen lähdin päivystykseen ja sain piikin. Tulehdus ei sillä asettunut, vaan kolmen viikon jälkeen laitettiin vielä toinen. Tuntuu, että olkapää on edelleen vähän arka. ja rasittuu esimerkiksi kutomisesta. Oli onni, että oli talvi, eikä tarvinnut murehtia puutarhatöitä.
  Koita malttaa mielesi ja lepuuta lonkkaasi. Nyt tietenkin harmittaa, kun työt seisovat, mutta aika menee kuitenkin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts...sulla onkin ollut melkoinen parannettava! No, viikon lepäsi ja selätin tulehduksen😊

   Poista
 3. Toivottavasti lääkitys auttaa pikaisesti, Maarit! Ota nyt kuitenkin hieman rennommin, vaikka vaikeetahan se on, jouten olo.

  VastaaPoista
 4. No höh, harmillista! Uskon että on aikas kipakan tuntuinen, mutta himmata täytyisi että asettuisi kipu ja lääke auttaisi! Paljon olet kyllä aikaiseksi saanutkin! Ahkera olet ollut ja varmaan lepo on paikallaan!

  VastaaPoista
 5. On vissisti viheliäistä sairastaa kesken syyskiireiden! Pikaista paranemista.
  Hyvä se pressuidea rikkaruohojen taltuttamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pressun avulla tulee helposti näkyvää. Oikeasti pinta maat olisi pitänyt kuoria pois. Tuo paikka on sellaisessa paikassa, että koneilla ei sinne olisi päässyt ilman pensas tuhoja.

   Poista
 6. Harmillista tuo sinun kipusi. Toivotaan pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
 7. No voihan tuota tulehdusta, koita nyt vaan hetki levätä! Ihanat pelakuusi matkalla talvisäilöön, tulevatko nämä sinne mökkiisi :) Paprikan voi syödä vihreänäkin, minä tykkään niistä kovasti. Iloista syksyä sinulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pelargoniat ovat meillä sisällä sellaisessa huoneessa, missä saan säädellä lämpötilaa. Olisi ollut kiva saada paprikoista punaisia,mutta taitavat päätyä pataan vihreinä😊

   Poista
 8. Voi Maarit ei periks tartte antaa mutta hellittää..:)
  Aurinkoista syksyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Täällä ollaan jo vauhdissa taas😉

   Poista
 9. Voi kurja! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 10. Mitä pikaisinta paranemista sinulle.

  VastaaPoista
 11. Äääk..limapussintulehdus on kauheeta. Minä ja äitini kärsimme melkein vuosittain tuon vaivan. Uni on mennyttä ku vaiva alkaa. Minun ei ole tarvinnut turvautua kortisoniin mutta hommat pitää pysäyttää oitis..ei auta ja hermo on kireenä. Oletko saanut fyssarin ohjeet jatkoon?
  Toivottavasti paranet pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä saanut muita ohjeita. Kiitos tiedosta, niin tiedän niitä kysyä jos toisen kerran joudun lääkäriin samasta vaivasta.

   Poista
 12. Pikaista paranemista sinulle toivotan

  VastaaPoista
 13. Tsemppiä ja jaksamista!!!! Muista ottaa rennosti, niin toivut nopeammin. Se ei ole periksiantamista!

  VastaaPoista
 14. Paranemisia! Kovin kipeitä on monilla olleet nuo limapussintulehdukset

  VastaaPoista
 15. Parantele nyt ihtes kuntoon, muutoin tulee pitkä sairasloma jos ei pysty toppuuttaa työhommia!
  Tympäseehän se, sehän on selevä, mutta lepää ja parantele lonkka kuntoon. Kuulostaa inhalta vaivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viikon verran lepäilin! Nyt hommat jatkuu😉

   Poista
 16. Voi voi, harmituksen paikka, mutta nyt pitää malttaa olla rauhassa eikä rastittaa lonkkaa. Kyllä ne tekemättömät työt siellä odottaa. Halauksia Liisalta!

  VastaaPoista
 17. Voi harmi, toivottavasti paranet pian.

  VastaaPoista
 18. Hih, sinä alat kuulostaa ihan meikäläiseltä. Soran kärräystä ja limapussin tulehdusta... joo, kivun tiedän.

  VastaaPoista