1.9.2016

Syksyn aloitus

Nytkö se on käsillä? Syksy...
kuva1

Elokuu meni yhdessä hujauksessa ohi. Minä kyllä tipahdin siitä junasta ihan tyystin, mutta jospa tahti nyt hieman rauhoittuisi. Loppu kesällä on aika paljon kaikkea; marjastusta, sienestystä jne. Paras hetki on kuitenkin synttärini, kun saan taas itse valita lahjani:D Tällä kertaa sain lahjaksi soraa raekoolla 0-11mm, oikein oivallista metsäpuutarhan polkujen pääraaka-aineeksi. Viime syksynä katoin polkuja puukatteella, mutta huomasin, että sora istuu paremmin polkuihin. Pieni raekoko mahdollistaa sen, että polku tallautuu kovaksi. Tuskin maltan odottaa..taas on tiedossa kivaa tekemistä.


kuva2 

Rastas parvi on puhdistanut piha pihlajaamme todella tehokkaasti. Tilhille ei taida jäädä mitään. En olekaan nähnyt 50-80 linnun rastas parvia aiemmin. Joko olet bongannut kurkia muutto puuhissa? Nekin näkyvät jo lähtevän pois. Enteileekö tämä aikainen muuttolintujen liikehdintä aikaista talvea?

kuva3 

Ihana sateenkaari. Värit näkyvät niin selkeästi. Minulla ei ole mitään hienoja kuvaus välineitä, mutta käyppä katsomassa Facebookissa Asko Kuittisen ottamia maisema kuvia, niin siinä vasta onkin jotain!

kuva4 

Tein vielä yhden betonityön tälle vuodelle. Tämänkin työn pohjalla on risu koriste, minkä olen päällystänyt ensin betonissa uitetuilla kangas suikaleilla. Koska suikaleet eivät mielestäni olleet kauniit, niin päällystin nuo kiehkurat tasoitteella. Sitten vain maalia. Maalin väri ei jotenkin istu silmääni, joten voi olla että tämä työ saa vielä uuden maalin pintaansa.

kuva5 

Snow Pavement jaksaa kukkia. Muutamissa muissakin ruusuissa näkyi olevan tulossa kukkia.

kuva7 

Rantakukka kitui talven jäljiltä pitkään. Luulin jo, ettei se jaksa kukkia lainkaan tänä vuonna. Moni keväällä jurottanut perenna on lähtenyt kuitenkin uuteen kasvuun. Toivottavasti ensi talvi olisi hieman lempeämpi kasveja kohtaan.

kuva8 

Siemenestä kasvattamani kärsämö. Vaaleanpunainen on ainoa, mikä kukki tänä vuonna. Viime vuonna kukassa olivat myös oranssi ja keltainenkin. Ehkäpä ensi kesänä tai sitten nuo muut värit ovat menneitä kaunottaria.

kuva9 

Tämän vuoden yllättäjä! Viime vuonna esikasvatin mangoldia huonolla menestyksellä. Tänä keväänä viskelin pussin pohjan kukkapenkkiin meinigillä; kasvaa jos kasvaa. Hih, hii kasvaahan se! 

kuva10 

Uusi kierrosko lähti käyntiin? Tämän kesän kasvustot näkyvät aloittavan kukintaa niin pensaissa kuin kukissakin.

Viikonlopuksi taisi olla aurinkoista säätä luvassa, joten hauskoja ulkoilu kelejä sinulle toivottelen!

Maarit

22 kommenttia:

 1. Minustakin elokuu meni jotenkin pikakelauksella. No alkusyksyhän onkin vielä mukavaa aikaa puutarhassa, kun lämpöä ja aurinkoa vielä riittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saamme kuivan ja lämpimän sykyn:)

   Poista
 2. Syyskuun eka päivä oli täällä meillä lämmin +19 astetta varjossa, joten toivottavasti samanlaista säätä olisi jatkossakin.
  Kolme kurkea on vieraillut tonttiamme ympäröivällä leikatulla elopellolla ruokailemassa, mutta muuttavia kurkia en ole vielä nähnyt. Hanhia kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan lämpimiä päiviä on vielä onneksi riittänyt!

   Poista
 3. Niin kauniita kuvia. Ihanan betonityön olet jälleen tehnyt. - Tuollaisia syntymäpäivälahjoja minäkin arvostan. Minä sain pari vuotta sitten lahjaksi multakuorman. - Kaunista syyskuuta!

  VastaaPoista
 4. Tällainen syksy menetteleekin, kun lämpöä on lähemmäs 20 astetta. Kauniisti vielä kukkii.

  VastaaPoista
 5. Ihanan petonityön olet tehnyt tykkään siitä. Upea sateenkaari taivaalla Hienot
  kuvat

  VastaaPoista
 6. Koko kesä meni minusta pikakelauksella. Toivottavasti saamme kauniin ja pitkän syksyn. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 7. Niin siinä kävi, elokuu mennä vilahti, ties missä vai olikokaan sitä? Tuntuu, että koko mennä humahti sitä kesää odottaessa. Epistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa lämmin syksy antaisi meille vielä lisä aikaa nauttia lämmöstä:)

   Poista
 8. Lämmintä vielä riittää ja minusta on ollut ihan kesäistäkin.
  Kurjet kortteeraa puutarhan takana suolla..niitä on paljon mutta en ole huomannut vielä että tekisivät lähtöä.
  Rastaat ne meillä tyhjäävät pihlajaa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä joutsenet ovat myös jo lähteneet lähi järveltä.

   Poista
 9. Onpa ihana kuva tuo ensimmäinen, missä on ikkuna... :)
  Kiva idea "betonoida" risutöitä!

  VastaaPoista
 10. Aamut ovat todella kalseita ja sumuisia :)Meilläkin kukkaset ovat aloittaneet uuden kukinnan ja ruusutkin vain jaksavat kukkia :) Kiva tuo sinun betoniteoksesi ja kyllä tuo väri sopii hyvin maisemaan. Kurkien muuttoa en ole huomannut, koska täälläkin kesäisin viihtyy kurkia ja niitä olen bongannut koko kesän silloin tällöin. Hanhilla sen sijaan näyttää olevan syysmuutto käsillä :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin syksy on saanut kukat kukkimaan uudestaan:)Mikäpä siinä. Riittääpähän silmäniloa:)

   Poista
 11. Voi tuo ikkunajuttu on mahtava, minäkin haaveilen sellaisesta. Myöhästyneet onnittelut synttäreittesi johdosta! Sora on oiva lahja :) Kauniita kukkia siellä vielä, ihana tuo pinkki kärsämö! Minä olen nähnyt nyt päivittäin lintujen häipyvän, nyyyyyh. Iloista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat ikkunaidean toteutettua. Kiitos samoin sinulle hyvää syksyn aikaa!

   Poista