28.9.2016

Valmista tuli!

Selvisin lonkan limapussi tulehduksesta kipulääkkeillä ja levolla. Maltoin olla viikonlopunkin poissa puutarhasta. Koville se otti, mutta kannatti. 

Nyt on urakka valmis!!! Tämän urakan valmistumisesta näin nopeasti saan kiittää miestäni. Hän riensi apuun, kun lonkkani päätti, että nyt levätään.

kuva5 

Tässä sisäänkäynti metsäpuutarhaan.

kuva6 

Siinä risteilee polkuja. Vasemman puoleisen tein vuosi sitten. Oikean puoleinen alue on uutta "valtausta". Polut reunustan kivillä, kuten olen vähän matkaa jo tehnytkin. Jos emme raski ostaa valmista kivikuormaa, niin keväällä on tiedossa kivien keruuta lähi pellolta:)

kuva8 

Alue toisesta suunnasta. "Vanha" osa on nyt oikealla. Selän taakse jää melkoinen alue myös. Puun kaatoakin on luvassa. Noista kuusista täytyy päästä eroon, mutta tuota lähinnä olevaa meinaan leikellä. Olen kuitenkin vähän koivu fani, joten koivut saavat jäädä, vaikka niiden juuristo onkin melkoinen.

Näetkö sinä sen? Havu istutukset tuossa keskellä...hortensiat ja ruusut...köynnöskaari polun yllä...istuskelu paikka kauneuden keskellä...

Jännittävä suunnittelu alkaa ja minulla on koko talvi aikaa! Hih..olen melkoisissa hekumoissa täällä!! Ajatukseni laukkaavat villinä ja melkeinpä tulevat uniinkin. Idea vihkoni on kovassa käytössä, että saan muistiin ne parhaimmat ideani. Askarteluideoita olen jo miettinyt, mutta paikat tekemisille ovat vielä hakusessa.

kuva3 

Aloitan pilven reunalta laskeutumisen:)
piha pihlaja on kohta tyhjennetty. Ensin syömässä kävi rastaita ja nyt punatulkkuja. Voi harmi, tilhet jäivät ilman tämän pihlajan satoa.

kuva1 

"Terveen" paperit kädessä puuhasin ihan pientä:)

kuva2 

Laittelin kuistillemme syksyä. Jatkuva makaaminen alkoi jo tympäistä ja piti päästä tekemään jotain.

kuva4 

Olen kahlannut pinterestiä ja sieltä bongasin esim nuo kanervapallot. Koetan tehdä jostain näkemästäni ideasta oman näköisen. Esim laitoin kanervapallon tolppaan ja tolpan ruukkuun kanervien keskelle. Näitä juttuja on kiva katsella taas hetkinen, ennen uusia ideoita;)

Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle!
 Maarit

12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis tuo kanervapallo<3 Alkaa itsellekin pikku hiljaa hiipimään askarteluinnostusta, eikä näiden sun kuvien katselu ainakaan yhtään vähennä innostusta, tahtoo kanssa kanervapallon ;)
  Metsäpuutarhasta tulee hieno kokonaisuus, varmasti talven jälkeen tuo katteen vaaleuskin tasoittuu vanhemman puolen kanssa saman sävyiseksi. Kivien pyörittelyä, sitä on täälläkin kevääksi luvassa, ihanaa toivotaan että meidän lonkat ja selät kestää!

  VastaaPoista
 2. Upealta näyttää metsäpuutarha ja mitä mahdollisuuksia siellä onkaan! Minunkin silmät hakeutui heti tuohon kanervapalloon. Loistava idea.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että lonkka-asia on jälleen kunnossa ja että maltoit pysyä hetken pois puutarhatöistä. Ne ei minnekään katoa! Sinulla onkin kivat suunnittelutyöt tulevalle talvelle. Komppaan edellisiä kommentteja: kanervapallo on aivan ihana.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut lonkan paranemisesta. Metsäpuutarhassasi on potentiaalia vaikka mihin. Kutsuva sisääntulo ja kiva kanervapallo.

  VastaaPoista
 5. Sairastamisen jälkeen on aina täynnä puhtia. Kiva tulee alueesta ja nyt on aikaa suunnitella ja jalostaa ideoita. miten olis harmaata puutakin mukaan jossakin muodossa..hih

  VastaaPoista
 6. Hieno uusi metsäpuutarha-alue. Olipa hyvä, että paranit ja sait apua metsäpuutarhan toteuttamiseen.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että maltoit levätä ja pääsit tulehduksesta eroon. Metsäpuutarha näyttää hienolta

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että paranit. Minun lonkkani (sama vaiva) on jo suht hyvä. Polven jännetuppi ja kantapään limapussi sen sijaan ovat tulehtuneet ja ukkovarvas. Että näillä mennään..

  VastaaPoista
 9. Kyllä se lepo vaan auttaa moneen vaivaan.
  Varmasti tulee komea istutusalue!
  :) Kanervapallo on kiva idea. Vuosi sitten tein sammalpalloja samalla idealla - pallot ovat vieläkin koossa.

  VastaaPoista
 10. Kiva kuulla, että voit jo paremmin ja ihanaa, että miehesi riensi apuun. Tuosta sinun metsäpuutarhastasi ei voi tulla muuta kuin upea. Kaunista on terassillasi. Liisa

  VastaaPoista
 11. Kauniita syksyaskarteluja olet tehnyt! Ja tuollainen metsäpuutarha on kyllä houkutteleva projekti, olen iloinen puolestasi!

  VastaaPoista