9.9.2016

Valoa pimeyteen

Olen taasen hommaillut kaikenlaista askartelua ja puutarha hommia. Ensin kuitenkin muutama fiilistely kuva viime viikonlopulta, kun olimme mökkeilemässä.

kuva1 

Mökki viikonloppuun kuului hieman sienestystä ja muutenkin metsässä kävelyä. Tykkään, kun mökillä on kangasmetsää, missä on helppo liikkua. Meillä kotona on sekametsää, mikä on sellaista pöheikköä, että ilman polkuja ei tee mieli metsään mennä. 

kuva2 

Näissä maisemissa sielu lepää. En kuitenkaan ole vesi ihminen. Ihailen tyyntä järveä, mutta monesti myrskyllä järvi on myös aika pelottava.  Kunnitoitan vettä, enkä ryhdy vesillä tyhmän rohkeaksi. En ole hyvä uimaan, joten pysyttelen mieluummin maalla:)

Lapsuudesta minulle on jäänyt vedestä tällainen muisto; olin järvellä ongella. Nousi myrsky ja tuuli teki ristiaallokon. Muistan, että oli vaikea soutaa. Kun pääsin metrin eteenpäin, niin tuuli heitti kaksi metriä taakse päin. Minulle tuli pelko, että en pääse kotiin. Pinnistelin viimeisillä voiman rippeillä rantaan. Tämä reissu oli todella pelottava ja siitä varmaan on jäänyt minulle myös pelko vettä kohtaan.

kuva3 

Kuva Roopesta, pitkästä aikaa. Roopesta on tullut iso poika. Vauhtia edelleen riittää ja vaarallisia tilanteitakin vielä tulee vastaan. Roopesta on tullut oikea mamman poika. Me nukutaan vierekkäin. Vapaapäivänä on nautinto nukahtaa aamupäivä unet Roopen kanssa sohvalla:) Sitten jaksaa taas touhuta.

kuva6 

Tässä näitä koristeita. Tein valokoristeen laudan palaan sekä muutaman calluna pallon.

kuva7 

Maalasin laudan harmaalla kalkkimaalilla. Tulostin eri kokoisia tähti kuvia. Piirsin ääriviivat lautaan ja porasin reiät ulkovaloille. Poran koko taisi olla 5mm. Tähtien välissä saisi olla hieman isommat välit, että kuvio erottuisi paremmin. Sitten vain laitoin jokaiseen reikään valosarjan lampun ja töpseli seinään.

kuva5 

Calluna palloja varten rutistelin sanomalehdestä palloja, mitkä vedin kiinni teipillä. Sitten päällystin pallot jäkälällä (muistathan, että jäkälän ja sammalen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin). Kiinnitin jäkälän rautalangalla. Leikkasin parista callunasta oksat ja ladoin oksia jäkälän päälle. Kiinnitin oksat myös rautalangalla. 

kuva8 

Sain valmiiksi ensimmäisen sorapolun metsäpuutarhaan. Reuna kivien kerääminen jäänee kevääseen, mutta koetan niitä etsiä ojan penkoilta. Keväällä kiviä löytyy paremmin pellolta. Pitänee antaa äitienpäivä lahja toive miehelleni:D seulanpää kivikuorma :)

Sora toimii paremmin polun pohjana. Käytämme raekokoa 0-8mm, joten sora tallautuu kovaksi alustaksi. Onneksi soraa on reilusti, niin taidan samaan syssyyn päällystää laavulle menevän polun myös soralla. 

Pitkästä aikaa olen viikonloppu vapaalla. Lauantain olen pyhittänyt puutarha töille. Daaliat täytyy ottaa pois sekä viimeiset kesä kukat. Metsäpuutarha projekti saa myös jatkoa. Toivottavasti saamme nauttia lämpimästä ja kuivasta syksystä.

Mukavaa viikonloppua sinulle!
Maarit

15 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, söötti Roope. Mukavia askarteluja olet jälleen tehnyt. - Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Maakrapu mäki. Kivat kanervapallot ja valokoristeki o kiva. Nii, onhan siinä piikkilankaaki :)

  VastaaPoista
 3. Aivan lumoavan kaunis tuo kuvasi järvi. Kauniit syyskoristeita ja söpöläinen karvakuono.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat nuo callunapallot ja miten mahtava idea nuo tähdet<3.Ekan kuvan inspiroimana alkoi tehdä mieli luontoon kuvailemaan:)

  VastaaPoista
 5. Kaunista syksyä olet kuvannut ja tuo syksyinen asetelma on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 6. Kauniita asetelmia ja tuo lautaan tehty valojuttu on aivan huikea. Minäkin heti aloin miettimään, että löytyisikö tuollaiselle paikkaa :) Liisa

  VastaaPoista