9.11.2016

Tontun maja?

Pakkaset saivat kuurankukat kukkimaan ulkorakennustemme ikkunoissa.

kuva1 

Luonto äiti on taitava maalaaja:)
kuva3 

Pyhäinpäivänä vein isän haudalle havukranssin, mihin laitoin neilikoita. Neilikat jäätyvät kauniisti ja kestävät pakkasessa kauniina. Kävimme tyttäreni kanssa toisen reissun hautausmaalla illalla. Ihastelimme kynttilä merta, mikä jatkui silmän kantamattomiin. Kaunista, niin kaunista...

kuva4 

Perinteisesti olen aloittanut joulukorttien teon pyhäinpäivänä. Piirsin muutaman peuranpään:) Facebookin askartelu ryhmässä on upeita ideoita joulukortti askarteluihin kuten myös Pinterestissä.

kuva5 

Edellisessä postauksessa kerroin Kerafix-laattaliimasta. Kyseinen tuote innoitti minut tekemään tontun majan. Pohjalla on levystä tehty talo, minkä päällystin luonnon materiaaleilla; sammalella, jäkälällä, tuohella, puulastuilla mitkä maalasin puuöljyllä, naavalla ja muuamalla käävällä.

kuva6 

Tästä tuli hauska. Lisää varmaan on tiedossa, kun nyt on aine selvillä mitä ainetta voin käyttää kiinnittämiseen. Tarkoituksena siis on, että lopullinen tuote kestää sään vaihteluita.

kuva2 

Laitoin ennen pakkasia kolme kuusta lintujen syöttölaudan lähelle. Tarkoituksena on luoda linnuille paikka, missä ruokailla rauhassa. Toinen tarkoitus noilla puilla on olla ulkovalojen vartioina. Nekin ovat kauniit pimeällä loistaessaan. En ole muina vuosina laittanut valoja vielä näin aikaisin, mutta jostain syystä joulu fiilis hiipii mieleeni jo pikku hiljaa.

Tulevana sunnuntaina juhlimme isiä ja ukkeja. Onnea kaikille heille!

Oikein mukavia pakkas päiviä sinulle!
Maarit

13 kommenttia:

 1. Kauniit joulukortit! Nyt ulkona on niin upean luminen maisema ja iltaisin pimeän tulee aikaisin, joten valojen sytyttäminen ei ole laisinkaan hullumpi asia.

  VastaaPoista
 2. Upeat kortit ja kiva pikku mökki

  VastaaPoista
 3. Ihana tonttujen maja ja kauniita kortteja.

  VastaaPoista
 4. Kiva tonttumökki ja myös kortit !

  VastaaPoista
 5. Tuo maja on ihana. Kestääkö liima tosiaan pakkastakin`..nyt kyllä pitää kokeilla. Kiitos tästä infosta.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kortteja ja hauska tuo tonttujen mökki, ihan voi kuvitella siellä tosiaan jonkun asuvan:) Nyt kun tuli jo luntakin, ei mikään pidättele valojen virittelemistä!!

  VastaaPoista
 7. Suloisia kortteja. Ihailen kyllä askartelu/piirtämistaitojasi.

  VastaaPoista
 8. Joulukorttit ja tontun maja näyttävät hienoilta! Luminen maisema saa täälläkin joulun jo pikkuhiljaa hiipimään mieleen :-)

  VastaaPoista
 9. Taas niin ihania askarteluja. Tuota tontun majaasi ihastelinkin jo aiemmin, sillä se on aivan huikea.Ja nuo kortit on tosi kauniita. Sinä se osaat!! Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 10. Hei Maarit, sinulle on haaste blogissani kukkia&haaveita...

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo tontun koti! <3

  VastaaPoista