2.11.2016

Vielä ehtii istuttamaan...

No todellakin ehtii istuttamaan vaikkapa narsissin mukuloita, mitä löysin 60 kpl neljällä eurolla. En voinut ohittaa sellaista tarjousta:)


kuva1 

Pionin juurakot saapuivat maanantaina. Olipa ne hyvän laatuisia. Liityin keväällä Suomen Pioniseuraan. Heidän kautta sain tilattua hieman harvinaisempia juurakoita. Lisäksi minulla kävi todella hyvä säkä, sillä  seura järjesti arvonnan liittyneiden kesken. Voitin tuon arvonnan ja sain lahjaksi Hollantilaisen Peony Shopin lahjoittaman Itoh Pionin "Sonoma Amethystin". Ihanaa!!!!

Lisäksi istutin seuraavat; Gilbert Barthecot, Marie crousse, Princess Pride, Carol sekä Madame Emilie Debatene. Oi oi, uutta verta saapui ihan roppa kaupalla kukkapenkkiini.


kuva2 

Askartelujakin olen tehnyt. Tässä ulos tarkoitettu kastanja sydän. Löysin kesällä Kerafix kaakeliliiman, mikä kestää ulkona sään vaihtelut. Olen testannut sitä ja avot! Vihdoin minulla on "liima", mikä pysyy ja kestää. Kuumaliimahan ei kestä suoranaista vesisadetta. Samoin jossain olen nähnyt suositeltavan silikonia tai Pattexia. Valitettavasti näillä en ole saanut kestävää lopputulosta. 

Ainoa haittapuoli tuossa tasoitteessa on että sitä ei voi käyttää kuumaliiman tavoin. Kiinnitettävän tuotteen täytyy antaa kuivua rauhassa. Jos työstät kaarevaa pintaa, sinun täytyy edetä osio kerrallaan. Lisäksi pohja jää tasoitteen väriseksi, joten lopullinen työ täytyy käsitellä jotenkin. Toki tämäkään aine ei käy kaikkeen kiinnittämiseen, mutta mikäpä kävisi?

Kastanja sydämen pohjana minulla on pelti. Laitoin siihen lastalla tasoitetta ja kastanjat paikoilleen. Annoin kuivua vuorokauden ja maalasin ensin kaakelimaalilla ja sitten Inka Gold vahalla. Lopuksi laitoin lakan pintaan ja rusetin. Hih, tintin kestävä tästä ei kuitenkaan tullut. Tiaiset ovat nakutelleet muutaman kastanjan rikki, mutta mikäänhän ei ole ikuista:D

Huom! Tämä ei ole mainos. Noita kaakeliliimoja on varmasti muillakin kauppanimillä. Tuota Kerafixiä sattui olemaan tarpeeksi pienessä purkissa kyseisessä rautakaupassa.

Mutta, mutta olen tästä aineesta aika fiiliksissä sillä minulla on idea;

Oletko nähnyt Pinterestissä ihania keijutaloja? Tällä aineella kiinnitettynä sammalet, kävyt ym. luonnonmateriaalit pysyvät kiinni sateessa ja tuiskussa. Aloitin jo seuraavan projektin tähän liittyen:) Joten siitä lisää ensi kerralla. 


kuva5 

 Joulukylä alkaa pikku hiljaa hahmottua. Tässä toinen idea; Fimo Air Light massa, millä tein nämä mökit. Massa pysyy aika hyvin tasaisena kuivuessaan. Moni ilma kuivuva massahan käpristelee nurkista kuivuessaan. Tein sokerikuorrutteella noita koristeita. En ole mikään leipuri mestari, mutta joku taitavampi saisi näistä aineksista todella hienoja juttuja;) Jos teet ilmakuivuvasta massasta "tuikkumökkejä" niin poltathan niissä led-valoja!
 

Tällaista tällä kertaa! Idea rikasta viikonloppua sinulle ja Hyvää Pyhäinpäivää!
Maarit8 kommenttia:

 1. Voi että miten elinvoimaisen näköisiä juurakoita, oi onnea <3 Myös askartelusi on aina niin inspiroivia, saan vain niin harmillisen harvoin itseni askartelemaan:( Nuorempana ennen lapsia, värkkäsin vaikka mitä.

  VastaaPoista
 2. Tuollainen juurakkopaketti on kuin joululahja, josta on iloa vuosiksi eteenpäin. Kivoja askarteluja, söpöjä taloja!

  VastaaPoista
 3. Muhkeat juurakot tulivat onneksi ajoissa, että saat ne peiteltyä maahan ennen routaa! Kivoja juttuja olet jälleen askarrellut :D

  Kaunista pyhäinpäivän aikaa Sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Hienot juurakot. Toivottavasti ne lähtevät hyvään kasvuun ensi keväänä:)

  VastaaPoista
 5. Niin, nyt sitten odotellaan, mitä ihanaa taas sinun juurakoistasi kasvaa ja kukoistaa. Ihania askarteluja jälleen. Tuo mökkikylä on huippuihana. Ja kiitos tuosta vinkistä koskien tuota kaakelitasoitetta. Liisa

  VastaaPoista
 6. Onpa komeat pionin juurakot! Ja ihania askarteluja, kuten aina ♥

  VastaaPoista
 7. Ihania askarteluja.
  Pionit on ihania. onnea vaan juurakoille.

  VastaaPoista
 8. Komeat juurakot ja kauniita askarteluja!

  VastaaPoista