13.12.2016

Joulu askarteluja menneiltä vuosilta

Keittiössämme on joulun tuoksua, kun laitoin laatikot uuniin. Viimeisen joulu askartelun aion tehdä ensi viikolla tuoreista kukista. Töissä alkaa vuoden kiireisin viikko, joten olen koettanut tehdä kotona jo kaiken mahdollisimman valmiiksi.

Joulukoristeita olen tehnyt monena vuonna, joten tässä niistä uusintaa;

Ensin joulukukka asetelmia. Nämä olen siis tehnyt itse, en ole ostanut valmiina kuin kukat.

joulu17 

Läpikuultaviin astioihin voi myös käyttää oasis sientä, kun vuoraat astian vaikka foliolla.

joulu15 

Tähän asetelmaan olen piilottanut mullan joukkoon pilttipurkin, missä on oasis sieni. Siten leikkokukkia voi laittaa ruukkukukkien sekaan.

joulu14 

Leikkokukista on helppo asetella maljakkoon; tee teipillä ruudukko maljakon reunaan ja laita kukkavarret ruutuihin. Keskikohta kannattaa mitata tarkkaan. Teipin reunat jäävät kukkien alle piiloon.

joulu5 

Tässä asetelmassa olen vuorannut oasis sienen sammalella.

joulu 

Jos sinulla on näyttävä astia, niin kukkia voi olla vähemmän. Tämän astian sain ollessani 9-luokalla työharjoittelussa kukkakaupassa:)joulu2 

Sitten muutama ulkokoriste. Rautalangasta taivutettuja tähtiä, mitkä olen päällystänyt kuumaliimalla ja koivun pinnasta otetulla jäkälällä. Muistathan, että jäkälän kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.

joulu3 

Siinä tähdet roikkumassa.

joulu8 

Jää koristeita ulkokuuseen piparimuotilla.

joulu16 

Pieni kuusi kuistilla.

joulu13 

Betonipuita sisälle tai ulos. Käytä muottina öljyttyä pahvi kartiota tai muovista shamppanja pikaria.

joulu10 

Haudalle olen aina vienyt jotain itse tehtyä. Hyasintti jäätyy myös kauniisti.

joulu6 

Tässä havusydän hyasintin kukinnoilla, haudoille menossa.

joulu4 

Lasipurkeista kynttilöitä. Pilttipurkkeja en suosittele, koska monella ne ovat ylikuumentuneet ja räjähtäneet rikki. Muutenkin olethan varovainen kynttilöiden kanssa, niin kauniita kuin ne ovatkin.joulu7 

Lankatontut syntyvät helposti lastenkin kanssa. Hatun lumihiutaleet ovat kakun koristeita.

joulu9 

Soodataikinalla tai taikataikinalla saat edullisia koristeita kuuseen. Tämän lumihiutaleen olen tehnyt taikataikinalla (1dl jauhoja, 1dl suolaa, 3/4 dl vettä, sekoita ja paista 150 astetta 30min, tee ohuita koristeita, maalaa haluamasi väriseksi ja koristele) maalasin akryylimaalilla ja ripottelin sokeria pinnalle.

joulu11 

Muutama paperitähti ikkunaan:)

joulu12 

Kastanjakranssi. Kastanjoita löydät isoimpien markettien hevi-osastolta. Askarteluun käy myös vanhettuneet kastanjat. Kysypä osastonhoitajalta saisitko pois heitettävät kastanjat käyttöösi;)


Piparin tuoksua jouluusi toivottelee Maarit

18 kommenttia:

 1. Niin kauniita koristeita! Minulla on isoja käpyjä ja laitan niitä tarjottimille milloin minkäkin kukan tai kynttilöiden koristeeksi. Pajun oksia olen sitonut yhteen oven ulkopuolelle, spreijasin valkeaksi ja kieputin niihin jouluvalot. Oksia olen myös sitonut sisäkattoon ja laitoin joulukortteja niihin pyykkipojilla kiinni.
  Luonnosta löytyy niin monenlaista askarteluun.

  VastaaPoista
 2. Kauniita koristeita. Ja nuo betonipuut ovat niin hienoja, että niitä voisi lisätä ensi kesän betoniprojektilistaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Aivan Valtavan kauniita. Sanat eivät riitä kertomaan...Miten ihmeessä olet kerennyt tehdä kaiken :O

  VastaaPoista
 4. Kauniita koristeita. Minäkin ostan pelkät joulukukat ja teen asetelmat aina itse.
  Ihanaa joulun odotusta Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukka-asetelmia ja jouluisia koristeita!
  Hyvää joulun odotusta : )

  VastaaPoista
 6. Kaikenlaista kivaa olet saanut aikaan vuosien varrella :)

  VastaaPoista
 7. Oi, nuita lankatonttuja täytyykin tehdä, niin veikeitä ovat..mulla betoni-kuusia kuivumassa, saas nähdä mitä niistä tulee.. Kaikkea kaunista kuvissasi!

  VastaaPoista
 8. Hienoja koristeita. Meillä sisällä näkyy joulu hyvin vähän vielä tässä vaiheessa. Kynttilöitä tosin poltan paljon. Kunhan kuusi tulee sisään, tulee tärkein koriste.

  VastaaPoista