17.1.2017

Betonivaluja Knetbetonilla

Löysin askarteluliikkeestä (Sinelli) uuden betoni tuotteen; Knetbeton. Tuote on pölyämätön ja sisältää kuituja. Eli kuidut mahdollistavat, että tuotteesta tulee säänkestävä ilman rautalanka vahvisteita. Jos olet tehnyt betonivaluja niin tiedät, että suurempiin ja kestävyyttä vaativiin tuotteisiin täytyy olla rautalankaa vahvisteena, ettei ne halkea pakkasilla. Erittäin ohuet jutut eivät tietysti kestä tästäkään tuotteesta tehtynä. Muovailtavuus tälle betonille on iso plus, minkä vuoksi vain taivas on rajana.


kuva1 

Silikoni muottiin valettu tähti on niin kaunis jo sellaisenaan, että sitä en maalaa. Sydämet olen tehnyt niin, että ostin pahvi sydämen ja päällystin sen tällä muovailtavalla betonilla. Sitten tein hieman koukeroita grillitikun päällä. 

kuva2 

Linnut ovat samalla tekniikalla eli pahvinen lintu (askarteluliikkeissä myydään vaikka minkä laisia pahvi tuotteita) ja päälle kuitubetonia. Lisäsin siivet ja tein nokkaa hieman isommaksi. Näille kävi kuin tavallisellekkin betonille jos se kuivaa liian nopeasti eli pintaan tuli halkeamia. Näitä olisi pitänyt minun tajuta suihkuttaa ja antaa kuivua muovin alla.kuva3 

Näille puille tein pahvista aihion, päällystin sen muovilla ja sen päälle kasasin pienistä betoni laatoista puun. Kuivuttuaan otin muotin pois. Tästäkin tulee aika painava, joten tukena minulla oli kartion mallinen kynttilä, muuten pahvikartio olisi varmaankin lysähtänyt. Maalia hieman ja nämä muuttavat keijupuutarhaani. Eli nämä voivat tuote lupauksen mukaisesti olla ulkona kesät talvet. Koska olen maalannut nämä akryylimaaleilla, niin joudun ne vielä lakkaamaan ettei maali rapistu ajan saatossa.

kuva5 

Mitäpäs keijupuutarha olisi ilman taloa:) Tässä minulla on pohjalla tavallinen 0,5 litran muovinen limppari pullo. Muovailin kattoa hieman korkeaksi, laitoin savupiipun, ikkunat ja oven. Pullo jäi sisään:) Maalauksella on vain mielikuvitus rajanasi.

Jos googlaat kuitubetonin nimellä, niin saat hakutuloksena todennäköisesti kotimaisten rakennusliikeiden linkkejä. Niiden myymät kuitubetonit eivät ole samaa tavaraa, joten kannattaa pysyä askartelukauppojen valikoimissa. Tuote on kallista tavalliseen betoniin verrattuna, mutta mikäpä ei makasisi ja jokainen määrittelee itse mikä on kallis ja mikä ei.

Youtubessa on katsottavissa myös videoita, mitkä ovat saksankielisiä. 
 
 Lisää kesken eräisiä tuotteita lojuu vielä pöydällä, koska betoni loppui kesken:) Joten lisää näitä on tulossa.

Hauskaa viikon jatkoa sinulle!
Maarit

10 kommenttia:

 1. Tua tähti on nii hiano! Sullon palio kivoja värkkäälyjä. Oon aina välillä käyny kurkkaamas.

  VastaaPoista
 2. Mahtava juttu kun esittelit tuon materiaalin. Jospa minäkin uskaltaisin kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Tuo onkin aivan uusi aine. Ihastuttavia askarteluja olet tehnyt myös keijupuutarhaasi, jonka valmistumista täällä odotellaan.Tuo tähtikin on tosi kaunis ihan sellaisenaan. Lisää tuotoksia odotellaan. Liisa

  VastaaPoista
 4. Tuota tähteä erityisesti minäkin ihailin. Kivoja töitä kaikki.

  VastaaPoista
 5. Ahaa! Tuo on varmaan samanlaista kuin kotimainen Niksibetoni, Raimo Flinkin keksimä. Sitä ehkä käytetään isommissa jutuissa, en tiedä, saako sitä pieniä eriä. Etuna juuri tuo, ettei tarvii raudoitusta, kun siellä on kuituja (lumpuista, kierrätystuote siis!) seassa.
  Ihana idis tuo pullon ympärille tehty keijumökki!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen uutuus. Lähteekö tuo betoni helpommin muotista irti kuin tavallinen? Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kauniita betonitöitä, erityisesti tuo tähti! Kuitubetonista en olekaan aiemmin kuullut, täytyy laittaa muistiin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Ooh onpa hauska materiaali. Upeita tuotoksia jälleen! Jokos siemenkylvöt käyvät sinulla kuumana? Tuo talo on tosi suloinen!!

  VastaaPoista
 9. Kätevän oloinen tuote, uutta pukkaa tasaisin välein askartelurintamalla.
  Kivoja juttuja, tähti on erityisen kaunis.

  VastaaPoista