2.1.2017

Haaste kuusi kuvaa kesästä

Mikä mukavampi tapa aloittaa uusi vuosi, kuin muistella viime kesää. Kiitos Teijalle haasteesta!

Tässäpä näitä kuvia tulee. Tosin en osannut valita vain kuutta kuvaa, joten tein kuusi kollaasia:)

kuva1 

Taimi kasvatus on lähellä sydäntäni. Viimekin vuonna kasvatin jotain, vaikka suuriman osan kesäkukista ostin perhejuhliemme vuoksi. Tänä vuonna ensimmäiset pelargonian sirkkalehdet ovat jo näkyvissä. Niitä ovat jotkut jo ehkä nähneetkin facebookin puolella. Laitan seuraavaan postaukseen kuvia aloitetuista kasvatuksista.

kuva3 

Kevät kukkijat ilahduttavat kukinnallaan ensimmäisinä. Olen lisännyt joka vuosi jotain. Viime vuonna istutin useita vuokkoja.

kuva2 

Kevään väritys on pihassamme aika lailla vaaleanpunaista ja roosaa. Viime keväänä istutin koristeomenapuun ja luumupuun.

kuva5 

Tykkään katsella kesäkukkia, siksi niitä on joka puolella jopa puuliiterin edessä:D Itse kasvatetut ovat tietenkin niitä rakkaimpia.


kuva4 

Metsäpuutarhani astui aimo harppauksen eteenpäin. Saimme mieheni avustuksella tehtyä polut ja levitettyä pressun päälle hakkeen koko alueelle. Uusia kasveja tuli koko joukko puutarhaani. Täytyykin muistaa päivittää kasviluetteloa. Voi olla, että toivon äitienpäivä lahjaksi seulanpää kiviä:D Nehän ovat kuin timantteja...hih, hiii...

kuva6 

Viimeiseksi "kuvaksi" valitsin kollaasin kuvakulmista, missä pihamme näkyy monelta kantilta. Talon edessä oleva penkki sai jo syksyllä uusia istutuksia, joten toivottavasti kukintaa on runsaasti läpi kesän.

Haasteen voi ottaa ken haluaa. Näihin on mukava vastailla ja selata kuvia.

Moni varmaan jo odottaa siemenluetteloita. Kevät talvella on ihana suunnitella uusia istutuksia. Ideat laukkaavat mielessä ja netistä löytyy vaikka minkä laista ideaa. Teen paperille luonnoksia, mutta usein kyllä käy niin että haluamaani kasvia ei ole joten teen muutoksia lennosta. 

Loppuviikolle on luvassa oikeita paukku pakkasia. Onneksi meillä täällä Pohjois-Savossa on runsas lumipeite kasvien suojana. Jos lunta ei ole,niin arimmat kasvit on varmasti hyvä suojata pakkaselta.

Aurinkoisia pakkas päiviä sinulle!
Maarit

9 kommenttia:

 1. Voi, kunpa saisinkin kuorman singeliä äitienpäivälahjaksi ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä huomaa kesäkukistasi, että olet viherpeukalo ja riittävän aikaisn liikkeellä, minulla ei oikein nuo omat kesäkukkataimet tahdo onnistua, parempi keskittyä perennoihin.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo pikaralilja. Aina niitä ihailen, mutta omassa puutarhassa niitä ei ole. Pitäisikö syksyllä vain työntää niitä johonkin penkkiin?

  VastaaPoista
 4. Ihanat kollaasit. Kesää odotellessa on kiva katsella muiden kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Mukavat kuvakollaasit, oikein kesäiset:)

  VastaaPoista
 6. Voi näitä sinun puutarha- ja kukkakuviasi. Aivan upeita. Kiva, että kohti kevättä mennään ja voi alkaa suunnittelemaan kesäistutuksia. Meilläkin onneksi lunta maassa, kun on kova pakkanen. Toivottavasti ei käy niin kuin viime talven jäljiltä. Hyvää uutta vuotta 2017.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vastauksesta, kiva oli lukea ja ihailla kuvia 😊

  VastaaPoista