6.1.2017

Pakkaspäivän kuvia

Hrr...mittari näytti tänä aamuna -31astetta. Elukat tuijottavat tyhjyyteen ikkunan takana. Roope koiramme riekkuu sisällä leluillaan, mutta kisut tappelevat keskenään. No, onneksi eläimillämme on lämmin koti. Kaikilla ei ole niin=( Minulta ei riitä ymmärrystä ihmisille,ketkä ottavat eläimiä mutta eivät viitsi hoitaa niitä. Onko se laiskuutta vai ymmärtämättömyyttä? Laiskuus on piirre, mikä saa mieleni kiehumaan. Sairaus on eri asia. Jotkut uupuvat työnsä ääreen, eivätkä jaksa siksi hoitaa eläimiään, tarkoitan tässä kohtaa tuotantoeläimiä pitäviä ihmisiä. Mutta meitä on moneen junaan ja jotta kaikki pysyisivät elämän junassa meidän tulisi auttaa myös läheistämme.

kuva1 

Puput ovat saapuneet pihapiiriimme. Linnun ruokintapaikan herkut näkyvät kelpaavan myös niille.


kuva2 

Höyhenet pörhällään tintit nakuttavat ruokiaan. Nämä isommat vierailijat ovat sotkuista väkeä. Närhet hajottivat lyhteen yhdessä päivässä. Tikka syytää siemenet maahan nokallaan. Oletko suojannut verkolla ruokinta paikkaasi? Olen nähnyt virityksiä, missä on tarkoituksena estää suurempien lintujen vierailu ruokinta paikalla. Ruokinta paikallamme on kaksi siemen automaattia. Toisessa ei isommat linnut viihdy, kun siinä on pienemmät syönti aukot. Joten heille kaikille taitaa ruoka riittää.

kuva3 

Jospa tämä pakkas jakso jäisi näihin muutamiin päiviin. En liiemmin ole pakkasen ystävä. 


kuva4 

Herra Kuuraparta alias Matti Matikainen:)

kuva5 

Taimi kasvatus on meillä käynnissä. Orvokit oikealla ja vasemmalla pelargonia "Divas Raspberry Ripple". Huh, kun nämä pienokaiset ovat haastavia kuvattavia. Ensimmäiset kylmäkäsittelyt vaativat perennat menivät jääkaappiin kosteaan perliittiin. Ne saavat olla siellä kuukauden ja sitten onkin aika viedä ne Nuppulaan kasvamaan.kuva6

Ostin viime keväänä Suomen Pioni seuran kautta pionin siemeniä. Pionin kasvatus siemenestä onnistuu näin; laita siemenet kosteaan perliittiin, anna niiden olla ensin 3kk lämpimässä ja sitten 3kk jääkaapissa (kylmäkäsittely). Istuta multaan juuren ilmestyttyä, kuten kuvassa näkyy. Istuta pionin taimi syksyllä maahan. Muista kastella normaalisti.  Pioni kukkii 3-4 vuoden päästä. Mielestäni tämä jääkaapissa tapahtuva kylmäkäsittely pionille on paras vaihtoehto, koska jos sinulla ei ole tarkkoja istutus suunnitelmia niin pionin taimi voi tulla kitketyksi monta kertaa. Pioni istutetaan multavaan maahan, juurelle laitetaan mielellään hieman soraa. Vesi ei saa jäädä seisomaan juurakon päälle. Vielä muutama viikko ja on aika tehdä seuraavien siemenien istutus.

Onnistuneita kasvatuksia sinullekkin!
T.Maarit

24 kommenttia:

 1. Olen nähnyt kanaverkosta tehtyjä suojuksia ruokintapaikoilla. Pikkulinnut pääsevät läpi, mutta isot eivät. Tosin isoillakin linnuilla on näillä pakkasilla kova nälkä, ja nekin appeensa ansaitsevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,niin minäkin olen ajatellut, että kaikki nälkäiset ruokitaan.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

 3. Kruunu Vuokko 6. tammikuuta 2017 klo 16.51
  Puhut niin asiaa. Juuri viime viikolla luin paikallisesta lehdestä kunnassamme tapahtuneesta neljän koiran eläinrääkkäyksestä, joka oli karmivuudessaan vertaansa vailla. Koirista kaksi löytyi vihjeen perusteella huonossa kunnossa asuinrakennuksen sisätiloista ja kaksi muuta asuntovaunuun teljettyinä. Kaikki koirat jouduttiin valitettavasti lopettamaan. Mikään ei mielestäni oikein selitä tällaista viattomien eläinten kohtelua.
  Kivat kuvakollaasit.
  Mukavaa loppiaisen jatkoa sinulle.
  VastaaPoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, niin surullista, että eläimistä ei huolehdita. Joskus pistää miettimään, että mahtaako itselläkään olla asiat hyvin jos eläimistään ei pidetä huolta...

   Poista
 4. Laitan linnuille ruokaa yläkerran parvekkeelle, sinne ei mikään kissa kiipeile. Meillä majailee naapurin pari kissaa aika säännöllisesti näin pakkasilla, kun ne eivät pääse enää illalla sisälle. Me valvotaan myöhempään ja kissat rapaa ikkunan takana. Niitä ei kertakaikkiaan pysty pitämään kylmällä pihalla, joten en majailee meidän pesuhuoneessa. Eivät valitettavasti tule meidän kissojen kanssa toimeen,joten pakko vähän erotella. Ollaan kerrottu naapureille ihan suoraan ongelmasta, mutta eipä tuo näytä auttavan...Minun mielestä ihan silkkaa välinpitämättömyyttä. Säälittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hurja, miten ihmiset ovat ajattelemattomia. Hienoa, että naapurin kisut saavat edes teiltä suojaa. Omistajat eivät taida ansaita kenenkään kunnioitusta=/ Omituista, että tänä päivänä tietoa tulvii joka tuutista, niin ihmiset eivät välitä hoitaa eläimiään. Toisaalta luin myös siitä, että toisilla ei ole varaa hoitaa lemmikkinsä sairauksia. Onko meistä tulossa ajattelemattomia?

   Poista
 5. Onpa kauniita talvisia kuvakollaaseja. Niin kauniit lintukuvat. - Sinulla on jo taimikasvatus käynnissä, minä olen vielä joulutunnelmissa. Just äsken korjasin joulukuusen pois, eli nyt sitten valoa ja kevättä kohti. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kauniita luontokuvia! Kyllä talvikin on niin kaunis. Uutta minulle tuo pionin siemenkasvatus -mahtaisiko meikäläisen kärsivällisyys edes riittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemalla se vain selviää, riittääkö kärsivällisyytesi:)

   Poista
 7. Hienot lumikuvat ja söpöt taimet. Ihan alkaa omiakin sormia syyhyttämään kylvöpuuhien ajattelu:)
  Kiitos pionin kylvöohjeista.

  VastaaPoista
 8. Upeita pakkaskuvia!!! Ihana lukea, että joku muukin on aloittanut jo kylvöt. Minä aloitin amppelitomaateilla

  VastaaPoista
 9. Kylvöt siellä jo noin hyvässä vauhdissa. Meillä tänään jo kovimmat pakkaset ohi. Toivottavasti lauhtuu sielläkin. Antoisaa puutarhavuotta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakkaset loppuivat:) Kiitos samoin sinulle runsaita kasvatuksia!

   Poista
 10. Hienoja kuvia. Täälläkin on kunnon talvi, vaikka pakkanen on laskenut hurjasti, tänään vain -1 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.Taimikasvatuksesi on jo pitkällä ja kohti kevättähän mennään, että kohina käy. Hyvää viikonloppua Maarit tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Ihana aurinko, jospa se meilläkin näyttäytyisi:)

   Poista
 11. Niin, kyllä sydäntä kylmää kun ajattelee eläinparkoja huonossa hoidossa. Joka kerta kun pakkanen yltyy kovaksi, mietin eläimiä - ja rakettien räiskyessä myös. Siksi en tykkää ilotulituksista kun niin moni eläin pelkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lähellä ei kovaa pauketta ole. Mutta voi ihme vaikkapa hevos tilallisia...ovat ne raasut säikkyinä vuoden vaihteessa.

   Poista
 12. Vau, sulla on taimet jo hyvällä alulla. Kauniit kuvat. Onnellista tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Satu hyvää vuoden jatkoa!

   Poista
 13. Mukavalta näyttää! Täällä pelakuut ja santut odottaa mullanvaihtoa ja kokeilen hämähäkkikukan kasvatusta viime kesän siemenistä.Aurinkoisia talvipäiviä!

  VastaaPoista